TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tomayo
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Příspěvek od Tomayo » 30 bře 2012 00:45

ja ti asi nerozumim, opravdu jsem asi potrefeny :)...psal si, ze je steyer nepresny a ja rikam, ze chyba je v tobe ne ve zbrani (dal jsem sem nastrely od JR a jsou tu nastrely i kubajzze to je zpochybnujes?) ty pusky strili proste paradne...at uz to bude steyer daystate nebo evo, urcite i dalsi....specifikuj svuj pozadavek tedy, protoze ja nevim a nechapu co chces

ty jsi napsal , ze si to videl na sklopce :) ja nevim jak tam kdo strilel

a co by si chtel ...80 ran ti v terci nestaci ? nereknu kdyby tam bylo 10 nebo 5ran jak sem lidi davaji - to je o nicem, ale 80ran ? to je sakra dost....klidne ti ji pujcim a muzes strilet jak chces, ale za tvuj vysledek nerucim :wink:

fakt nevim jakou pusku by si chtel? do 15mm na 50m je pro tebe spatne, tak to budes mit tezke,ale az najdes dej urcite vedet....beru ji taky. ..................... nepremyslel si o brokovnici? :) jen legrace

kdyz budu mit naladu tak ti to i natocim...........nebo tady mam jeste nastrely z JSB mozna teda :? zitra to pohledam

podle me hledas spis lepsi pusku na lov a aby sla i na sklopku naprikalad....jednoduche reseni daystate panter

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
palo73

Příspěvek od palo73 » 30 bře 2012 08:55

ja som miliusa pochopil tak,ze sa sem davaju terce uz dotunenych zbrani a to najlepsie co kto kedy s tou puskou dal,alebo sa mylim?A milius pise este o tom,ze na zaklade publikovanych vysledkov si niekto kupi taku pusku a nedosiahne ten ocakavany vysledok.aspon ja som ho pochopil takto.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 30 bře 2012 09:34

Tomayo píše:ja ti asi nerozumim, opravdu jsem asi potrefeny :)...psal si, ze je steyer nepresny a ja rikam, ze chyba je v tobe...
podle me hledas spis lepsi pusku na lov a aby sla i na sklopku naprikalad....jednoduche reseni daystate panter
Pochopil jsem to stejně jako palo73 a milius také slušně napsal (vyjádřil svůj názor), že ho zkrátka některé pušky nenadchly, ne že jsou nepřesné, možná za ty peníze a nástřely zde čekal více, nedivím se...

Dle mě je pro normálního člověka Daystate Panther velmi drahá záležitost, tady alespoň pro mě. :oops:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 30 bře 2012 10:13

millius pise: Určitě co do přesnosti a hlavně ceny to pro mě žádný terno nebylo....Ale hezky vypadá

ja take slusne odpovidam, na nikoho neutocim, ale neni to tak ! ta puska proste strili velice dobre a pokud k ni vyberes diabolky neni se o cem bavit....problem je proste nekde jinde :wink: ne ve zbrani :!: Nerikam ze se obcas nejaka nepovede ale v teto kategorii neni co resit at vezmes tu nebo tu...je treba hledat chyby hlavne v sobe

upnete pusku, dejte 10 ran a pak porovnavejte presnost pusky a svoji....ja na to koukal jak puk

Kesi pro normalniho cloveka je Singtron take drahy :wink: jinak me aa410 strilela take paradne! s novym majitelem jsem predevcirem znovu strilel a je velice spokojeny. Ale ja chtel neco s lepsi pazbou, jednoranku, neco co ma regulator atd

milius

Příspěvek od milius » 30 bře 2012 11:09

palo73 píše:ja som miliusa pochopil tak,ze sa sem davaju terce uz dotunenych zbrani a to najlepsie co kto kedy s tou puskou dal,alebo sa mylim?A milius pise este o tom,ze na zaklade publikovanych vysledkov si niekto kupi taku pusku a nedosiahne ten ocakavany vysledok.aspon ja som ho pochopil takto.
Přesně tak.A že mělo nové HW 100 stejný rozptyl jako mnohem starší Logun a že Steyr měl větší rozptyl než HW 100 je můj poznatek.
Jde mi jednoduše o to,že si koupim někde kvalitní diabolky a udělám nějakej nástřel a neřešim nějakou výrobní sérii atp.Prostě nabiju a jdu,ale vím,že když polaboruju,tak to bude i lepší.Ale proč?,když se to ještě prodraží a ten člověk ani nechce,protože mu to stačí.Jedná se hlavně o větrovky kolem 15 tisíc a ne každý má sportovní ambice.
Z nejlepšího rozptylu se nedá vycházet.Jen z průměrného,kde je možnost na obě strany.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 30 bře 2012 11:40

ted uz nevim, jednou napises, ze je to malo presne, pak ze ti to staci.......pokud koupis diabolky v JSB tak jsou urcite levnejsi a jeste mas tu moznost si vybrat......takze max . o cestu drassi a pokud tam nejades sam tak je to jeste min

takova puska asi neni ktera by schroupala vsechno co do ni nacper se stejnym vysledkem...at je to vetrovka, malorazka nebo cokoliv jineho

ja mel nejhorsi soustrel na 48metru 25mm a s vybranou serii nejhorsi soustrel 18mm ! staci ti to takto ???????
palo73 píše:ja som miliusa pochopil tak,ze sa sem davaju terce uz dotunenych zbrani a to najlepsie co kto kedy s tou puskou dal,alebo sa mylim?A milius pise este o tom,ze na zaklade publikovanych vysledkov si niekto kupi taku pusku a nedosiahne ten ocakavany vysledok.aspon ja som ho pochopil takto.
a to jako vazne myslis, ze kazdy strili stejne? jako ze kdyz jeden nastrili to tak, ze druhy musi nastrilet to same? to nemyslite vazne :shock: :lol:

palo73

Příspěvek od palo73 » 30 bře 2012 13:57

Tomayo píše:a to jako vazne myslis, ze kazdy strili stejne? jako ze kdyz jeden nastrili to tak, ze druhy musi nastrilet to same? to nemyslite vazne :shock: :lol:
Tomayo uz to prekrucas :D toto vlakno ma byt o testovani vzduchoviek a kedze ju niekto napriklad ty testuje a podeli sa o terce, este neznamena,ze nastrielam to co ty.No zasa dake meritko byt musi,preto je tu toto vlakno,aby sa vymyslelo nieco akceptovatelne pre vsetkych jednotne a cca aj objektivne, co moze pomoct ci uz pri vybere ,alebo aspon pre porovnanie komu to ako striela,zamerne pisem o komu to ako striela a nie kto ako striela,lebo testujeme presnost pusky nie strelca.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 30 bře 2012 15:46

presnost pusky otestujes JEDINE tak, ze ji upnes a vyberes do ni serii diabolek.......uz to pochop proboha :roll: jinak presnost pusky neotestujes :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: jinak porovnavas neporovnatelne ......Chapes? :idea:

palo73

Příspěvek od palo73 » 30 bře 2012 18:27

ale,kto tu hovori nieco ine?
a za dalsie teraz sam pises to,co pise milius,ze clovek ocakava presnost ala upnuta zbran
markr.5

Příspěvek od markr.5 » 30 bře 2012 19:02

milius píše:Osobně mě zklamal Steyr nebo HW 100,protože jsem čekal víc díky onomu "že prý zaručenému rozptylu".Když tady vidim ty pěkný rozptyly a potom na srazu vidim ty terče,kde ani nevim kam ten či onen střílel,protože je to posetý všude.
proč tě zklamaly zrovna tyhle pušky? protože jsi s nima nenastřílel to co jinej? ale to přece není puškou! mám obě dvě doma a jsem si jistej, že obě střílí velmi přesně, teď už záleží jen na mě, co s nima dokážu nebo nedokážu. to že na srazu vidíš posetý terče není rozhodně puškou, ale střelcem. já když bych vybíral zbraň, tak budu koukat právě na ten nejlepší nástřel, kterej ta puška dokázala, protože budu vědět že to s ní JDE. to, že toho nedocílím je jen a jen moje chyba...
milius

Příspěvek od milius » 30 bře 2012 21:35

Protože jsem chtěl omladit arzenál místo toho co mám za cenu,že se mi ta zbraň až tak líbit nebude.No a když jsem zjistil,že bez laborace je to stejný ne-li horší,tak šli pryč a nechal jsem si tu,co se mi líbí.Tu starou.Právě že jsem koukal po těch nejlepších rozptylech co tu jsou.Ale nikdo sem právě nedává takový ten střed výkonu.Každý se radši pochlubí tim nejlepšim,ale napadlo mě sem dávat 2 fotky.Ten nejlepší rozptyl a pak ten průměrný.Na You Tube jsou testy od Pyramid air,kde ten test rozptylu je věřitelný.Jde mi o to ,vědět kam až to můžu zkazit nebo kam až to jde vylepšit.
Nemám namysli koupit zrovna třeba to Daystate GP.Omladit znamená koupit cokoliv třeba AA410 nebo i to BT nebo AT za 10 tisíc.Např.Kubajzzovi Steyr střílí jinak s jetou hlevní a jinak s vyčistěnou,tak si udělám obrázek,jak mi asi bude střílet za naprosto běžného používání bez leštění hlavně.
To že budu koukat na nejlepší rozptyl ještě nezaručí,že jsou 2 pušky na světě stejný.
Ty "posetý terče" mám namysli přesně to běžný používání v terénu a posetý řikám proto,že je právě nemám s čim porovnat,pouze jen s tím co je tady,ale tady je právě jen to nejlepší.
Je mi jasný,že tohle vlákno má odpovídající nadpis,ale součástí testu by mohl být onen rozdíl v rozptylu už jen proto,že i Steyr nebo HW mají tolerance ve výrobě.

Tomayo:Přesně ten rozdíl na 48 metrů je pro mě zajímavej,ale bohužel nikdo tady nikoho na to nepřipraví.Mám s Logunem nejlepší rozptyl na 55m 22mm a s GP 35mm.U GP proto,že mi 3 ulítli a jinak by to bylo fakt taky přesně 22mm,ale to jsem s nim střílel poprvý a u obou pušek diabolky jen tak z krabičky.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 31 bře 2012 00:20

i presto co tu pises a konecne to dava pro me nejaky smysl, tak preci jen je potreba vychazet z toho co ta puska dokaze upnuta a s nejakou vyhovujici serii....s tou serii dat treba 5-10 soustrelu po 10ranach a to je smerodatne....to ostatni jsou jen tvoje-nase chyby

cista spinava hlaven tak to jsem zatim jeste neresil......vlastne jsem poradne nevyzkousel ani tu nouvou serii (spis sebe) protoze tu tak fouka, ze to nema smysl ani vytahovat natoz porovnavat cistou a spinavou hlaven nebo mazene diabolky

kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 31 bře 2012 03:58

Já vám nevím, máte možnost tu flintu upnout a vyzkoušet v tunelu. Já tu možnost nemám, respektive nemám na to čas, jsem rád, že si jdu občas zastřílet, takže za mě je tato zkušenost mimo můj záměr "použitelnosti". Flinta je stále přesnější než já. Obrázek
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 dub 2012 01:29

Já se taky snažím dávat i průměrné nástřely, i když je jasné, že těmi nejlepšími se každý rád pochlubí, včetně mě.
Tak tedy průměr z dneška (vlastně ze včerejška) terč kde je 200 ran za sebou ze Steyera LG110FT.
Na jedno naplnění kartuše, začátek na 200bar, konec při 85bar, pak jsem dal ještě asi 15 ran do jiného terče, ale už jsem viděl, že to začíná klesat. Pršelo, foukal silný vítr, spíš proti mě, ale byl jsem částečně krytý, špatné světelné podmínky, teplota cca 6°C, optika Bushnell 3200 Elite Tactical 10x40, stříleno na 30m, ale s paralaxou nastavenou na 22m (holt je třeba trénovat na to mistrovství světa, no :( ), po deseti ranách do každého terče.
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 01 dub 2012 11:10

Tož soustřel je na nich krásnej, to se musí nechat. Jen škoda, že se na něm nedá spočítat skóre. Vím že ti o to nešlo, ale pro terčové střelce (mě nevyjímaje) je součet bodů to jediné, co je podstatné. ;)
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
Odpovědět