P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
chacal
Re: Předovky

Příspěvek od chacal » 19 bře 2012 11:29

Salamoun - dělej co tě baví, o tom to je 8) V dave nemají ve všem pravdu :oops:

duffioso - koupil jsem .305 = 7,75 mm. A to zde: https://www.versandhaus-schneider.de/
Ale teď je tam momentálně nemají jak jsem se díval.
Tyto by také šly, ale chtělo by to silný flastr - staré rifle.
Spezialrundkugeln - Kaliber .278-7,05 mm, Pckg. - Inhalt 200 Stück.

Salamoun

Příspěvek od Salamoun » 19 bře 2012 18:39

To Chacal:

Pokud se Ti zdá,že by byl dobrý o něco silnější flastr,tak máš dvě možnosti,buď si koupit patřičný za dost peněz,nebo si opatřit silnější nebarvenou nesilonovou látku normálně v metráži,něco jako montérkovina-hrubé plátno????,či co a nastříhat si ho na patřičné čtverečky,zjistil jsem,že flastr nemusí být zrovna kruhového tvaru a řádně ho napustit mazadlem.Džínovinu zrovna ne,zkusil jsem a pak z hlavně pucoval jak blázen napečené zbytky snad barvy a zbytků umělých vláken atd.Já používám pořadí ---černý prach---stejné množství krupice---kuličku zabalenou v řádně namaštěném flastru.Rychlost střely dobrá,zásah v terči také,opakované nabíjení bez problémů,mluvím pouze z vlastní zkušenosti-z toho jak činím nehodlám ustupovat (vyzkoušel jsem všechny možné rady). :twisted: :twisted: :twisted:
chacal

Příspěvek od chacal » 22 bře 2012 01:29

Šalamoun – díky za tip :wink: Máš samozřejmě pravdu viz rifle.
Já to beru jako samozřejmost, že rifle jsou 100% přírodní matroš :)
Rifle HočiMin a MaoCenTung nebrat :twisted: Rozstříhal jsem Lee :lol: a mám flastrů habaděj.
Výborným nákupním místem jsou sekáče :P

:arrow: Jedině jsem ještě nepřišel kde koupit filc na ucpávky. Máte někdo tip?
lubomír

Příspěvek od lubomír » 22 bře 2012 07:12

V železářství nebo stavebninanách bílý filc na zednická hladítka.
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 22 bře 2012 10:14

Lepší než kolečka vysekávat kladívkem, je upravit lochajznu a dělat to ve vrtačce. Druhý obrázek se nezobrazil, tak musíte kliknout na "vysekávač filc" nad fotkou.
Přílohy
vysekávač filc.jpg
vysekávač filc.jpg (8.89KiB)Zobrazeno 1454 x
filc. kolečka.jpg
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
Salamoun

Příspěvek od Salamoun » 22 bře 2012 18:52

Já si zase myslím z vlastních zkušeností,že krupice je lepší než filcová ucpávka,ale jak říká klasik,to záleží na vkusu každého soudruha,dle mého názoru se dávkou krupice zvýší nabíjecí hustota, hořící prach nepropálí flastr,namaštěná kule neznehodnotí prachovou navážku a v neposlední řadě výhod je,že vrstva krupice řádně zatěsní při výstřelu kuli(trochu pomůže flastru to udělat).Howg
chacal

Příspěvek od chacal » 22 bře 2012 23:06

lubomír + Šalamoun + Fandaks – moc díky za podnětné rady. Obzvláště s tou vrtačkou je to super :P

Co je lepší krupice nebo filc ucpávka. Já bych řekl, že podle situace – aktuálních potřeb střelce. Osobně v tom ještě nemám jasno.
brezvi

Příspěvek od brezvi » 23 bře 2012 07:53

Mám dlouho hlaveň .50. Při nabíjení bez ucpávky jsem měl problém už se třetím nabitím. S mazanou filcovou ucpávkou můžu střílet do alelůja, protože stáhne bordel z vývrtu. Asi trochu znehodnotí prach, ale to neřeším. Taky se mi potom rapidně zlepšil soustřel. A flastry jsem přestal mazat, stačí ta ucpávka.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 24 bře 2012 07:20

Ahoj, ahoj.
Opatrně při výběru látky. Do některé rifloviny se přidávají umělá vlákna. Stejně tak se nedá zcela věřit i těm lístkům vzadu u krku. Jednu takovou košili s nápisem 100%cotton jsem rozstříhal s úmyslem použít na flastry. Ze zvědavosti jsem kousek zapálil (bavlna a len při hoření opadává) a látka se srážela a scvrkávala jako umělotina.
Od známého jsem dostal tabuli 10 mm silného filcu. Dokonce jsem kousek použil jako ucpávky a výsledky byly špatné. Jen náhodou jsem měl kus této filcoviny na ponku, když mně na ni padl při pájení kousek horkého kovu. K mému překvapení se kov propadal a rozpouštěl pod sebou materiál. Filc byl z umělotiny a je opravdu pouze na hladítko.
Z bavlny jsou látky jako "sýpek" na plnění peřím do polštářů, látka na modráky a na laboratorní pláště. Doporučuji zajít do obchodu s látkami, nebo do malých dílen, kde dnes šijí pracovní oděvy. Majitelka ví přesně složení látky, protože výrobky musí mít určitá kritéria. A zase - některé druhy pracovních oděvů jsou napuštěné emulzí pro těžší zápalnost. Výborným zdrojem látek jsou výprodeje modráků a pracovních laboratorních plášťů s datem výroby před 1989. Jsou tam ještě visačky se složením.
Mně se filcová ucpávka taky neosvědčila. Zkoušel jsem ji několikrát, možná nebylo dostatek trpělivosti v tom pokračovat a vychytat to. Krupici v objemovém množství stejně jako prachu používám a výsledky jsou dobré. Kdyby se dala koupit látka, která je tkaná z pevných nití, tak by filcová ucpávka a krupice nebyla nutná. Kdysi jsem koupil flastry již hotové, látka nebyla nijak hustá, ale opravdu pevná. Flastry se nepropálily a ani netrhaly.
Burda

Příspěvek od Burda » 25 bře 2012 14:00

Dobrý den, mám dotaz týkající se nákupu perkusní pistole z USA.
Chci se zeptat, zda je vůbec možné si ji nechat zaslat poštou.
Předem děkuji za odpověď.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 26 bře 2012 20:52

je to trochu zlozitejsie ako to vyzera, ale tu sa dozvies viac...
http://www.strelectvi.cz/forum/nakupy-v ... t7195.html
aj ked je to konkurencia, je to skoda vsetko vypisovat znovu...
hadam admin prepaci... :?
ale len tak skratka, moznosti sa stale zmensuju, byrokrati pracuju na vsetky smery, dlho nepotrva a cez net uz neobjednas ani priborovy nozik.. :twisted:
napr. inlajnky ti neposlu, perkus jen problem, este kresadlo islo ako tak (2009), momentalne som nezistoval situaciu..
magmell

Příspěvek od magmell » 03 dub 2012 15:03

Zdravím vás všechny, jsem tu nový a potřeboval bych poradit. Chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás neví, jestli je možné na perkusní pušku Deerhunter od Ardesy nainstalovat křesadlový zámek. Teoreticky se to zdá být možný, oba zámky od Ardesy (perkusní a křesadlový) jsou kompatibilní s Deerhunterem, jediné co je potřeba, je vyměnit cylindrický zátravkový váleček v kterém je zašroubován piston (omlouvám se, nevím jak se to jmenuje, na obrázku dole je v něm šroub R) na „Flash Hole Liner“ (takhle to je popsaný v manuálu Ardesy, na obrázku dole označeno písmenem U), teda šroubovací zátravku křesadlovky. Ale nevím, jestli to je možné v praxi, nevím jestli se dá ten váleček u perkuse vyšroubovat atd. Nemáte s tím někdo zkušenost? Zajmá mě to čistě z hlediska zaměnitelnosti dílů.
Pokud je to hloupost, tak mi to rovnou řekněte :) Díky.
Přílohy
flint_percussion.jpg
duffioso

Příspěvek od duffioso » 10 dub 2012 14:32

Takze uz to zacina zkusebna zaradila inlajnky na zapalku W209 do C.Na strankach maji uvedenou zatim Ardesu long distance,ale na vedlejsim foru se nekdo ptal ve zkusebne a prej by to melo platit pro vsechny flinty a pistole,pouzivajici brokove zapalky.Jeste ze to mam predelane na klasicke perkusni.Ikdyz u te evolution LD je psano zapalka W209/perkusni zapalka.Co to ma znamenat?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 10 dub 2012 17:38

Tiež mám na Evolutione pistony na všetky druhy zápaliek. Ale tá broková je asi najlepšia na používanie. Aspoň u mňa.
sssysssel

Příspěvek od sssysssel » 11 dub 2012 02:55

Druh a typ zbraně, komerční název / model: dlouhá jednoranová palná zbraň/puška předovka na dělené střelivo/perkusní zápal model EVOLUTION LONG DISTANCE, výr.: ARDESA, Španělsko

ráže: 50/zápalka W209/zápalka perkusní

číslo rozhodnutí: 91-04365-11

datum rozhodnutí: 15.2.2012

kat.:C

..teda doufám, že to chápu blbě, ale z toho, co tam píšou, nabývám dokonce dojmu, že se to týká u týhle flity i úpravy s obyčejnou perkusní zápalkou..

No posuďte sami, vážení - http://www.cuzzs.cz/index.php?article=19
Odpovědět