Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
wo3
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 01:23

Se zájmem jsem si přečetl přečetl několik Alexxxusových recenzí, tak mě zajímá, jestli je píše nějaký profík který zbraním rozumí nebo jen normální fanda do zbraní. Mě to připadne, že je to laik který tomu moc nerozumí, normální amatér který si k výrobě zbraní a jejich zkoušení ani nepřičuchl - ale píše o nich recenze.

Cituji úryvek z Alexxxusovy recenze:

" Přítelkyně se s puštičkou nerada loučila a pronesla „Kup si ji“.

Přitelkyně střílela po všem co se v lese našlo, plechovky od koly, krabička od zápalek, či víčka od lahváčů. Její slova „Kup si jí“ mluví za vše."

Spíš než recenze jak něco z televizní reklamy.

To že mu jako fandovi prošlo rukama hodně zbraní - takových tady bude asi víc :-) skoro všichni :oops:

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 bře 2012 05:09

Závist to je strašnej motor. Ta už sežrala lidí.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
karelschafer

Příspěvek od karelschafer » 17 bře 2012 07:09

to ze mu to doporucila pritelkyne ktera s ni strilela tu flintu posunulo jeste vyse manzelka mi rekla to same a vsem komu se nelibi tu zbyva torop ktery mi pripomina soutez tvorivosti mladeze z 50 let
Karel H

Příspěvek od Karel H » 17 bře 2012 07:12

vidím že jeto to tu jak v mateřské školce jeden závidí že druhý něco dostal tak ho pohnojí a dělá z něho blbce myslím si že at alexxxus má nebo nemá nějaké oprávnění je jedno recenzi napsal což je jenom dobře a jen at píše dál aspoň má názor na danou věc než jit a vybírat v obchodě kde prodavač chválí jen to co má v krámě .

WO3: specielně pro tebe pokud se ti recenze nezdá tak to stačí napsat jednou a né zaplácat vlákno o zbrani závistivými řečmi na alexxxus adresu.
Gamo cfx 5,5mm optika gamo 4x25
Slavia 630 4,5mm
CZ 200 S 4,5mm optika delta titanium 4-16x42
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 17 bře 2012 07:48

O čem je posledních cca 5 stránek? O flobertce nebo o závisti?
Naposledy upravil(a) pavel 54 dne 17 bře 2012 08:01, celkem upraveno 1 x.
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 17 bře 2012 07:56

Jediný co by šlo maximálně závidět, je ženská co chce flintu! To je skoro unikát :lol:
Já v chomoutu nejsem, ale už jsem zasnamenal někaký nesmělí pokus o omezení arzenálu :?
Já vím, že to není o flobertce... :roll: :oops:
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Beaver

Příspěvek od Beaver » 17 bře 2012 08:29

Pánové, já nevím, co tu vlastně kdo řeší... Ujasněme si situaci.

Spielberg možná nemá naprosto ultimátní perfektní zpracování, ale zase to dělá firma, co strojní výrobu má jako hlavní činnost a určitě "ošklivé povrchy" nedělají na funkčních místech, kde by to působilo problém. Zbraň je to myslím první, kterou dělají, takže pokud na tom nepracoval přímo nějaký profi puškař, tak je možné, že to má pár nedostatků, které případně vyřeší modernizace. Alexxxus nicméně z hlediska uživatele potvrdil, že puška funguje, trefuje a je s ní zábava.

Kdo chce to ultimátní zpracování, ten může sáhnout po REXovi, ale klasický závěr a úplně klasické tvary tam nenajde, což někomu nemusí vyhovovat, na druhou stranu v přesnosti je to asi jasná volba.

Kdo chce střílet vícekrát za sebou z něčeho, co je přeci jenom vzhledově a chováním jako ostrá zbraň (ať už kvůli nácviku nebo se mu to prostě líbí), ten si koupí Alfu, případně Koru a v případě pušek třeba TOZku. Musí počítat s tím, že to holt nebude super přesný, ale to snad u floberta nikdo ani nečeká.

Kdo chce flobertku levnějc, ten si koupí ten zbytek - u opakovacích má na výběr nějaký ten HW nebo ME revolver, plus jsem tuším viděl ještě derringer. Něco málo ušetří oproti Alfám, výsledky bude mít možná při střelbě horší (jeden z těch revolverů má tuším dokonce hladkou hlaveň).

Kdo chce něco ošklivého s otřesným zpracováním a za draho, ten se koupí TOROP :lol:
Alfa 641
wo3

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 08:37

karelschafer píše:to ze mu to doporucila pritelkyne ktera s ni strilela tu flintu posunulo jeste vyse manzelka mi rekla to same a vsem komu se nelibi tu zbyva torop ktery mi pripomina soutez tvorivosti mladeze z 50 let
Flobertky TOROP dělá jediný pan puškař ve své malé dílně a Spielberg má na výrobu NC stroje a daleko víc možností.

Pan ing. Oldřich Pejčoch vyrábí zbraně, které jsou zajímavé třeba tím, že jsou na nich použity nové konstrukční řešení které sám vymyslel.

To se o Spielbergu zatím říct nedá, okopíroval co již dávno bylo vymyšlené. Žádný nový konstrukční prvek.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 17 bře 2012 10:21, celkem upraveno 1 x.
JERY

Příspěvek od JERY » 17 bře 2012 08:47

na našem trhu je v dlouhých Flobertkách malá konkurence .V tom má výrobce velkou výhodu.To be měla být výzva pro podnikavce v tomto oboru.
karelschafer

Příspěvek od karelschafer » 17 bře 2012 09:08

neda mi to a musim reagovat na konstrukci ktera je davno vymyslena se toho uz neda moc vymyslet a v dobe kdy stoji vejce 6 kc za kus je cena flinty prizniva pro vsechny kteri si chteji na zahrade zastrilet odpurci at si koupi prak i kdyz jsem presvedcen ze jich hodne bude tvrdit ze jim praskaji gumy tak nevim
wo3

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 09:22

Pan ing. Oldřich Pejčoch vyrábí zbraně kusově a tomu odpovídá i cena.

Spielberg to hrne ve velkých sériích, tak je ta výroba levnější a cena pochopitelně nižší.

Pro sběratele je TOROP zajímavější protože jich bude mezi lidma jen málo. Spielbergů bude jako much a to moc sběratele nebere.

Naproti tomu běžný uživatel co si chce jen tak občas zastřílet na plechovky sáhne po levném Spielbergovi.

Co se použitých materiálů týče, Spielberg používá z důvodu zlevnění výroby na některé součásti zinkové slitiny,
TOROP ne.

Alexxxus:
na konkrétní otázky jsi neodpověděl a místo toho tady píšeš něco o závisti. Nevím proč. Jen mlžíš a vyhýbáš se odpovědi.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 17 bře 2012 10:28, celkem upraveno 2 x.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 17 bře 2012 09:33

No pochybuju, že by sběratelským kouskem mohl být TOROP když to má pažbu vyřezanou snad ze smrkovýho prkna a hrany sražený šmirglpapírem. Kovové díly taky nevypadají zrovna moc vábně. Já bych u ruční kusové výroby naopak čekal špičkové provedení po všech stránkách a ne takový patvar. Zajímala by mě třeba nástřelka z TOROPa na stejnou vzdálenost jako Spielberg. Po vzhledové stránce je totiž TOROP dost strašný.
Alfa 641
wo3

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 09:38

Který model máš na mysli? Pan ing. Pejčoch jich dělá vícero...

Mě by také zajímalo srovnání nástřelek Spielberga s flobertkami od ostatních výrobců-to je jedna z věcí, která mi v Alexxxusově recenzi chybí.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 17 bře 2012 09:42, celkem upraveno 1 x.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 17 bře 2012 09:41

Alfa 641
wo3

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 09:46

V tomhle případě ti musím dát za pravdu, ale jsou i jiné modely TOROP.

http://www.zbrane-flobert-torop.wz.cz/vyrobky.html
Odpovědět