Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Beaver
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od Beaver » 17 bře 2012 10:24

Odshora dolů:

Derringer - pěkná rytina, je to asi tak jediný výrobek, co nějak slušně vypadá. To zdrsnění mezi hlavněmi je ale už od oka ošklivé, spoušť je taky podivná. Celkově mě to moc neoslovilo.

Pistole - střenka s drážkami pro lepší úchop (?), které jsou vyrobené snad pilkou na železo či co, povrch toho rámu má jakési vrypy nebo vady. Křížový šroub na předpažbí :D Vzhledově jakž takž, ale pořád to vypadá jako by na tom řádil někdo v rámci školních dílen.

Puška - pažbu jsme řešili, kovové části jsou taky prapodivné, asi jako U profil zavařený shora.

"Samopal" - asi inspirace vz. 26, ale výsledek je jako svařenec kusu trubky a kusu hranaté tyčoviny, opěrka vypadá jak kdyby tam někdo nabodoval kus odpadu co našel na skládce.

Revolver - nevím jestli to někdo dělal od základu celý nový nebo je to postaveno na něčem starším. Jediná zajímavější věc na celé konstrukci se zdá být jenom válec, ale trochu mě starší minimální mezery kolem něj - pokud se to zaneřadí zplodinami, tak to zatuhne. Každopádně ani toto bych nepovažoval za něco, co by mělo být sběratelsky zajímavé.

Suma sumárum - zpracování nevypadá nijak špičkově, design je subjektivní, ale mě osobně moc neoslovuje ani jedna z těch zbraní, přesnost diskutabilní (nikde tam k ničemu není nástřelka). Jestli jsou uvnitř nějaké revoluční konstrukce, pohřbilo je všechno kolem. Proč bych si měl koupit něco od TOROP, když libovolný REX je mnohem lepší ?

edit: poupravil jsem nějaké překlepy
Naposledy upravil(a) Beaver dne 17 bře 2012 10:44, celkem upraveno 2 x.

Alfa 641
Warthog

Příspěvek od Warthog » 17 bře 2012 10:32

Asi tak. Na mně to působí dojmem výstavky výrobků nějakých odbojářských tajných dílen z dob okupace. Ne jako de facto zakázková výroba profesionálního puškaře. Sten je proti tomu etalonem krásy a ani Liberator najednou nevypadá tak ošklivě (až na ten deringer, ten je celkem OK).

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
deef

Příspěvek od deef » 17 bře 2012 10:34

wo3 píše:Flobertky TOROP dělá jediný pan puškař ve své malé dílně a Spielberg má na výrobu NC stroje a daleko víc možností.

Pan ing. Oldřich Pejčoch vyrábí zbraně, které jsou zajímavé třeba tím, že jsou na nich použity nové konstrukční řešení které sám vymyslel.
OT: (i když OT je posledních 20 stránek) Mluvit o sobě ve 3. osobě :roll:
derringer

Příspěvek od derringer » 17 bře 2012 11:20

tak to je legrace - pokud wo3=pejčoch(a pro admina by asi nebyl problém to zjistit), tak docela chápu tu zášť a kritiku, ale na rovinu - pejčochovi zbraně jsou dle mého neprodejné, protože nejsou prostě oku milé, hrubě zpracované a škaredé. spilberk si doved představit jako zbraň, kterou předá táta synovi a bude pořád pěkná, byť třeba otlučená,ale stále na ni bude na zdi pěkný pohled

to co dělá pan pejčoch je k vidění i mezi zabavenými samodomo zbraněmi na policejních výstavách, s puškařskou tradicí a umem to nemá nic společného, byť je to asi funkční - něco podobného dělá i pavelkrab na zbraněkvalitne
anonim

Příspěvek od anonim » 17 bře 2012 12:03

neprodejné, protože nejsou prostě oku milé, hrubě zpracované a škaredé
Toto také nelahodí oku a prodává se za 90 miliónů dolarů :lol: :lol: :lol:
Přílohy
22-243x300.jpg
wo3

Příspěvek od wo3 » 17 bře 2012 13:18

Odbočuji tím od tématu, ale jen reaguji na předešlé:

Puškařství TOROP bylo založeno v roce 1996. To znamená, že vyrábí a prodává zbraně už 16 let.

Tyto zbraně, ať už ve standartním nebo luxusním provedení začínají být prestižní záležitostí "mít zbraň TOROP, to je něco". Dobrých výsledků docílilo puškařství i při vývoji zakázkových výrob perkusních předovek malých ráží cal.22 /5,6 mm a cal.4,5 mm včetně speciálních střel pro tyto ráže.

Majitel firmy pan ing. Pejčoch má dlouholetou praxi ve vývoji speciálních zařízení a výrobků ve státním podniku Ministersva obrany jako civilní zaměstnanec. Je absolventem Vysokého učení technického v Brně - strojírenské fakulty a vyučen puškařem v Uherském Brodě.

Kam se v tomhle státě poděla úcta k lidem, kteří mají vysokou kvalifikaci ke své práci, kteří něco ve svém oboru dokázali?
Dnes se klaníme rádobyrecenzentům, kteří píšou místo recenzí vlezlé reklamní šoty a za to dostanou od výrobce dárek...
A ještě to sem klidně napíšou, je to přece dnes již normální :oops:

Ať se nad tím každý zamyslí.
Naposledy upravil(a) wo3 dne 17 bře 2012 13:23, celkem upraveno 1 x.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 17 bře 2012 13:23

No, jelikož se to tu už 3-4 stránky hemží OT a navážením se do jednoho uživetele:

WO3 dostává BAN za porušení bodů 2 a 5 pravidel fóra
už toho mám dost.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 17 bře 2012 13:41

wo3: co se týče Alexxxusovy recenze a jeho kompetentnosti - je mi šumafuk kolik vystudoval škol a jestli má doma obývák olepený diplomama nebo certifikátama od zbrojovek nebo kolik let se věnuje/nevěnuje řemeslu puškaře. Pro mně osobně je důležitý, že nikdo z vlastníků této flobertky tady nenapsal, že by Alexxxus v té rezenzi nepsal pravdu. To mi stačí.
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 17 bře 2012 13:51

Jeden člověk tu o prasklé pažbě psal, ale zná ho někdo? Pouhé dva příspěvky...
http://forum.gunshop.cz/flobertka-spiel ... ml#p242404
Edit: A ještě tady: http://forum.gunshop.cz/flobertka-spiel ... ml#p243335

Byly tyhle zbraně na opravě? Respektive, existují vůbec? A jak to po opravě střílí ostatním?
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 17 bře 2012 19:06

Možná pro Alexe-----Dneska bylo nádherný počasí tak jsem na zahradě měl Spielberga,střílel jsem na 25 metrů (bohužel delší zahradu nemám) pušku s PUŠKOHLEDEM jsem měl opřenou v kozlici a na vzdálenost 25m byl soustřel moc pěkný o průměru kovové mince 20,-kč ale stalo se mě že zhruba po desátém výstřelu šel projektil o 5cm nahoru.Používám zásadně flobert náboje se špičkou,které jsou podsypané prachem.Jak píši,zbraň byla opřená v kozlici a zhruba každá desátá rána šla nahoru,(zhruba každá desátá)
Myslíte si že to může být špatnou gramáží prachu v nábojce ???Jinak chodí dobře a jsem s ní spokojený.Díky za radu.
Zapoměl jsem dodat že třeba jdou nahoru dvě rány a pak zase chodí normálně na střed,tak moje domněnka je že bude nepřesná gramáž prachu v nábojce.
Naposledy upravil(a) menthon1974 dne 05 kvě 2012 06:56, celkem upraveno 4 x.
VladaK

Příspěvek od VladaK » 17 bře 2012 19:12

.
Naposledy upravil(a) VladaK dne 18 zář 2012 10:50, celkem upraveno 1 x.
JERY

Příspěvek od JERY » 17 bře 2012 19:39

Tak teda po vzhledu nemůže TOROP ani náhodou konkurovat Spielbergu.Spielberg vypadá pěkně, proto jsem ho koupil, mám rád zbraně co vypadají jako zbraně a né jako cosi svařeného ze zbytků. Tím myslím ty dlouhé nevím jak to nazvat, brr ještě teď mám husinu, když jsem to viděl
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 bře 2012 19:46

I mně se stávalo že mně sem tam rána ulítla , vetšinou přesně o obrazec který jsem předtím nastřílel, ... teď ovšem mluvím o plnotučné flobertce Anschutz. U té z recenze jsem si ničeho nevšiml ( když jsem netrefil přisuzoval jsem to třasu rukou ), flobertku do stolice jsem neusazoval.
Někdo se tu smál že přítelkyně střílela po všem co v lese našla.
Na to je flobertka jak dělaná - plinkačka pro lidi co nemají z jakéhokoliv důvodu zbroják.
Možná přikoupím sestřičku ... protože mladá jak tuhle zmerčí tak budu druhej.

Na zítra mám v plánu vypodložit odfukovací otvory skelnou vatou a kouskem kůže, ne z důvodu zvětšení výkonu, ale z důvodu snížení hlučnosti, puštička nejvíc řve u lučíku, na ústí jen lehce pšoukne.

K spokojenosti či nespokojenosti dnes jsem flobertku vzal na výkendovou akcičku kde si pár ran práskli další 3 lidé a myslím že minimálně jednomu přibude ve zbírce. Takže asi spokojenost. :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
menthon1974

Příspěvek od menthon1974 » 17 bře 2012 20:06

Až to finance dovolí,mám v plánu si také rozšířit sbírku.Koupím si od Spielberga jednoranovou malorážku na ZP kterou také vyrábějí.Docela se už těším. :D
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 17 bře 2012 20:07

alexxxus- A bude sestřička s lístkovou kličkou nebo taky s klikou od blázince :P

menthon1974- dobře si to rozmysli, před časem jsem koupil vykopávku anschütz 22lr. už mě dávno omrzela a je to celkem neprodejný za víc jak 1500, ze známích to nikdo zadarmo nechce
do auta ji schovat nemůžu, v práci ji nechat nemůžu, s čoklama ji vyvenčit nemůžu, pro mě skoro bezcená záležitost, pěkná na zeď ale tam být taky nemůže..
Nejde!Prostě NNe
Odpovědět