Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pro Drobas dřív než jsem dlábl do dřeva tak jsem si v tabulkách pro výrobu pažeb zaměřil svoje proporce těla a podle nich jsem si udělal zkušební pažbu ze tvrzeného styroduru -takový jemný ale pevný poliš.Do zádlabu jsem usadil novodurovou trubku 34,5 mm a na ni elektro páskami přitáhl puškohled na jednodílné montáži,jelikož ten styrodur je pevný a ohebný tak tak jsem si pádlo natáčel jak potřebuji aby my sedělo co nejlíp pak jsem v krčku pažbu řizl na dvě části vsunul dvě párátka zasunul do sebe tak jak jsem chtěl a slepil sekunďákem a byla pažba přesně na tělo a oko.Proto je to vybočení z osy ve všech směrech. Ty párátka slouží jako kolíky.
- DrobasMirek
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Kohout, tak to pak jo:-) na sebe si to neumim představit, ale zřejmě to máš vážně domyšlený od začátku do konce. Jinak to dřevo závidim. Sice si dělám pažbu z druhu ořechu, který u nás neni prakticky k sehnání, ale budu ho muset trochu přitmavit
edit: tak po týdnu v panelákový kuchyni z toho nakonec vyšlo toto, mix včelí a karnaubský vosk + trocha šelaku, bohužel jsem přes týden bez dílny takže další úpravy jsou pro mě reálný až o víkendu páč od urputnýho smirkování mě bolí uplně všechno
Samotný záměr vyzkoušet si ručně opracovat ořech trochu kazí fakt, že krom dláta, nože na koberec a nekonečnýho množství "šmirglu" mám všechno nádobíčko v dílně
zatím bez botky, ještě budu upravovat
edit: tak po týdnu v panelákový kuchyni z toho nakonec vyšlo toto, mix včelí a karnaubský vosk + trocha šelaku, bohužel jsem přes týden bez dílny takže další úpravy jsou pro mě reálný až o víkendu páč od urputnýho smirkování mě bolí uplně všechno

tak jsem dokončil svou pažbu po 3 měsících tak posudte sami jak se to povedlo
Gamo cfx 5,5mm optika gamo 4x25
Slavia 630 4,5mm
CZ 200 S 4,5mm optika delta titanium 4-16x42
Slavia 630 4,5mm
Je to pěkný.Klasika se mi líbí a neokouká se.Ne jako Technovýkyvvhlavě.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
To Karel H rybinu jsi řezal čím ,když jsem sháněl škrabky na rybiny tak to nikdo u nás neprodává a je to pěkně drahé.
vyrobil jsem si škrabky s pilníku pomocí fortuny si ho opracuješ na požadovaný tvar 

Gamo cfx 5,5mm optika gamo 4x25
Slavia 630 4,5mm
Slavia 630 4,5mm
Tak tu moji palečnici stále ještě napouštím olejem, když jsem byl u puškaře kvůli rybině před týdnem tak mě řekl že jsem asi tak v polovině napouštění a poradil jak pokračovat.Celé dřevo po utření do sucha dvakrát přebrousit osmistovkou papírem natřít olejem nechat dvě tři hodiny sát zbytek setřít a nechat do druhého dne zavadnout a celou pažbu zaleštit flanelem a znovu olejovat a leštit tak dlouho až se dřevo nasaje tak že se po natření oleje začnou dělat olejové ostrůvky pak důkladně setřít a flanelem po směru vláken zalešťovat po chvilkách několik dní až do požadovaného matu nebo lesku.Říkal nepoužívat tkaniny protože vytrhávají z porů ořechu vlákna A rybina se řeže až do hotové povrchovky která se pak jen zakartáčuje. Dle sdělení se dělá olejová polytůra až jeden měsíc vosková je rychlá ale nedá tak výraznou kresbu dřeva.
Konecne jsem dokoncil pazbu, jeste ji potrebuji vylestit, ale musim pockat tak mesic nez uplne vytvrdne povrchovka.
Po dokonceni jsem zjistil par drobnosti, ktere bych priste udelal jinak, jedna se ale hlavne o designove drobnosti. Hlavne ze ale vyborne sedi, jak se rika : lauf strili, pazba trefuje
Dlato, rasple, vrtacka, papir a par desitek hodin
Pro dokonalost jeste chybi striknout lahev na cerno, aby nebyl videt ten popis a jina klicka, to ale pridam co nejdriv do vlakna QB a k tomu par nastrelu.
Po dokonceni jsem zjistil par drobnosti, ktere bych priste udelal jinak, jedna se ale hlavne o designove drobnosti. Hlavne ze ale vyborne sedi, jak se rika : lauf strili, pazba trefuje

Dlato, rasple, vrtacka, papir a par desitek hodin

Pro dokonalost jeste chybi striknout lahev na cerno, aby nebyl videt ten popis a jina klicka, to ale pridam co nejdriv do vlakna QB a k tomu par nastrelu.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná pěkná.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Vidím rozdíl barvy - to je lepené? Jen lepené nebo na čepech? Prosil bych detaily, řeším teď problém s popraskanou ořechovou deskou - jednodílná pažba z toho nepůjde, ale dvoudílná by šla.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Musela se cast fosny nastavit jinou. V surovem stavu to vypadalo stejnobarevne, po opracovani se ale spodni cast zacala takto vybarvovat.
Je to lepene pouze natupo, jelikoz je to velka plocha a neni to zrovna namahany spoj.
Nutno obe plochy zhoblovat, aby byl styk na 100% jinak je videt lep. Pouzita vodeodolna disperze nemeckeho puvodu. Slisovano po dobu 12 hodin.
Pokud budes lepit nejaky namahany spoj s malou plochou, tak je lepsi pouzit koliky, nebo rybinu. Nove lepidla jsou ale kolikrat pevnejsi nez samotne drevo a pri pokusu o zlomeni lepu praskne drevo okolo ( zkusenost s lepidlem Titebond - studeny klih )
Je to lepene pouze natupo, jelikoz je to velka plocha a neni to zrovna namahany spoj.
Nutno obe plochy zhoblovat, aby byl styk na 100% jinak je videt lep. Pouzita vodeodolna disperze nemeckeho puvodu. Slisovano po dobu 12 hodin.
Pokud budes lepit nejaky namahany spoj s malou plochou, tak je lepsi pouzit koliky, nebo rybinu. Nove lepidla jsou ale kolikrat pevnejsi nez samotne drevo a pri pokusu o zlomeni lepu praskne drevo okolo ( zkusenost s lepidlem Titebond - studeny klih )
Zdar všem, dneska jsem konečně složil CZtku s novou pažbou. Dřevo - ořech, botka stavitelná Klinský, tvarem vychází částečně z mojí původní pažby, ale má vylepšenou geometrii a i mechanický provedení železa a spojení železa s pažbou
je trochu zlepšený. Zatím malá ochutnávka, jak bude hezky tak udělám lepší fotky a trošku popis co a jak. ZIP
fotky tady: http://zipep.rajce.idnes.cz/CZ200S_pazba_c.2/
je trochu zlepšený. Zatím malá ochutnávka, jak bude hezky tak udělám lepší fotky a trošku popis co a jak. ZIP
fotky tady: http://zipep.rajce.idnes.cz/CZ200S_pazba_c.2/
Vypadá to moc hezky.
Zipep:ta se povedla
Air Arms Pro-Sport cal.177 + Bullet Project - 4-16x50aoe
Crosman 2240 cal.5,5mm + Kolimátor Dot Sight
Slavia 634 + Delta 4x32 AO
Crosman 2240 cal.5,5mm + Kolimátor Dot Sight
Slavia 634 + Delta 4x32 AO
Ty jo moc pěkný, taky se připojim k těm co chválí. Tos dělal všechno jen sám doma?
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)