chronograf
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
super práca.
Re: chronograf
Mno tak tu mám jeden docela asi neobvyklý dotaz, moje combro mi nechce ani na nic změřit slavku, přitom lovku a větrovku měří normálně. Zkoušel jsem ho dát dál od hlavně i úplně k ní vždy se stejným výsledkem, a to žádným, napíše prostě "bad", díky za jakýkoli nápady.
No , asi zkusím vyměnit baterky.....
No , asi zkusím vyměnit baterky.....
Weihrauch HW100S .177 + Burris Timberline
Dál je lepší, mě to na S410 měřilo až cca 4cm od konce hlavně.
O.T. - kdyby se někdo chtěl zbavit Combra, tak mám zájem.
O.T. - kdyby se někdo chtěl zbavit Combra, tak mám zájem.

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Vzdálenost od ústí hlavně by u pořádného měřidla neměla mít vliv. Mé mělo problémy s CO2 kvůli "mlze" na ústí hlavně (měřilo více nesmyslných hodnot). Nejde tedy ze slávky kouř ze spáleneho oleje, nebo něco podobného (bordel aj.)?
U Combra.
Mr.Handy píše:Vzdálenost od ústí hlavně by u pořádného měřidla neměla mít vliv. Mé mělo problémy s CO2 kvůli "mlze" na ústí hlavně (měřilo více nesmyslných hodnot). Nejde tedy ze slávky kouř ze spáleneho oleje, nebo něco podobného (bordel aj.)?
Ne, válec je čistej a nic se nespaluje.
To Marťyn: Nechápu narážku.
To wexelo: Zkontroluj baterie, zda nejsou vybité. Nejlépe zkusit čerstvé.
Problem vyřešen, pomohlo posunout combro nahoru k mušce mimo střed.
Není to narážka.Mr.Handy píše:To Marťyn: Nechápu narážku.
Psal jsi "pořádné měřidlo", otázka je jestli podle Tebe je Combro pořádné měřidlo. Pro někoho třeba není.
Tady je první provedení netlumícího držáku sensorů na ústí hlavně. Ještě se budou trochu "katovat kosty", takže ve finále budou ty příčky pouze dvě, místo závitové tyče tam bude tyčka s distančními sloupky. Teď to vyčuhuje asi 10 cm před ústí hlavně, ve finále to bude ca 7.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
To Marťyn: Combro pro mě samozřejmě pořádné měřidlo není
, ale lepší než nic že
,
To Warthog: Takhle ale bude potřeba vyrobit uchycení pro každý průměr hlavně, ne?

To Warthog: Takhle ale bude potřeba vyrobit uchycení pro každý průměr hlavně, ne?
Uchycení na hlaveň má několik možností: budou existovat výměnné díly na hlaveň, přesně jak píšeš. Zatím mám 15 mm pro CZ200 a 16 mm pro Steyra, ve výrobě je 1/2 UNF. Alternativně se dá použít universální koncovka s dírou 18 mm a vkládanými redukcemi.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Pěkná práce.
Už jsou nějaké výsledky měření, popřípadě přibližné výpočty, jak velká přesnost by měla být dosažena (nemyslím to nějak vědecky v podobě nejistot měření jednotlivých komponent a pak výsledná nejistota, ale prostě aktuální odhad například +- 0,2ms atd.).
Jaká je rozlišovací schopnost a zda je daná % z měřené rychlosti.
Ten chronometr tedy bude spojený kabelem s tou elektronikou na optice ?
Už jsou nějaké výsledky měření, popřípadě přibližné výpočty, jak velká přesnost by měla být dosažena (nemyslím to nějak vědecky v podobě nejistot měření jednotlivých komponent a pak výsledná nejistota, ale prostě aktuální odhad například +- 0,2ms atd.).
Jaká je rozlišovací schopnost a zda je daná % z měřené rychlosti.
Ten chronometr tedy bude spojený kabelem s tou elektronikou na optice ?
V základním provedení, tj. sensory s rozestupem 50 mm je přesnost měření 0,4 m/sec při rychlosti 400 m/sec. Při rychlostech kolem 250 m/sec to vychází na ca 0,2 m/sec. Interně používáme sensory s větší vzdáleností, kde je přesnost zhruba dvojnásobná, ale to už je na ústí laufu dost nápadné a zranitelné, takže v otevřeném provedení to vyrábět nebudeme. Možná to bude v moderátorech.
Snímače na laufu (jsou tam jen diody, odpory a jeden operační zesilovač) jsou k elektronice na optice připojeny čtyřžilovým vodičem. Uvažovali jsme o IR, ale to by znamenalo mít na koncovce extra baterii, čímž by se to celé zkomplikovalo. Takže bezdrátový přenos se bude používat pouze u těch externích sensorů (obdoba klasického chrony, i když to pochopitelně bude menší) a bude fugovat pouze s elektronikou, osazenou RF modulem (primárně kvůli terčům).
Snímače na laufu (jsou tam jen diody, odpory a jeden operační zesilovač) jsou k elektronice na optice připojeny čtyřžilovým vodičem. Uvažovali jsme o IR, ale to by znamenalo mít na koncovce extra baterii, čímž by se to celé zkomplikovalo. Takže bezdrátový přenos se bude používat pouze u těch externích sensorů (obdoba klasického chrony, i když to pochopitelně bude menší) a bude fugovat pouze s elektronikou, osazenou RF modulem (primárně kvůli terčům).
A tady máme dnešní versi. Vypadá o něco lépe, plošňáky jsou lépe chráněné, je to jednodušší na výrobu a levnější. Ještě trochu zvětšit přepážku vpředu, aby se hlavy šroubů daly zapustit a možná do zadní přepážky dodělat průchod pro kabel se zajištěním proti vytržení...
Kromě toho se mi dnes podařilo dořešit kartáčování hliníkových pouzder. Zítra si dopřeju trochu vodíkových výparů a pokusím se o DIY elox
Kromě toho se mi dnes podařilo dořešit kartáčování hliníkových pouzder. Zítra si dopřeju trochu vodíkových výparů a pokusím se o DIY elox