chronograf

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ALKAJ
Re: chronograf

Příspěvek od ALKAJ » 08 led 2012 13:52

Mr.Handy píše:To ALKAJ: Díky, ale jako základ to není dobré. Stále to využívá IR fototranzistory.
JJ, tak isto ako aj to Poľské chrono.

BTW: Nevie niekto niečo bližšie o tých senzoroch čo sa používajú v chrone (prochrono, M1 a pod...). Neviem nič bližšie zistiť - vlastne neviem o tom senzore zistiť vobec nič. :|
Asi zle hľadám... :(

Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
KUBA71

Příspěvek od KUBA71 » 08 led 2012 14:45

osobní zkušenosti s Polským chrono:

celkem mám naměřeno okolo 800 výstřelů.
zkušenosti (v pořadí jak jsem je našel):
1) historii si pamatuje pouze až po uložení do paměti (jinak ztráta napájení = ztráta dat)
2) spotřeba baterie ... musí mít 9V NiMH nebo USB kabel (obyč 9V vydrží max 30 min a konec = ztráta dat)
3) SW ... hyperterminal funguje kdekoliv a kdykoliv, ale napsal jsem si vlastní soft (taky mi to chvilku trvalo)
4) na sluníčku to opravdu nefunguje (stačí otočit horizontálně)
5) při teplotě -1°C jsou naměřené hodnoty více rozkolísané než při +20°C (ale to je asi puškou a ne chrono)
6) raději bych chtěl trochu více odolné chrono ke každoděnnímu použití (venku) s pohodlnější montáží na hlaveň.
při střílení venku na to člověk musí být velmi opatrný.

technické provedení je "nekomerční" a vzhledem k ceně odpovídá mým očekávání,
funkce a vybavení CHRONO mne příjemně překvapily (žádné dokupování kabelů, náhradní díly v 1. dodávce).
(Je to osobní názor, ale Combro bych si dnes již nekoupil. vypadá možná lépe, ale umí toho míň za více peněz)

měření 5,5mm do 200m/s mám spolehlivé (pozor na sluníčko)
měření 4,5mm do 250m/s jsem byl svědkem a bylo taky bez problémů,
nemám důvod jakkoliv zpochybňovat spolehlivost a přesnost měření,
při porovnání údajů z více typů a technologií se moje S200 se chová stejně do desetinek m/s.
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
Warthog

Příspěvek od Warthog » 26 led 2012 22:10

Skoro hotový kousek z první série. Zatím v práškově barveném futrále, finální bude kartáčovaný a eloxovaný hliník. V sobotu se budou frézovat první nástavce na hlaveň se sensory - bude to hranolek 30 x 30 x 120 mm a bude zároveň fungovat jako primitivní ořezávač vzduchu. Skoro hotový je i klasický sensor (např. na stativ), ale pořád tam trochu blbne optika a je to náchylnější na přesný průběh dráhy střely než třeba klasické Chrony :-(
DSCN5697_800x600.JPG
DSCN5698_800x600.JPG

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 26 led 2012 22:14

vypadá to hezoučky, a takhle bude vypadat ta full verze? včetně bezdrát. přenosu a vodováhy?
Warthog

Příspěvek od Warthog » 26 led 2012 23:50

Ano, jak náklonoměr, tak bezdrátové moduly (Bluetooth a rf) už v tom jsou. Přes konektor dole se to nabíjí a připojují se periferie, točítkem vpravo se to ovládá.

Mimochodem, měření tlaku už je hotové, čekáme jen na sensor.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
KUBA71

Příspěvek od KUBA71 » 28 led 2012 19:50

Snímač digitálního tlaku pro S200:

Obrázek
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 28 led 2012 20:23

@ Warthog : mco pekne dilko, tak bajocko ,kdy to budes mit kompletne asi hotovo? chci si koupit chrono, nijak me to nehoni. tri, cryri mesice bych klidne poseckal.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
KUBA71

Příspěvek od KUBA71 » 29 led 2012 18:00

Obrázek
Warthog

Příspěvek od Warthog » 29 led 2012 20:38

Moc pěkné, udělám tam na spodní části nástavce čtyřpinový konektor a ani se k sensoru nebude muset dávat delší kablík.

bimHObim: čeká se jen na načernění krabiček a ty nástavce na lauf. Kolem 20. února by mělo být hotovo prvních pár kousků včetně obalu, návodu apod. a do konce března by mělo být cca 20 kusů. Já se pak pochlubím.

Sharpshooter CZ200 S

Příspěvek od Sharpshooter CZ200 S » 29 led 2012 23:25

:shock: Teda pánové, obdivuju váš zápal pro věc. Sice jsem svýho času (když na to ještě byl čas a chuť) jako 'radioamatér' lecos ubastlil, ohledně počítačů doufám taky nejsu uplný kopyto, ale když jsem pročetl posledních pár stránek tady a v threadu DIGITALIZACE a SOFTWARE, tak dost často nevím která bije :lol:

Škoda že jsem spíš jen 'sváteční střelec', protože to vypadá fakt dobře, ale asi bych to neužil :? Ale zajímalo by mě do jaké míry je tunning v tomto směru schopnej zvýšit přesnost a konzistenci u CZ 200? Ta větrovka je sice poměrně kvalitní, ale je spíš z nižší cennové kategorie a má určitě nějaké limity kam má ještě cenu pokračovat. Např. by se dala vyměnit hlaveň za Lothar Walther. Ale kdybych to sečetl: hlaveň, kompenzátor, redukční ventil, pažba, elektronika, atd., nebude už cenově výhodnější koupit jinou větrovku?
A ještě mě tak napadlo - v čistě teoretické rovině - mám prodlouženou kartuši (160 ml), kdybych do ní zašrouboval redukční ventil, quick fill a snímač tlaku, nebude už kartuše delší než hlaveň?

Každopádně držím palce a ať se práce dál daří...
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 03 úno 2012 18:41

Ještě pár obrázků uživatelského rozhraní. Krabičky se bohužel zatím nepodařilo rozumně naeloxovat, takže první série bude s práškovou barvou.

Edit jen pro vysvětlení: CH BASE umožňuje nastavit vzdálenost mezi sensory pro případ, že by si někdo konstruoval vlastní, nebo naše upravoval do jiného balení.
Přílohy
chrono.jpg

daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 05 úno 2012 18:10

dneska jsem udělal adaptér na airsofťáckej chronograf. matka z fabory a kousek hliníku, našroubuje se to místo tlumiče.
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2Fruzne%2Fairsoft_pro_chronograph%2F

adaptér je v chronu jen nasunutej, takže se dá vyměnit.
chci ještě udělat hliníkovou redukci na hlaveň 15 mm (qb a spol.) a 11,2 pro crosmana.

redukce je pro tento měřák nutná,páč pokud se nestřílí středem, tak měří blbě,
s adaptérem měří ok.

třeba to někoho inspiruje :-)
http://david_holub.sweb.cz/
Warthog

Příspěvek od Warthog » 06 úno 2012 15:13

Prototypy našich držáků sensorů na lauf. A jako na potvoru to čistě náhodou taky tlumí hluk :-) Vivat Josef1000!
Přílohy
sensory.jpg

jerem555

Příspěvek od jerem555 » 06 úno 2012 19:59

a aké je to dlhé?
teda rozmery?
Warthog

Příspěvek od Warthog » 06 úno 2012 20:06

Vlastní destička se sensory má v nejnovějším provedení délku 7 cm. Komplet nástavec tedy může mít 10 cm a více. Průměr teoreticky od 20 mm, v praxi spíš 25 mm. Zvažujeme výrobu levnější otevřené verse, ta by mohla mít průřez od ca 15 x 15 mm.

Komplet bude k vidění a vyzkoušení 25. února na Kapslovně v Praze.

Odpovědět