Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
A co se týká šípů s QS letkama asi si je taky pořídím slyším na ně jen samou chválu. Nevíte někdo kde by se daly sehnat za dobrou cenu? Díky
Re: Je to dobrá kuše?
martinT ahoj,mozem ta poprosit o link na pletenie flemish tetivy pre kuse?podla ktoreho videa si sa ucil ty?
Ahoj
Ucil jsem se to podle tohohle od 3rivers archery. Ale nedavno jsem nasel serii od RBSettergren Tady je prvni dil, Tady druhej a tady treti
ctvrtej
patej
Dela to pekne viditelne jen v prvnim dilu, kdy voskuje jen konce, to mi prijde divny, ja si navoskuju kousek jednoho konce a pak voskuju celej zbytek. Jeho postup mi prijde, ze se mu nepodari udelat oba prameny stejne natazeny a na zacatky strileni se mu bude vytahovat vic.
Existovalo video primo od BOOa, ale pak ho stahnul, nejspis proto zacal komerci ;-p To bylo moooc echelentni, treba ho jeste nekde najdes zatoulany
Ucil jsem se to podle tohohle od 3rivers archery. Ale nedavno jsem nasel serii od RBSettergren Tady je prvni dil, Tady druhej a tady treti
ctvrtej
patej
Dela to pekne viditelne jen v prvnim dilu, kdy voskuje jen konce, to mi prijde divny, ja si navoskuju kousek jednoho konce a pak voskuju celej zbytek. Jeho postup mi prijde, ze se mu nepodari udelat oba prameny stejne natazeny a na zacatky strileni se mu bude vytahovat vic.
Existovalo video primo od BOOa, ale pak ho stahnul, nejspis proto zacal komerci ;-p To bylo moooc echelentni, treba ho jeste nekde najdes zatoulany
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Zdarec chlapi chtěl bych se vás zeptat na názory ohledně kuše excalibur exomax s nátahem 225 lbs koukal jsem na netu na objednání a pochopil jsem z toho že tak prodávají samotnou kuš a příslušenství k ní je za cca 8000,- kč navíc? nedáte mi někdo nějaký tip kde bych si jí mohl prohlédnout naživo? abych se dozvěděl podrobnosti např: jak dlouho vydrží tětiva čím jak a proč se maže atd......... V tomto jsem neměl možnost nazbírat žádné zkušenosti tak píšu sem...
Ještě jsem se chtěl zeptat tento víkend je v letňanech vístava fisching and hunting.. tak mě zajímá jestli by je tam třeba neměli. děkuji za odpovědi
Ještě jsem se chtěl zeptat tento víkend je v letňanech vístava fisching and hunting.. tak mě zajímá jestli by je tam třeba neměli. děkuji za odpovědi
ja ked som kupoval exomaxa,poznal som ho len z obrazkov a videi..vo vybere typu kuse som mal jasno..teda reflex.pretoze nemozem si pomoct ale kladkove kuse a luky sa mi nepacia.niekomu na excaliburoch prekaza hluk a stres ktory kusa vyda pri vystrele,mne sa to vsak paci.225 libier je dost,preto opotrebovanie stredovej omotavky a samotnej tetivy je vacsie ako pri povedzme 150,ci 175 ke.maze sa stredova omotavka,aby sa zvacsila jej zivotnost a funkcnost..raz za cas premazem aj vnutorne strany ok,mazem ich origo zelenym voskom od excaliburu,niektori kolegovia jelenim lojom..prislusenstvo ako optika,montaz pod nu,kladkovy napinak,sipy,atd. Som kupoval dodatocne.
Harry.in-ahoj,no já jsem se zas naopak nejprve zakoukal do predatora,ale tady mi to rozmluvili a nelituju toho. co se týká omotávky a tětivy,tak na to už odpověděl spitamen-v podstatě se o tětivu staráme všichni stejně.co se týká životnosti-to je těžší,tětivu je dobré vyměnit hned jak se projeví nějaké známky poškození,ale kolik výstřelů snese-to je těžko říct,já to nepočítal,ale tak dva tisíce asi snese(pokud se nepoškodí). hele,pokud jsi z Prahy,nebo někde kousek kolem,můžeš si zajet do jasa archery,nebo i supra prodává excalibury,a tam si je můžeš prohlédnout.ale je fakt,že excalibur je poměrně drahý,když je pak třeba dokoupit příslušenství,i když se dá sehnat i v setu,ale ta cena je samozřejmě vyžší.jo a na té výstavě FH excal. určitě bude,mají nový model v karbonu-nádherný,tak se jistě přijedou pochválit
.

Ahoj chlapci,
prosím poraďte mi, chcem si olepiť šípy ktoré mám letkami QS, predajca ich drží v troch veľkostiah 1,5 2,25 a 4 inch, ktoré mi doporučujete?
Naliepajú sa rovnobežne s osou šípu? Chcem si kúpiť lepičku šípu, akú doporučujete? Dá sa na nej nastaviť uhol letiek s osou? Tiež si chcem kúpiť šípy Easton Carbon Power, nepodarilo sa mi zistiť ich váhu, akú dĺžku doporučujete na Exomaxa? Teraz mám šípy 20", ale MartinT písal , že používa 22", nie sú už zbytočne ťažké?
Ja viem, veľa otázok, ale najlepšia rada je od " profíkov" čo už niečo nastrieľali.
Ďakujem
prosím poraďte mi, chcem si olepiť šípy ktoré mám letkami QS, predajca ich drží v troch veľkostiah 1,5 2,25 a 4 inch, ktoré mi doporučujete?
Naliepajú sa rovnobežne s osou šípu? Chcem si kúpiť lepičku šípu, akú doporučujete? Dá sa na nej nastaviť uhol letiek s osou? Tiež si chcem kúpiť šípy Easton Carbon Power, nepodarilo sa mi zistiť ich váhu, akú dĺžku doporučujete na Exomaxa? Teraz mám šípy 20", ale MartinT písal , že používa 22", nie sú už zbytočne ťažké?
Ja viem, veľa otázok, ale najlepšia rada je od " profíkov" čo už niečo nastrieľali.
Ďakujem
ahoj,tiez sa ich chystam v blizkej buducnosti kupit.sip bez hrotu by mal vazit 331 grain.
Ahoj,
Já používám 2.25. 1.5 je pro takhle težkej šíp málo a 4 ho roztočí moc rychle už v těle kuše a budou se vopotřebovávat o hranu drážky a take to bude ubárat energii.
Jako lepičku používam Arizone EZ fletch, jednoduchy a trotlfest, mě vyhovuje. Kupoval jsem ji také v Archery.
Ohledně délky šípu tak 20 je pro MAXe minimum délky, 22 je těžší, takže se rychleji propadává, ale má přímější balistickou křivku. Jsem nastavenej 20 na blízko, 22 na dálku. Ale bacha, s 22 je propad docela rychlej, takže potřebuješ náklop, protože puškohled má jen omezené zorné pole. Pro začátek začni s 20.
Já používám 2.25. 1.5 je pro takhle težkej šíp málo a 4 ho roztočí moc rychle už v těle kuše a budou se vopotřebovávat o hranu drážky a take to bude ubárat energii.
Jako lepičku používam Arizone EZ fletch, jednoduchy a trotlfest, mě vyhovuje. Kupoval jsem ji také v Archery.
Ohledně délky šípu tak 20 je pro MAXe minimum délky, 22 je těžší, takže se rychleji propadává, ale má přímější balistickou křivku. Jsem nastavenej 20 na blízko, 22 na dálku. Ale bacha, s 22 je propad docela rychlej, takže potřebuješ náklop, protože puškohled má jen omezené zorné pole. Pro začátek začni s 20.
Spitamen, 331gr. platí pre 20" alebo 22" šíp?
MartinT, QS letky sa nalepujú rovnobežne s osou šípu? Tak som to pochopil v Tvojom staršom príspevku.
Nezistili ste niekto minimálnu teplotu, pri ktorej sa este môže používať Excalibur? Na ich stránke som nič nenašiel. U niektorých lukoch takýto limit existuje!
MartinT, QS letky sa nalepujú rovnobežne s osou šípu? Tak som to pochopil v Tvojom staršom príspevku.
Nezistili ste niekto minimálnu teplotu, pri ktorej sa este môže používať Excalibur? Na ich stránke som nič nenašiel. U niektorých lukoch takýto limit existuje!
pre 22" sip
Exkalibr je dělanej na lov v kanadě. Vydrží víc, než tvé ruce bez rukavic. Dokud tě bude bavit střílet bez rukavic, kuše to vydrží. Nikoli však šíp, kterej potká ztvrdlej materiál. Ve tvé otázce nejde o kuši, ale o terčovnici
Mam otazku ohladom optiky na kusu rozhodujem sa medzi tymito:
http://www.kuseluky.sk/kuse_a_prislusen ... m?pls=5,je to ta druha, Približovací zameriavač 3-9 x 50- 89,00 EUR (2681,21 SKK)
http://polovnaoptika.sk/index.php?main_ ... ts_id=2119
ktoru by ste mi odporucili ?
http://www.kuseluky.sk/kuse_a_prislusen ... m?pls=5,je to ta druha, Približovací zameriavač 3-9 x 50- 89,00 EUR (2681,21 SKK)
Ani jednu ...fear001 píše:Mam otazku ohladom optiky na kusu rozhodujem sa medzi tymito:
1. Zalezi na aku kusu to chces
2. Na stranke luk.sk nepisu ani znacku/parametre. Ta druha optika nieje pre kuse, HAWKE ma aj radu pre kuse - http://www.hawkeoptics.com/crossbow-scopes.html

o tej rade pre kuse viem, ale 3x32 sa mi zda byt malo chcel by som nieco s vacsim priblizenim a aj okularom