Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vem pistoli ráže 9mm a střel do kmenu. Mylsím si, že se vzádlenost nebude moc lišit. Viděl jsem při řezání na katru jak hluboko vlezla kulka ze samopalu, moc hluboko to nebylo... cca 4 cm.
Re: Je to dobrá kuše?
narvane to tam bolo celkom pekne,20min sme to vyberali vonku,nato ze to bol umyselne otupeny hrot,tak je to ok,som zvedavy na ten bordel ked zozeniem kovany hrot,ak cas a moznosti dovolia,chcem vyrobit nejaky hrot na prerazanie plechov..hm..uvidi sa no...
vem si 8 cm smrkovou fošnu a můžeš testovat hroty.. můžeš sem pak dát nějakou fotku...
6cm hranol som prestrelil z 25metrov z 60lib longbowu,hrot tercovy podobny ako 125grainove hroty do kuse,spicka nabrusena ako klinec..
Chose
za sebe ti můžu p.Cermana doporučit. Kupoval jsem u něj kuš před cca půl rokem a jsem spokojenej. A jestli můžu radit sedni do auta a zajed se k němu podívat, poradí ti co a jak, ukáže ti jak nastřelit a do začátku ti dá dobrý rady.
za sebe ti můžu p.Cermana doporučit. Kupoval jsem u něj kuš před cca půl rokem a jsem spokojenej. A jestli můžu radit sedni do auta a zajed se k němu podívat, poradí ti co a jak, ukáže ti jak nastřelit a do začátku ti dá dobrý rady.
Proboha přestaňte tady řešit už toho prodejce,to je k ničemu.Každej kdo má rozum si obrázek udělá,každý může svobodně rozhodnout,kde a jakým způsobem chce o vydělané dukáty přijít, a basta.BTW kdyby byl Ultramax takový dělo,proč to EXC s takovým technologickým zázemím a vývojem už dávno nedělal,když všichni tak prahnou po výkonu?!
No a ta průraznost-trochu jste opomenuli tu vzdálenost z ketré je vystřeleno!!Nebo snad i zmiňovaná kulka bude mít stejnou průraznost s 1m nebo z 30m?Nebude!Střela pracuje s energií,spotřebovává ji,rotuje,stabilizuje se...a někde na té konkrétní balistické křivce je penetrace otimální-maximální,před tímto bodem jí ještě nemá ,po překonání toho bodu zasáhne gravitace a už ji nemá takovou.Ale toto je opravdu dost zjednodušeně řečeno.Protože hraje roli váha a rozložení váhy šípu.Vezmi 150grain terč.hrot zbrus hrot malinko do placata a pak zkus vystřelit na tu fošnu
No a ta průraznost-trochu jste opomenuli tu vzdálenost z ketré je vystřeleno!!Nebo snad i zmiňovaná kulka bude mít stejnou průraznost s 1m nebo z 30m?Nebude!Střela pracuje s energií,spotřebovává ji,rotuje,stabilizuje se...a někde na té konkrétní balistické křivce je penetrace otimální-maximální,před tímto bodem jí ještě nemá ,po překonání toho bodu zasáhne gravitace a už ji nemá takovou.Ale toto je opravdu dost zjednodušeně řečeno.Protože hraje roli váha a rozložení váhy šípu.Vezmi 150grain terč.hrot zbrus hrot malinko do placata a pak zkus vystřelit na tu fošnu

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
takyto zasah vzdy potesi..
z akej kuse si to strielal?

Jak koho 
jo také jsem jich pár měl...
ale už jsem viděl i trojku v sobě

jo také jsem jich pár měl...
ale už jsem viděl i trojku v sobě

aka je to tetiva apex?
Mám špekulérní dotaz... je možné, že když mám kovovej inset tak hrot který narazí do šípu před ní klouzne. Mě se vždy stane, že se šíp roztřepí když inset je tlačen před sebou..
mám Exomax-a asi dva mesiace, a cca 500 výstrelov za ten čas. Zaujímalo by ma, aký dosahujete rozptyl z 30m s opretou kušou /čo najviac vylúčiť chybu strelca/. Zdá sa mi , že mám veľký rozptyl - horizont. 6 - 7cm, vertk. 10 -13cm. Občas šíp uletí i ďalej. Neviem, či je to kušou, šípom, alebo strelcom,popr. optikou, mám Varizone.
To bude tím podepřením. Kuše na něm bude skákat. Osobní zkušenost. Taky jsem si pořídil bipod i monopod. Věř, že není nic lepšího než stabilní postoj. Nejde o to kuši napevno zafixovat, jde o to, z těla udělat efektivní (a po tréninku i dokonalý) tlumič, a to po dobu, kdy je šíp ovlivňován. Zní to jako nesmysl, ale ....
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
chodite strielat pravidelne aj v zime?ked je povedzme 5-6 stupnov pod nulou?co posobenie mrazu na tetivu?neposkodzuje to jednotlive vlakna tetivy?
chlapi ahoj,taky mám pár poznatků.já jsem taky testoval průraz šípů,zrovna dneska-na 30m šly dvoje dřevotřískové dveře od skříně durch,šíp byl dural a hrot terčák 125 grain.ten samý šíp mi jednou v létě zkončil ve stromu(omylem),zabodl se tam asi 10cm,musel jsem ho ulomit.to bylo taky na 30m.spitamen-já jsem taky střílel v zimě,bylo něco pod nulou,možná kolem těch mínus 5ti,ale nějaký zásadní vliv této teploty na přesnost nebo životnost tětivy jsem nepozoroval,snad jen drolení vosku na omotávce.Erkos-ten rozptyl na 30m je hodně velký,něco je špatně.já udělám i na 50m s oporou soustřel tří šípů na velikost krabičky od sirek(když mám svůj den).zkus zkontrolovat i veškeré šrouby,jestli není nic volné,a kapitola sama pro sebe jsou šípy,jaké používáš?jinak zkus tu radu MartinaT-opravdu nejlíp funguje měkká podložka,v nouzi bohatě postačí poskládaná bunda,svetr,mikina-prostě cokoliv,co dobře absorbuje vibrace kuše-uvidíš ten rozdíl.a před každým výstřelem se uklidni,vydýchej a sleduj cíl i během výstřelu-stoprocentně to dokážeš líp.