Vyb?r?m lep?? v?trovku

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
markr.5
Re: Vybírám lepší větrovku

Příspěvek od markr.5 » 06 zář 2011 13:52

Tomayo píše:
promin, ale cemu se smejes? Neni nejaka vec pravda z tech veci co jsem napsal ohledne AA ?? Me se ta zbran libi, ale nekoupil bych si ji z duvodu absence regulatoru, hloupemu nabijeni,zasobniku na spatne (druhe) strane, atd ...na to ji nemusim mit v ruce si myslim teda :!:
člověče, tomayo, náhodou jsem se proklikal k tomuhle vláknu a nestačím se divit. ty si tu lžeš do kapsy, viz tvé starší příspěvky zde ohledně všeho co se týká AA... :lol:
Tomayo píše:Tak jsem se dnes stal zatim spokojenym majitelem AA 410 Clasik koupenou z druhe ruky za pekne penize. Zaroven jsem si mel moznost osahat i HW 100 S diky Duluthu. Timto mu dekuji :!: Musim rict, ze co se tyce vzhledu, tak se mi HW libi o kousek vic, to me prekvapilo(to je,ale kazdeho vec...nekdo ma rad holky jiny vdolky :) ), taky system natahovani a vkladani zasobniku je na jine urovni - o dost pohodlnejsi a lehci. Take se mi lepe drzela, plnici pin bych take rekl, ze je o kousek lepsi (jednodussi), ale to je asi tak vsechno co bych vytknul a zaroven dodavam, ze i pres tyto zjisteni jsem hodne spokojeny :!: Teda az na tu spotrebu diabolek a mozol na prstu z natahovani zaveru :lol: Vystrilel jsem toho mraky a chtel jsem se zeptat jestli se s tim da taky netrefit :?: Strilel jsem teda zatim jen ve stoje s oporou od 15m do 35m mimo jine cca 60 ran na male svestky vyskladane na tyckovem plote a byl to koncert :) zadny zpetny raz, super spoust ...sam jsem tomu neveril, ma to snad aimbot nebo co :idea:

Kde se da koupit pas s diabolkama, tak alepon s 500 ranama? :)

PS: moderator je uzasna vec !

RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 06 zář 2011 20:35

Zdravím.Chci poprosit někoho z vás jestli náhodou neměl v rukách tyto dvě Pcp -Evanix Rainstorm SL-SHB a FX Airguns - Gladiator DA,jestli by mi mohl poradit toto.Kvalita,střelba na větší vzdálenost,přesnost a výkon.A teď kterou.Děkuji.Velké dilema po dlouhém rozhodováníObrázek
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 06 zář 2011 20:56

markr.5 cti poradne :wink: precti si vsechny me prispevky treba ve vlakne AA 410 nebo v Prosim o radu : Daystate vs.... a zjistis vlastne to, ze jsem si potrvdil to co jsem si myslel (viz ted treba resim optiku a kolo paralexy, taky to jestli mam dokoupit regulator nebo ne.....) taky se doctes proc jsem si ji koupil a taky to ze za 16.000,- bych si ji nekoupit :!: A tam se jednalo o koupi nove zbrane :wink: Myslim, ze za svym nazorem si stojim celkem obstojne a nehodlam ho menit :!:

strili paradne to jo, ale ma proste decke nemoci....to je jasny jako ze 1 a 1 jsou dve
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
piku

Příspěvek od piku » 07 zář 2011 17:56

Rz Cz - Mno já ti Evanixe nedoporučím ani nevyvracím.Neměl jsem ho v pařátech ale Gladouše jo,tak nevím.Nechci něco komentovat a hanit a vychvalovat,když o tom vím H...o :) (prakticky)
Takže Gladouše :lol:
Hladká je hladká..
177
22
25
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 23 led 2012 19:41

Tak pomalu dochází i na mě – po víc než roce srazů a závodění se slávií (všechna čest, osvědčila se mi a mám ji rád) pomalu docházím k tomu, jakou PCP bych chtěl. Prvním a hlavním parametrem je pro mě HMOTNOST. Jsem dost hubený (přes léto 65 kg, teď v zimě 67) a s těžší puškou se mi klepou ruce. Ozkoušeno. Když jdu závod, tak ke konci už mě bolí ruce i z té lehoučké slávie + NS 6x40 AO. Plus tedy mám mizernou páteř.
Buď je to zvyk, nebo mám prostě takové ruce, S634 se mi drží vyloženě dobře. Především ta úzká pistolová (jestli se tomu tak říká) část pažby. Na sněžné sklopce mi teď Alexxxus půjčil svoji AA410 a už ta mi přišla těžká a pažba moc baňatá. Aktuálně se výběr zúžil na tyto modely:
1) AA 400/410
2) AA 400/410 Carbine
3) FX Typhoon
4) FX T12

Dlouho jsem chtěl něco se zásobníkem, ale zjistil jsem, že jednoranku bych asi taky uživil. Znervózňovala mě teď nutnost kontroly zásobníku, kolik že ještě zbývá. Z lámačky jsem navyklý na opakující se automatické pohyby, na které nemusím myslet a můžu se soustředit na cíl. Proto bych asi bral spíš AA 400 než 410
AA 400/410 Carbine je lehčí než klasika. To by mi vyhovovalo. Má karabina oproti klasickému provedení nějaké háčky? Napadá mě jen méně vzduchu v kartuši.
FX jsou pro mě trochu neznámá. Vedl se tu o ně skoro flame. Měl jsem teď v ruce T12, Cutlase a Verminatora a hmotnost se mi na nich náramně líbí. T12 je navíc aktuálně v bazaru (zdravím Hellboye :-) Nevýhodou je absence manometru, ten se ale snad dá dokoupit. Plastová pažba není tak pěkná jako dřevěná, ale těch skoro 30 deka méně oproti AA karabině a skoro půlkilo oproti AA klasice by mi přišlo vhod. Nevýhodou je nutnost vysokých montáží a podivný systém FX zásobníku. To by případně řešil jednoranný Typhoon, ale zkusil jsem si střílet z T12 bez zásobníku a jde to (na rozdíl od AA 410). Kartuši mají FX-ka, jestli se správně dívám, větší a plnicí tlak taky o něco vyšší.
Pušku bych měl primárně na FT/HFT závody (vím, že by to chtělo na každý typ soutěže jinou, ale zas musím vycházet z reálné finanční situace) a Pecovu online ligu. Lovit, prolézat kravíny apod. nehodlám.

Můžu poprosit a případné názory a doporučení?
A ještě jednu věc. Ta záda mám opravdu špatná, proto jsem taky dlouho nechtěl PCP, abych se nemusel tahat s flaškou. Kolik váží nejlehčí běžně používaná a použitelná flaška? Řekněme 3l/300bar? Jak často se taková menší láhev plní? Žádný „hasičák“ tahat nemůžu a nechci.

Děkuju předem za každý názor.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 23 led 2012 19:54

Ja bych doporucil T12. Manometr dodelat jde (original je drahy). Vysoke montaze me nevadi :).
milius

Příspěvek od milius » 23 led 2012 20:04

Jabberwocky napiš cenovou hladinu.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
milius

Příspěvek od milius » 23 led 2012 20:17

Ale počkej si do března po IWĚ.Už teď lezou ze Shoot Show nějaký polonovinky jako Daystate Huntsman XL nebo FXa v modernizovaných kabátech.

Tohle je něco .Evanix Semi/full auto 9mm. :shock: :lol:
http://www.network54.com/Forum/79537/th ... +shot+show
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
LaRi

Příspěvek od LaRi » 23 led 2012 20:57

Nejmenší použitelná lahev je 2l/300bar. Já toho moc nenastřílím, prakticky jenom na srazech a chodím plnit jednou měsíčně. Tada chodil jsem, taď mám od Warthoga 6l/300bar, tak s tím vydržím déle :)
CZ200 v tvém seznamu není, takže ode mě vše.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 23 led 2012 21:00

Nejlehčí běžně používaná lahev je dvoulitr 300 bar uhlíkové vlákno. Ale levné to bohužel není.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
doveda

Příspěvek od doveda » 23 led 2012 21:27

Čau,vezmu to od posledního příspěvku ohledně lahve.
Jestli budeš mít 2 nebo 6ltr je myslím jedno,běžná flinta při 16J dá 70-100 ran,takže máš na srazu flašku v kufru.Mě jsi možná viděl tahat 2ltr v batohu,ale to bylo spíš pro jistotu,zbytečně.I CZ 200 to dá bez plnění.
No a flinta..
Zmínil jsi FX..u T12 jde opravdu dobře ládovat po jedný,ona vyšší montáž je podle mne nutná i z důvodu konstrukce(výšky pažby),prostě s ní počítali.Takže bazarová T12 a k tomu za 20 min vyrobit adapter na jednotlivý nabíjení nebo pořídit Typhona,Jirka F má objednaného s FT pažbou(snad jsem něco nevykecal :lol: ),dokonce u FX není nutný regulátor pokud si ohlídáš max. tlak,pěkná konzistence.A počet ran(líp se počítají zásobníky),absence manometru,mno hlídat na trati bych to nechtěl,jde dokoupit,v origo příslušenství jsem ho viděl(hodně podobnej manometru na Hatsanu :shock: ),nebo Jiřin si vyrobil novou zátku s manometrem.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 23 led 2012 21:51

No a já, jakožto další majitel FX už jsem se vyjádřil v SZ. Takže jen možná stručněji:

-zatím pouze krátký čas vlastním T12 synthetic .177, 50 cm ST hlaveň, kapacita vzduchu 180 cc, 16 ran zásobník, dle fotek na internetu trošku rozdílná plastová pažba zakončená šoupací botkou.

-hmotnost komplet (moderátor, optika, montáž) = 3.2kg.

-manometr jde dokoupit, ale já zatím vím, že dám 5 zásobníčků (16 x Exact .177) tj. 80 ran a dofukuju na 200bar. Výrobce garantuje tuším asi 60 ran, ale já střílím v rozumné konzistenci těch 5 zásobníčků. (Zatím to nemám přesně změřené ani odzkoušené, ale ani po pátém zásobníčku nepozoruji nějaký propad).

-závada zatím žádná (u Cutlase praská jehla, doporučuje se tam dávat jehla z T12, T12 je stavěná na max. výkon)

-zásobníček je v pohodě, ani ta první diabolka se mi nemačká.

-natahování jde hladce.

-možná ještě zkusím poladit spoušť, byla na mě trošku tužší při posledním střílení, strhával jsem docela dost... ale to bude i mýma rukama a možná i zimou.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
doveda

Příspěvek od doveda » 23 led 2012 22:08

Ve vláknu FX je upravená spoušť http://forum.gunshop.cz/fx-airguns-typh ... ml#p239369
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 24 led 2012 16:46

Milius: Cenová hladina, no, původně jsem uvažoval o FX Independence, takže strop řekněme 26 500 Kč včetně všeho (Independence už nepotřebuje plnění). Pokud se to povede levněji, budu pochopitelně radši. Zatím mi přijde, že cenová hladina zmíněných pušek by mi mohla stačit, tzn. za pušku do 17 000 plus plnění navrch (ale třeba u AA by mi stačila jednoranka, nemusel bych x10 jen kvůli zásobníku – takže tam mi těch 12 700, za kterých se prodává v JSB, úplně vyhovuje). Za radu s IWOU díky!

Díky za všechny odpovědi tady i v sz. Postupně si je pročtu.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 24 led 2012 17:09

za mě, kdybych chtěl lehkou pušku tak čízu, AA400, nebo QB78/9 :lol: to tím QBčkem zrovna procházim, to je hukot, po ránu vždy tak 200 diabol, v noci pak dalších 200, a to trvá už co ho mam- asi 10 dnů jentak přez pevný na cočko i na vzduch, na větrovky se práší v koutě :mrgreen:
si myslím že k tý slávce se hodí ta číza :wink:
Nejde!Prostě NNe
Odpovědět