pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zde je modernizovaný Makarov MP448 Skyph, ale u nás je zřejmě nedostupný.
Re: pistole makarov
Po Vánocích jsem koupil Maka v BVS, 4100 Kč, sčíslovaná s 2 zásobníky, pouzdro + kožené poutko funglovka. Zbraň nová, ta skoro nestřílela. Supr koupě, doporučuji.
Zkoušel jste si někdo černit doma závěr nebo některy součástky z makarova?
-
Používám toto http://www.cidpraha.cz/eshop/index.php? ... cts_id=479 - brynýrování za studena, je do modra. Na závěru jsem měl par míst, kde byl brynýr oleštěn. Nanášel jsem snad 100 vrstev. Dělal jsem to na 3x, pokaždé 1 hodinu nanášení vrstev uchošťourem a do té doby, kdy to bylo tmavě modré a už to dál nečernalo. Z dálky nebylo nic poznat, ale z blízka to bylo dost modré a bylo vidět, kde modrá začíná a kde končí. Asi po měsíci jsem se pozorněji podíval na ta místa a jsou stejně černá jako zbytek závěru. Někde je vidět při bližších zkoumání, že je to trochu jiné než okolo, ale není to modré a tak nápadné. Spotřeboval jsem na to celé velké balení uchošťourů.
Existuje něco jako brynýr na ty hnědé součástky (vytahovač, kohout, pojistka) ?
Nevíte, kde bych sehnal šroub na ty čínské střenky? Ten originální má na to moc vysokou hlavu a je krátký, a nikde na netu jsem nic podobného nesehnal. Jako alternativu jsem zkoušel normální šrouby, ale opracovat je běžnými nástroji (pilník) je na dlouho (řádově dny soustavného broušení, včetně tech zářezu na odskok).
Existuje něco jako brynýr na ty hnědé součástky (vytahovač, kohout, pojistka) ?
Nevíte, kde bych sehnal šroub na ty čínské střenky? Ten originální má na to moc vysokou hlavu a je krátký, a nikde na netu jsem nic podobného nesehnal. Jako alternativu jsem zkoušel normální šrouby, ale opracovat je běžnými nástroji (pilník) je na dlouho (řádově dny soustavného broušení, včetně tech zářezu na odskok).
Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
Počkej, chceš řict, že si strávil 100 hodin brynýrováním?Dělal jsem to na 3x, pokaždé 1 hodinu nanášení vrstev uchošťourem
-
Chybí tam písmenko m, jako nanášením vrstev. Dělal jsem to cca 3h.
Každý za sebe zodpovídejme bez ohledu na víru a nejbližší pomoc hledejte vždy nejdříve na konci své paže.
Koukal sem že v zeleným sportu prodávaj čínský střenky s oporou pro palec,už ste se s tím někdo setkal, jestli to je lepší než origo,možná lepší když jsou spocený ruce,že by tak neujížděla ruka?
-
Drží se lépe. Problém je se šroubem - ten původní tam moc nepasuje, moc vyčnívá.
Koupil jsem si ty černé střenky z DDR bez vyčnívajícího oka na šňůru a také nešel použít originální šroub, naštěstí jde o běžný závit, takže pomohlo nejbližší železářství.
Nenatrefili jste někdo na náhradní zásobníky? Nemohu je nikde sehnat.
Nenatrefili jste někdo na náhradní zásobníky? Nemohu je nikde sehnat.
tak sem se stal taky štasťním majitelem Maka,rok výroby 71 tak jak já
kupovaný v BVS za super 4100 kč,v obchodě sem nakupoval poprvé,odpověď
na email rýchlá-obsluha také moc příjemná no proste super obchod

kupovaný v BVS za super 4100 kč,v obchodě sem nakupoval poprvé,odpověď
na email rýchlá-obsluha také moc příjemná no proste super obchod
Nezbývá než blahopřát, rok 71, prostě nová zbraň, kupoval jsem jí tam 2.1.. Napiš tvoje další poznatky + střelba, zatím OK.
Tak jen pár dalších zkušeností s Makarovem po nějaké době používání:
Střelivo:
-starší SB naprosto bez problémů, žádná zádržka, nic (vystříleno cca 800ks). Celkem měkká rána.
-Wolf: ocelová nábojnice, ostřejší rána, jeden náboj jsem odpálil až napodruhé (vystříleno jen cca 100ks), asi tvrdší zápalka či co....
-Barnaulů jsem vystřílel jen pár a přišlo mi to +-jako Wolf navíc s větším vizuálním efektem:-)
Jinak k těm střenkám, koupil a používal jsem i ty německý černý, ale vrátil jsem tam ty ruský, prostě origo je origo, moderně vypadat to prostě nebude nikdy a takhle to má větší kouzlo:-)....
Pouzdro používám obyčejnou dastu + na léto vnitřní dastu a celkem spokojenost (nenosím denně), ale přemýšlím o něčem koženým na míru, někdo nějaká zkušenost?
Střelivo:
-starší SB naprosto bez problémů, žádná zádržka, nic (vystříleno cca 800ks). Celkem měkká rána.
-Wolf: ocelová nábojnice, ostřejší rána, jeden náboj jsem odpálil až napodruhé (vystříleno jen cca 100ks), asi tvrdší zápalka či co....
-Barnaulů jsem vystřílel jen pár a přišlo mi to +-jako Wolf navíc s větším vizuálním efektem:-)
Jinak k těm střenkám, koupil a používal jsem i ty německý černý, ale vrátil jsem tam ty ruský, prostě origo je origo, moderně vypadat to prostě nebude nikdy a takhle to má větší kouzlo:-)....
Pouzdro používám obyčejnou dastu + na léto vnitřní dastu a celkem spokojenost (nenosím denně), ale přemýšlím o něčem koženým na míru, někdo nějaká zkušenost?
Měl bych malý dotaz - jaký je rozdíl v zastavovací účinnosti 9mm Luger a 9mm Makarov? Google mlčí
.

-
koloťuk : minimální - neřeš tolik ráži. Není důležité čím ho střelíš, ale kolikrát a kam