Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
zkusil jsem kolimator
Re: Flobertka Spielberg Brno
Tak jsem neodolal a Spielberga mám doma. Je pěkný mě se líbí. Prodavačka mě ho zabalila do "bublinkového obalu" a doma jsem vše důkladně prohlédl. První nedostatek! Hledí pod šroubkem vůbec nesedělo v rybině z jedné strany plavalo asi 2mm ve vzduchu předkloněné směrem k ústí. Dřevěná palička a šroubovák to ihned opravil. Hned po první výstřelu v garáži mě štipavě olízly prachové splodiny je to velice nepříjemné! Dokud to neopravím nedá se střílet. Výkon mě až překvapil.
Měl jsem na sobě 2 překližky 3mm silné obě prostřeleny a za nima kus prkna kde jsem našel asi 1mm otisk. Jsem spokojen nelituji 6500Kč. Jenom ty odfuky jsou nepříjemné...
Měl jsem na sobě 2 překližky 3mm silné obě prostřeleny a za nima kus prkna kde jsem našel asi 1mm otisk. Jsem spokojen nelituji 6500Kč. Jenom ty odfuky jsou nepříjemné...
- jozef hošmanek
pavel 54 co závěr taky se ti viklá v zavřené poloze? Ta kulička, která to má držet moc nedrží.
Kdyby se něco viklalo už by to tady bylo. Jen mě napadá, jestli ten únik splodin co mě plesknul po tváři nepochází od netěsnosti závěru. Zjistím a napíšu.
Trochu jsem si ji upravil, potřebuju udělat ještě rybinu, ale nářadí se nedá sehnat
Už je to tady. Jeden den a už se vikle objímka na hlavni a to docela dost. A to jsem vystřelil 10x. Závěrem po výstřelech jsem viděl jasně výšleh plamene. Co to udělá po deseti krabičkách nechci ani domyslet. Dále šroubek co drží mušku je kravsky dotažen a drážku má klasickou rovnou. Šroub co drží hledí je křížový. Prostě co našli to použili. Na pažbě uvnitř je vyraženo Kinský. Asi je pro ně vyrábí. Jinak střílí opravdu přesně jen moc dolu. Zase se musí pilovat muška.
Co říci na závěr? Koupím spielberga za 6490 Kč plus náboje/ jaké to se dovím teprve v návodu/ a místo abych si šel zastřílet, tak se musím zavřít do dílny a ke střílení si ho UPRAVIT !!! To není dobrá reklama pro výrobce.
A ještě k těm nábojům: Nejmenovaný prodejce mě varoval, že při použití nábojů se špičkou praská pažba!!! Měl prý už několik reklamací!
Tak co střelci za 6490 Kč to přece jde!!!
Co říci na závěr? Koupím spielberga za 6490 Kč plus náboje/ jaké to se dovím teprve v návodu/ a místo abych si šel zastřílet, tak se musím zavřít do dílny a ke střílení si ho UPRAVIT !!! To není dobrá reklama pro výrobce.
A ještě k těm nábojům: Nejmenovaný prodejce mě varoval, že při použití nábojů se špičkou praská pažba!!! Měl prý už několik reklamací!
Tak co střelci za 6490 Kč to přece jde!!!
Tomu věřím, že by mohla prasknout pažba, je to šleha, když tam jde skoro všechna náplň z náboje dvěma dírama,musí se to jedině ucpat
Ta moje zatím a to musím zaklepat nemá žádný problém.Používám střelivo se špičkou akorát vyhazovák jde ztěžka, jinak jsem spokojený.A naopak mi na 10 m střílí nahoru, ale až bude venku hezky tak to vychytám.Mohla by stát méně, srovnávám s malorážkou ČZ.Výrobce řeší na tom, že nemá konkurenci.Ještě by mě zajímalo, jestli někdo přišel na to jak je udělaný lauf,že tam nejde strčit 22 short? Jsou přece oba 6mm.

krátká komora, short by tam moh jít, ale chce to zabrat, a kdoví jestli to ten přístroj přežije. Abys třeba neutrhl kliku nebo ji nerozebral výstřel 

Nejde!Prostě NNe
Podívej se pozorně na nábojovou komoru. pochopitelně je kratší na náboj flobert. A návody na to jak tam nacpat 22 short by Ti dal tady jenom blbec. Zákon mluví snad jasně.
A jenom blbec by cpal do flobertky ráže 6 mm Flobert (náboje s kuličkou) náboje .22 Flobert se špičkou 
Pak se nediv, že praskne pažba...
To dá snad rozum, jaké náboje máš použít-máš to vyražený přímo na zbrani jaký náboje máš používat
6 mm ME FLOBERT..........náboje s kuličkou
.22 FLOBERT..................náboje se špičkou

Pak se nediv, že praskne pažba...
To dá snad rozum, jaké náboje máš použít-máš to vyražený přímo na zbrani jaký náboje máš používat

6 mm ME FLOBERT..........náboje s kuličkou
.22 FLOBERT..................náboje se špičkou
aky je vlastne rozdiel v tych nabojoch okrem toho,ze jeden je spicaty a druhy gulaty?
edit: toto sa tu preberalo uz x-krat !
edit: toto sa tu preberalo uz x-krat !
Kulaté jsou zcela prázdné,špičaté nasypané

wo3
Proč by kvůli o trochu silnějšímu náboji praskala pažba ? To jsi také "někde" viděl ?
Nebude to jako s tím "údajně" rozdtrženým válcem na Alfě 4mm flobert? Dosud jsi mi neposlal slíbenou fotku.
wo3
Proč by kvůli o trochu silnějšímu náboji praskala pažba ? To jsi také "někde" viděl ?
Nebude to jako s tím "údajně" rozdtrženým válcem na Alfě 4mm flobert? Dosud jsi mi neposlal slíbenou fotku.
Hergot, tak snad se uvádí u zbraně, že je jenom na 6mm ME Flobert court - kuličky? Jo, tohle mám na Alfě napsaný taky ale zároveň s ní přece lze střílet i špičky, pořád se to tady dotazuje dokola. Špičky s prachem jsou asi silnější, ale vždyť jsou tak známé...
Nevím no, za druhé přeci - z čeho je ta puška? Je to přeci ocel ne? Slitina jen lučík a co já vím, nějaké doplňky ale závěr, hlaveň.. to je snad ocel, ačkoliv u této zbraně čtu samá „zajímavá technická řešení“. No zkrátka souhlas s Kavym, myslim že to nebude tak horký, prostě Floberty oba dva a klid. A verze na ZP „malorážka“ je snad o něco lépe udělaná? Myslím, že materiál - hlaveň a závěr budou asi stejné, takže odolnost proti 22 Flobert snad dostačující.
A dále mezi námi - s dírama pouštějícími do pažby by se snad také dalo něco dělat, nemám ji sice doma ale tohle bádání mě celkem baví. Jedno nejlepší, definitivní řešení tady už bylo řečeno několikrát.
Sleduju to fakt dost tohle dění, protože bych měl také velký zájem, na druhou stranu spousta předělávání je také naprd ovšem jsem ochotný něco snést - přesně jako mnozí zde, ochotný bych byl si na tom něco vylepšit a doupravit, jen jestli by to šlo. Ale jak se zatím ukazuje - tyhle betaverze, prototypy nestojí za moc, hergot zkusí se výrobce snad polepšit? Jestli je solidní, záleží mu na tom tak by mohl, otázkou je kdy se možné zlepšní dostaví...
Ach jo - přemýšlel jsem o té chromované... Aspoň je fajn, že to tady lze sdílet. Zatím..
Nevím no, za druhé přeci - z čeho je ta puška? Je to přeci ocel ne? Slitina jen lučík a co já vím, nějaké doplňky ale závěr, hlaveň.. to je snad ocel, ačkoliv u této zbraně čtu samá „zajímavá technická řešení“. No zkrátka souhlas s Kavym, myslim že to nebude tak horký, prostě Floberty oba dva a klid. A verze na ZP „malorážka“ je snad o něco lépe udělaná? Myslím, že materiál - hlaveň a závěr budou asi stejné, takže odolnost proti 22 Flobert snad dostačující.
A dále mezi námi - s dírama pouštějícími do pažby by se snad také dalo něco dělat, nemám ji sice doma ale tohle bádání mě celkem baví. Jedno nejlepší, definitivní řešení tady už bylo řečeno několikrát.
Sleduju to fakt dost tohle dění, protože bych měl také velký zájem, na druhou stranu spousta předělávání je také naprd ovšem jsem ochotný něco snést - přesně jako mnozí zde, ochotný bych byl si na tom něco vylepšit a doupravit, jen jestli by to šlo. Ale jak se zatím ukazuje - tyhle betaverze, prototypy nestojí za moc, hergot zkusí se výrobce snad polepšit? Jestli je solidní, záleží mu na tom tak by mohl, otázkou je kdy se možné zlepšní dostaví...
Ach jo - přemýšlel jsem o té chromované... Aspoň je fajn, že to tady lze sdílet. Zatím..

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...
Myslím, že Flobertka Spielberg a malorážka Spielberg je to stejný akorát komora bude jinak vrtaná tedy delší. Materiál závěru a laufu bude asi stejný, ale tento dotaz by nejlépe zodpověděl výrobce jak někdo psal o jejich vstřícnosti.Hlaveň by asi nikdo nedělal ze slitiny,ta by praskla. Snad jedině Čína a Polsko
. A jednoranou malorážku od Spielbergu si asi jentak nikdo kupovat nebude,takže srovnání nebo foto asi nebude. Je škoda, že Flobert náboj je dražší než do malorážky-Short.Nevím jestli je Flobert výrobně nákladnější?

Objímku hlavně drží červík jenž je ve stejném otvoru, co šroub spojující
železo s pažbou. Stačí utáhnout, imbus tuším 2,5.
železo s pažbou. Stačí utáhnout, imbus tuším 2,5.