Blue_L píše:JSP070 - ty si aj tak neodpovedal na otazku ale miesto toho si popisal litanie o cine a necine...
Ja som sa ta len pytal ci si myslis, ze vzduchovky na tych linkoch co som ti uviedol su vyrobne v Cine, kedze su pod 500€ ?
.
Veď som ti odpovedal v prvej vete, že
Za 250 eur bez DPH vrátane nákladov a ziskov distribútora/rov to isto nikto v Nemecku nedokáže vyrobiť.
Aspoň nie komplet. Zoberme si Slávie. Robia sa v Dubnici. Otázka je čo sa robí v Dubnici. Predpokladám, že sa tam istotne vŕtajú hlavne. Zbytok je otázny. Keď uvážime, že sú to niekoľko desiatok rokov staré vzduchovky, vyrábajú sa na Slovensku ktoré sa cenou pracovnej sily už blíži Číne a stoja dvojnásobok ako Hammerli (bez optiky) tak je otázne, čo sú vyhodené peniaze. Vopred sa ospravedlňujem nostalgickým pamätníkom, ktorí na tejto značke vyrastali
Dosť ale o číne. Včera som zase niečo nastrieľal. Z 10 m v sede bez opory opakovane rozptyl 1cm, z 50 m do rovnostranného trojuholníka 4,5cm. Nie som žiadny ostrostrelec (zatiaľ

) ale myslím že je to presná hračka. Tvrdá spúšť mi nevadí, keďže nepoznám iné, ale keďže nie je nastavovacia, čo si každý môže zistiť pred kúpou, nie je na tom nič divné. Nejaká byť musí a je bezpečnejšie keď je pri lowend vzduchovke tvrdšia, ako by mala páliť pri letmom dotyku. Tiež som si všimol jej chod na prázdno cca. 1 mm, čo mne osobne vyhovuje. Nevedel som, že to je závada, ako som sa tu dočítal. Asi som zvyknutý z fotoaparátu najskôr namačknuť a potom páliť

Čo sa týka hmotnosti, tak nerozumiem čo je na váhe 3,7 kg divné. Neviem či existuje nejaká vzduchovka podobných rozmerov a konštrukcie ktorá váži výrazne menej. Myslím že nie.
Aby som to zhrnul, tak je to pekná, presná vzduchovka, ktorá svojim vzhľadom aj hmotnosťou evokuje dojem skutočnej pušky. Keby som sa sám rozhodol si kúpiť vzduchovku, tak si ju vzhľadom k cene isto nekúpim. Pre začiatok by som vybral istotne niečo okolo 400 Eur minimálne. Teraz som ale prekvapený aká pekná a funkčná hračka sa dá za pár šupov kúpiť. Myslím, že na začiatok je to super vzduchovka. Keď to niekoho bude baviť, tak asi si neskôr kúpi niečo podstatne lepšie a keď nie, tak je lepšie ak bude niekde v skrini ležať šunt za 130 eur ako o málo lepší šunt za 200-300 eur. Navyše Hammerli bude pekne vyzerať aj na chate na stene ako dekorácia
Je to kontraverzná vzduchovka ktorá všade vyvoláva rozporuplné reakcie, čomu sa ani nedivím. Starí harcovníci ktorí ju ani nedržali v ruke nedokážu pochopiť, že to môže byť funkčné za tie peniaze, niektorí majitelia (neviem či vzhľadom na značku alebo dizajn) od nej očakávajú výkon ako od vzduchoviek 5x drahších ale prevážna časť majiteľov je zdá sa spokojných. A tých vzduchoviek sa asi málo nepredalo.