myslím, že s tou hammerli by ses klidně mohl přihlásit do Česko Slovensko má talent

To hej. Pri tom množstve exotov čo tam boli by som sa stratil

Samozrejme netvrdím že vždy trafím do 10 mm. Toto je moja prvá vzduchovka a vystrieľal som z nej 200 brokov za 3 dni. Hodnotím jej presnosť, nie moju. Prikladám včerajšie terče. Nie je to výber ale všetko čo som nastrieľal. Mieril som vždy na stred, išlo mi o rozptyl a snažím sa nastaviť puškohľad. Preto to nie je okolo stredu všetko. V spodnom rade sú terče čo som strieľal nakoniec do každého po 3 rany, kde je spomínaný rozptyl do 1cm (meriam medzi stredmi zásahov). Tie strely čo ušli v hornom rade tak to ide na môj účet, predpokladám, že za to puška nemôže. To by som bol fakt zrelý na olympiádu keby som zakaždým trafil do 1cm z 30 m bez podopretej pušky.

Na spodnom ľavom terči je vidieť ako mi to na 10m pri poslednej streľbe išlo cca 2cm pod stred. Prišiel som na to prečo asi. Keď je nastavený na 10m, tak pri streľbe na 20m ho musím posunúť o -15 klikov, 30m +/-0, 40m +3 a 50m +24 klikov. No a keď som išiel po 20m streľbe strieľať na 10m, tak som namiesto +15 dal asi -15. To je -30, takže ak správne počítam -30 x 0,7mm = 21 mm.
Na ďaľsom obrázku sú všetky moje strely za tri dni odkedy Hammerli mám (aj za celý život) na 50 rsp. na 45 m. Plus zo tri strely čo som netrafil terč rsp. trafil spodok terča , keďže som musel nastaviť puškohľad. V spodnom rade sú včerajšie terče kde mám spomínaný rozptyl 28 a 32 mm. Najhorší rozptyl na danú vzdialenosť som mal 75mm. Druhý terč v hornom rade / 10 rán. Vtedy aj dosť fúkalo, ale v tom asi problém nebude

Ideálne by to bolo vyskúšať vo zveráku, ale na to nemám podmienky.
"jozef.n"
Áno. Na ten klasický terč sa dá, aj keď kríž na 50m zakrýva celú čiernu časť terča (cca. 4,5 cm), ale dá sa mieriť podľa číselnej osnovy. Na tie online terče som to neskúšal ale myslím že to bude trochu problém, keďže by ten terč v puškohľade nebolo takmer vidieť. Ale zvieratká s 40mm killzónou na 50m to by bola iba vec náhody. Tam sa nie je čoho chytiť a nebolo by vidieť ani to zvieratko, nie to ešte žltý krúžok