Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Black Powder
- Administrator
No konecne uz pozrazali hrany na rame, ale mohli to robit oblukovou frezkou, aby tam vznikol radius a nie 45st. plocha. Dostalo by to krajsi tvar. Ale sak oni to v dalsej varke dotiahnu a vylepsia. Inak ostatne super.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Re: Derringer od fy Great Gun
Tak mi ta devítka vrtá hlavou ( snad zítra bude, malinko se nestíhá), zatím řeším střelu a úpravu, perkusní 9mm není a kulička je v této ráži nesmysl. Něco už mám rozpracované, a jestli to bud fungovat tak to bude maso:-)
No úvahy o výkonu se mi v hlavě rozjeli naplno, tak sem listoval v nábojích plněných černým prachem v ráži 38, vybral sem namátkou náboj 38 long colt, udává se střela 10,37g a 240m/S což je asi 298J, jen nevím z jak dlouhé hlavně a beru, že i mezera mezi hlavní a válcem něco ubrala. No když osadím střelu 152gr a pude rychlostí 240 m/S tok to teoreticky dá 283J.
Něco ufoukne piston a je otázkou kvality utěsnění kolik dalších ztrát přibude, ovšem pokud ba to šlo 200m/S je to stále ještě teoretických 196J.
Další úvahou je že nevím kolik ten náboj pojme, teoreticky tak 15gr určitě, já tam můžu dát i víc, pokud to nebude vadit přesnosti a moc špinit hlaveň (klidně 22gr jako do .45).
Takže pokud k tomu někdo ví víc, dejte do placu myšlenku, do doby testu, je vše jen teorie ale málo výkonu bych tomu nepřiřkl.

No úvahy o výkonu se mi v hlavě rozjeli naplno, tak sem listoval v nábojích plněných černým prachem v ráži 38, vybral sem namátkou náboj 38 long colt, udává se střela 10,37g a 240m/S což je asi 298J, jen nevím z jak dlouhé hlavně a beru, že i mezera mezi hlavní a válcem něco ubrala. No když osadím střelu 152gr a pude rychlostí 240 m/S tok to teoreticky dá 283J.
Něco ufoukne piston a je otázkou kvality utěsnění kolik dalších ztrát přibude, ovšem pokud ba to šlo 200m/S je to stále ještě teoretických 196J.
Další úvahou je že nevím kolik ten náboj pojme, teoreticky tak 15gr určitě, já tam můžu dát i víc, pokud to nebude vadit přesnosti a moc špinit hlaveň (klidně 22gr jako do .45).
Takže pokud k tomu někdo ví víc, dejte do placu myšlenku, do doby testu, je vše jen teorie ale málo výkonu bych tomu nepřiřkl.

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
38 Long Colt : Tovární náboj sestával z 150 grs (9,72 g) olověné střely, poháněné 18 grs (1,17 g) černého prachu. Úsťová rychlost byla 770 stop za sekundu (235 m/s). Úsťová energie byla asi 195ft (268 J).
Tento text je z příspěvku Bmcgilvary-ho z 24.9.2010, 19:42 hod.
http://smith-wessonforum.com/ammo/15579 ... -colt.html
Tento text je z příspěvku Bmcgilvary-ho z 24.9.2010, 19:42 hod.
http://smith-wessonforum.com/ammo/15579 ... -colt.html
tak sem to skoro trefil o 2gr
No ještě co to bude dělat v praxi. testnu těch 17gr na startu 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
už to tisknu, to je velice zajímavé, ja to tušil že někdo bude něco podobného mít:-)
Tak už je doma, neco už vystšilil a dekorace dřeva už taky. GG 9mm
Nádherné rybiny, Ed umí.
to jen abych si je poznal v tom množství 

Tak dnes sem konečně dodělal pár střel načisto, zvolil sem trochu jinou cestu než je dnes běžné, nadchl mně Whitworth a jeho řešení střel, které jsou drážkované, princip se používal i u děl. Ovšem cesta k výsledku je malinko pracná, 3X kalibrováno a 2x mazáno, třetí mazání až načisto 

O Whitworthově pušce jsem si nedávno něco četl a vývrt byl několikastěn. Takže tohle je něco mezi. Každopádně si nahnal kalibr hmotností projektilu. Kolik váží? Zásadní faktor bude mazání jestli se nemýlím.
Chci teď do .45 koupit ogivál 13,5g. Není to už moc?
Chci teď do .45 koupit ogivál 13,5g. Není to už moc?
Naposledy upravil(a) brezvi dne 02 led 2012 19:02, celkem upraveno 1 x.
Být připraven, znamená vzít si sebou vše potřebné, což se mi nepovedlo nabiják sem si nedal do tašky.
Prvý postřeh zvolil sem úplně špatné mazivo, takže nabíjení po 4ranách to byl zážitek. Na to navazovala přesnost, kterou sem tím pádem nemněl. V průbojnosti, 1desku lisovaného dřeva to dalo, na plechovou figuru 4rany, 1prošla čistě, 2 prorazili otvor a odchlípli plech. 1 udělala dolík a zůstala ne zemi.
Na focení to tedy nebylo a pochválit se nemám čím, stále jsem na startu:-)
Až to bude mít víc lidí, jistě se najdou lepší řešení. Zatím si musím hrát sám.
Jo váha 152gr.
Prvý postřeh zvolil sem úplně špatné mazivo, takže nabíjení po 4ranách to byl zážitek. Na to navazovala přesnost, kterou sem tím pádem nemněl. V průbojnosti, 1desku lisovaného dřeva to dalo, na plechovou figuru 4rany, 1prošla čistě, 2 prorazili otvor a odchlípli plech. 1 udělala dolík a zůstala ne zemi.
Na focení to tedy nebylo a pochválit se nemám čím, stále jsem na startu:-)
Až to bude mít víc lidí, jistě se najdou lepší řešení. Zatím si musím hrát sám.
Jo váha 152gr.
Ede,neni ta kule moc dlouha?Jestli nema problem se ustabilizovat za letu.Chtelo by zjistit,jestli na vetsi vzdalenost neleti bokem.Kamarad si taky vyvijel strelu pro nejakou neobvyklou razi a furt mu to litalo naplocho.Na mensi vzdalenosti to litalo cumakem dopredu,ale nepresne.Vyladit delku strely bude mozna orech.Ale drzim palce.
Neutika ti vykon i drazkama,kdyz mas strelu predem nakalibrovanou napresno?Jestli treba ladovanim nesetre hlaven ze strely nejakou tu tisicinku materialu a plyn tim padem nepredbiha strelu.
Neutika ti vykon i drazkama,kdyz mas strelu predem nakalibrovanou napresno?Jestli treba ladovanim nesetre hlaven ze strely nejakou tu tisicinku materialu a plyn tim padem nepredbiha strelu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
na 25m to naplocho nešlo, je mněká tak ju dorazím a vytěsni, jen to mazaní nemam zmakle pro tento druh. Ale příští týden posílám jeden na testování kolegovi tak budem dva na řešeni. Jinak udělám klešte a bude 

Dnes sem jel Alexovi omrknout novou hračku, vypadá jako ty na fotce, modřené tělo, černěné hlavně, kohout spoušť tvrdochrom. Bylo tam plno hezkých hraček a jedno překvapení. Nově byl na rámu 9mm postaven deringer cal .45 s názvem dimini. Opravdový kolibřík, nově s pevnými mířidly a v nerez hlavni.
Poslední várka co jsem viděl , byla na nerez hlavně štědrá a to bez změny ceny jednotlivých kusu. Pestrost provedení povrchu velká.
Dimini co jsem dovezl, je opravdu malá pistolka ve velké ráži, už se těším na testování
Poslední várka co jsem viděl , byla na nerez hlavně štědrá a to bez změny ceny jednotlivých kusu. Pestrost provedení povrchu velká.
Dimini co jsem dovezl, je opravdu malá pistolka ve velké ráži, už se těším na testování