Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
miki004
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od miki004 » 25 lis 2011 18:40

mám taky pytel s riflema a starejma vatákama ale už je na cucky, a chtěl bych něco co trošku vydrží

MartinT

Příspěvek od MartinT » 26 lis 2011 09:40

Ahoj, tercovnice tohoto typu jsou super. Na strelnici strilim prave do takoveto. Ne tenhle vyrobce. Je to super napad. Nema jen 2 strany, ale ma jich 18. Mam ji 3 roky, par stran je uz hodne rozstrilenech, ale furt mam jak natacet. Ma v sobe 2000-3000 ran. Jsou delany z vypenovany gumy a uzadne zastavujou tersovy hroty. Neni na loveckej. Neynam trvanlivejsi tercovnici. Mezi jei nevyhodu je velikost, je cca 50x50, ale ta ploch, ktera je natocena k tobe ma tak 30x30. Neno to tercovnice na stovky metru. Mezi jeji obrovska vyhody je hmotnost a trvanlivost. Spolehlive stavi sip. A kdyz nestrilis, tak si na ni muzes sednout. Ja k ni mam jeste postroj na zaveseni na strom. Strilet do ni v pohybu je supermazec. Jestli to s treninkem myslis vazne, urcite neudelas chybu., Chvalim vyber.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 27 lis 2011 16:07

Za mne tahle http://www.itarchery.cz/leitold3d/eshop ... eci-kostka
oproti Rinehartu 18 o 600-700Kč levnější a vydrží více.Osobně odzkoušeno!Jediná nevýhoda-je těžší.
Thor6-ty nedáš pokoj :D ,jen to teda proval,že mám novou kladku od Barnetta :D
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 27 lis 2011 21:41

tak už to můžu teda v klidu prásknout-Bob9 má fungl nového krasavce od Barnetta-Penetratora :wink: .tak Bobe,pokud budeš mít chvilku,hoď tu pro nás nějakou tu recenzi,případní zájemci(i moje maličkost) to určitě uvítají.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 lis 2011 19:44

Thor6-tak dobrá :D ,jen předesílám nechci se tu pouštět do toho bitev o tom co je lepší,jen porovnám s 200 a 225 lbs reflexema které jsem měl,každý at si obrázek udělá sám.
Kuše má zavádějící jméno Penetrator :lol: ,Barnett Penetrator.Schválně jsem nebral Predatora,protože je to nejprodávanější model,a já chtěl zkusit něco jiného.Kuše má 12" nátah při 175lbs,což je proti třeba Exomaxu úžasné!Navíc tak pohodlné,že po překonání prvních cm nátahu,a přehoupnutí kladek by to natáhlo i trošku urostlé děcko-nadsázka.
Naprosto výborná je koncepce Barnettu,že v krabici je zcela vše co je potřeba ke střílení-kuše,mont.klíče,optika s montáží a kroužky,šípy,držák šípů,natahovák,vosk...
Čekal jsem trochu jméně hluku,ale protože je to model bez AVI je to jen o trochu méně hlučné než reflexe,ale to je fakt subjektivní.Každopádně výstřel je znatelně klidnější!!Oproti Exocetu má Penetrator o cca 1kg navíc,nevím jestli tím,ale njspíš vahou a konstrukcí,je výstřel opravdu klidnější a citelně méně vibrací.
Co je dost masakr je výkon,s firemním šípem Barnett,ketrý je v příslušenství to dalo 363fts,ale půjčím chrono znovu a zkusím už svoje šípy.Pokles výkonu s přibývající váhou šípu,není ani náhodou tak drastický jako u reflexe.Výborná je pažba typu-thumbhole,to jsem držel poprvé,a super,pažba je celkově dost masivní a účelně zpracovaná.Design RT není tak uchvacující jako u EXC,nebo TP.Nelze opomenout pojistku,není to sice pojistka jako TP,kdy bez založeného šípu nevypálíte,ale lepší než nic.Zdálo by se ,že samá superlativa,ale to vše vykoupeno tím,že kladka prostě není postavena na sto výstřelů každou sobotu.Kdyby se aktivně nevěnoval lukostřelbě a měl čas na kuše,nejspíše bych znovu šel do EXC,s náhradní tětivou v kapse můžete střílet do omrzení,kladka znamená dříve,nebo později servis,a rozhodně častější péče-mazání-tětiva,kladky,lanovody...
Ale pokud využijete výkon,nebo máte kuši jen pro radost,či sběratelskou činnost,a smíříte se s tím,že jednou to bude na servis a máte kvalitní servis v rozumném dosahu,je kladka něco z čeho se jednoznačně dá sednout na zadek :o
scootr

Příspěvek od scootr » 28 lis 2011 20:54

jak je to se skládáním?
u Revolutiona to bylo fakt hodně rychlé :D
čekám nějaké fotky na mejla :DDD
miki004

Příspěvek od miki004 » 30 lis 2011 18:54

koukněte na tohle, http://www.bogensportwelt.de/EXCALIBUR_1,nevim jestli to sem někdo už nedával, já to našel na lukosrelec.cz ale maj tam super ceny, fakt bomba. Je vidět jak tady chtěj všichni odrbat. Škoda, že nemám kámoše v německu :(
Italo

Příspěvek od Italo » 30 lis 2011 22:13

Na kuše majú dobré ceny ale príslušenstvo sa mi zdá u nás lacnejšie..
miki004

Příspěvek od miki004 » 01 pro 2011 17:37

koukněte na to, je to mazec, začínal 25, ještě včera byla za 21 a ted´? http://kuse.cz/shop/cz/?192,titan
Chose

Příspěvek od Chose » 01 pro 2011 23:15

Po odmlce zas jsem tu, neb mě společnost p. Cermana nedá spát. Při dlouhým večeru si tak pročítám jeho stránky a narazil jsem na odkaz Obchodní podmínky. Vida, vše se mi zdá v pořádku, až na bod 6) REKLAMACE A ZÁRUKA :)

Cituji:
...
Záruka se nevztahuje na:

a) vady vzniklé běžným používáním
b) nesprávným použitím výrobku
c) nesprávným skladováním

Body B a C chápu. Ale co má znamenat bod A? Takže mě přijde kuše, v záruce z ní desetkrát vystřelím a třebas praskne rameno. To mám jako smůlu, že jsem ji běžně použil? Jak to chápete? Já to chápu tak, že když dám ty tři body dohromady, tak jedinej případ, kdy můžu kuši reklamovat je tehdy, když kuši budu skladovat při teplotě 20°C a RH 70% a v životě z ní nevypálim. Protože bod A vylučuje použít kuši správně a bod B vylučuje použít kuši nesprávně :D

(http://kuse.cz/shop/cz/?obchodn%ED-podm%EDnky,4)
scootr

Příspěvek od scootr » 02 pro 2011 09:10

Nu promiň, ale to ti ještě nedošlo co je to za šmejda = kuse.cz ? Jak je možné, že stála 25 000, 21 000, a momentálně je za 14.990,-? A JEŠTĚ S TÍM, ŽE POKUD KOUPÍŠ 4 KUSY DOSTANEŠ 5 KUS ZDARMA ? Všimnul jsem si, že tam stále má své honosné řeči o tom, že se podílel na výrobě /ano, smontováním čína dílů a prodávání za novej výrobek /.
brcko

Příspěvek od brcko » 02 pro 2011 11:21

Chose: :)) "a) vady vzniklé běžným používáním" - stym to som sa uz stretol, bola mi ponuknuta zlava ak si kupim novy vyrobok.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 03 pro 2011 14:43

borci že vám to za to stojí furt tady toho ... řešit! :D jinak tady někdo psal o cenách venku-je to tak,příslušenství je levnější tady,nebo se dá sehnat na ebay,oni tedy nesmí mezinárodně posílat části zbraní a ni doplňky,kvůli místním zákonům,ale dá se to deklarovat jako sportovní nářadí...po domluvě.No a ale pravda,že když pohledáte a jste trochu drzý(v dobrém slova smyslu)tak se dá konkrétně v Německu koupit Exomax za cenu Phoenixe v ČR!
Já si takhle přivezl Exoceta.
Jinak kuši Titan nechám bez komentáře,asi bych neudržel emoce :lol:
Chose

Příspěvek od Chose » 04 pro 2011 00:45

Taky už jsem přestal mít naděje, že u něj po vánocích koupím kuši, protože přece jenom 16.000 je docela dost peněz, nepočítaje k tomu jeho jedinečnou montáž, kterou bych musel bohužel taky koupit u něj, protože žádnýho známýho s frézou a soustruhem nemám za supr cenu 3.500. Takže kdyby nestal nějaký problém, tak tím že mu tu kuši omlátím o hlavu si ty peníze stejně zpátky nevemu. Jen se docela bavím nad jeho stránkama a tak sem občas něco hodím, abych píchnul do vosího hnízda. Asi jako psal scootr s tím vůbec nepodezřelím zlevňováním Titana a akci 4+1 zdarma. Cerman je jak Horst Fuchs z teleshopingu, kup si ultimate nejlepší kladku na světě ještě teď a dostaneš druhou úplně zdarma :D
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 04 pro 2011 08:15

Cerman je jak Horst Fuchs z teleshopingu, kup si ultimate nejlepší kladku na světě ještě teď a dostaneš druhou úplně zdarma :D
:lol: :lol: :lol: dobrý,fakt dobrý.Hele pro orientaci stačí jednoduchý pravidlo,na šípu musí vždy být potisk,polep s údaji o váze,rovnosti,výrobci,jinak je to no-name a většinou Čína.A řeči o Korei?Ano Carbon Express je korejská firma vyrábějící prvotřídní šípy,ale pochybuju,že tam dělají pod dozorem Mr.Cermana.Apropo jak to zmiňoval Scooter,zminované šípy se dají vygooglit za 35-50Kč.
A kuše-snad někdo není tak nesoudný,že nekoupí něco takového!A pokud by přece jen někdo byl,tak to přirovnám k házení do kanálového víka.Možná by nebylo naškodu,kdyby se všichni poškození a oje.aní zákazníci tohoto prodejce domluvili a dali se setkání na jeho adrese :D
Odpovědět