Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
sportovec - Příspěvky:1542
Příspěvek
od sportovec » 03 srp 2006 16:11
Vláďa píše:Hezký to je, ale co když se po nějaké době rozhodneš změnit optiku, nebo třeba polohu při střelbě? Budeš potom dlabat novou pažbu?
Polohu, tedy aspoň při střelbě určitě měnit nebudu, optiku možná. Pak se dá ještě ztloustnout / zakulaceni hlavy- nafouklé tváře

/ , tak budu dlabat novou pažbu. Já totiž dlabu rád a dřevo je mým koníčkem jen trochu v jiném oboru. Ale to zvládnem. Na malorážku to mám téměř hotové ale rozhodne hodina střílení na střelnici a větrovku zatím nechám v tom neosobním kabátě... Výsledek pošlu Robertovi
-
troj - Příspěvky:533
Příspěvek
od troj » 04 srp 2006 18:12
Vláďa píše:Hezký to je, ale co když se po nějaké době rozhodneš změnit optiku, nebo třeba polohu při střelbě? Budeš potom dlabat novou pažbu?
no kdybys tam poridil jinou optiku a budes davat vyssi montaz tak ta montaz bude vyssi o 3mm..coz si myslim ze je docela zanedbatelny..oproti klasickej z eska ktera nesedi o centimetry

-
Vláďa - Příspěvky:233
Příspěvek
od Vláďa » 04 srp 2006 18:40
Nekamenujte mě...

Jen jsem se ptal, když jsem střílel malorážku, měl jsem tam stavitelnou lícnici, a chvíli trvalo, než jsem našel správnou polohu....
.45 ACP je pádný argument :)))
-
Příspěvek
od troj » 15 srp 2006 13:49
kdysi se tady vedla debata o tom, ze silnejsi pruzinka je spatna kvuli nekonzistenci vystrelu v souvislosti s malym obsahem tlakoveho zasobniku..
pri plneni na 170bar je kolisani vykonu opravdu znatene a ani rozptyl neni tak dobry jako u klasickeho nastaveni..ALE-silnejsi pruzinka dovoluje plneni na daleko vic nez 170bar !!!!!!!!!
dovolte abych vam ukazal nastrely na 30m ktere jsem nastrilel dnes pri znatelnem vetru-presto byl rozptyl DALEKO lepsi nez z klasickym nastavenim, tlakovy zasobnik byl naplnen na 220bar a do 170bar (20 ran) chodily strely prakticky do jednoho bodu- viz foto
jedine ceho lituju bylo to, ze jsem musel opustit strelecke stanoviste a take to ze jsem sestrilel na onlinesoutezove terce protoze s takovymhle vykonem bych se hodne blizko dostal na uroven 200 bodu
puska cz200t tuning, optika bsa 8-32x44
- Přílohy
-

-

-

- meved, vlk, kuna a CZ200
-
Tom-tom
Příspěvek
od Tom-tom » 15 srp 2006 20:24
Zdravím všechny větrovkáře a střelce obecně.
Střílel jsem snad ze všeho (není mi už /škoda/ -náct, dost přez) co má v těle díru a většinou i vývrt.
No a myslím, že je na čase pořídit větrovku a nepochybně to bude CZ200S. Snad proto prosím o radu (snad jsem to nikde nepřehlédl na fóru):
Kde lze koupit za slušnou cenu bombu k plnění větrovky? Nevím, jaké jsou potom potřeba komponenty - filtr?, přepouštěcí ventil, stačí měřák tlaku na větrovce? A nesetkal se někdo z Vás s delším tlakovým válcem větrovky?
Přece jen je pravda, že ohýbat se pumpováním mě zrovna neláká, když bych pak měl ufuněný někam jít a vydýchaný se trefit.
Bydlím v Praze - tak nějakou starou tormentovanou bombu nejraději z okolí - ale prakticky ČR není zpravidla velký problém (dík za pomoc a radu

).
-
Sidewinder
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Sidewinder » 15 srp 2006 20:25
Pekna "medvedobijka" - ale ten soustrel neni zas tak uzasne dobry .. zalezi tedy na podminkach, pokud foukal vitr tak je to slusne, ale kdyby si takto strilel OS, moc si nepolepsis .. desitka ma jen 2mm .. a Ty tam mas diru tak na tri diabolky vedle sebe - to je cca 12mm.
-
Sidewinder
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Sidewinder » 15 srp 2006 20:31
Tom-tom píše:... Snad proto prosím o radu ...
Zdravim, pokud uvazujes o koupi vetrovky a nevis si rady, klidne napis mail co Te zajima a pokusim se poradit.
Tlakova lahev - potapeci uz plni vzduchem filtrovanym, takze neni filtr potreba, da se sehnat budto nova (cca 5500,-) nebo bazarova (2-4000,-) .. po bazarove se nejlepe podivat po internetu - na inzeraty. Nova se da koupit v kazdych potapecskych potrebach. Je potreba aby lahev mela tlakovou zkousku a ventil DIN. Idealni se mi jevi objem 10l. Plnici tlak minimalne 200bar.
-
Příspěvek
od troj » 16 srp 2006 00:05
jestli to pujde, zitra se uleju a zkusim naplivat OS a uvidime co se s tim da delat.. ale teda-nevim jak bych do krouzku o prumeru 7mm nacpal tri diabolky vedle sebe..asi to trochu mate zkresleny protoze je to foceny na makro..ale stejne-no comment-zitra se uvidi

jinak ohledne porizovani bomb atd. vyzkousel sem jich uz dost a zustal sem u dvojcete 2x2 l na 300atm viz foto(asi spis mailem-je to moc velky)-plnici schopnost srovnatelna s tou na 10l 200 atm, mala, lehka, za prijatelny peniz..jestli na to nespechas nejaky bych mohl casem sehnat..a hlavne-pokud se rozhodnes pro trochu tuningu bude se ti velmi hodit plneni na 220 atm takze 300atm bomba je nezbytnosti..ohledne tuningu a vseho kolem muzes vyuzit i mou pomoc, sz nebo mailem
ps: vetrovka je dost dobra volba-urcite nebudes litovat

-
Příspěvek
od troj » 16 srp 2006 09:35
Sidewinder píše: ale ten soustrel neni zas tak uzasne dobry
jj, mel jsi pravdu, rano jsem nastrilel dva terce s vysledky 192 a 193 bodu..takze s presnosti je to prakticky stejny..na tech 200 bodu to bude chtit jeste neco dovymyslet;-)
jinak kazdy terc byl strilen na jedno naplneni (20 ran) takze ve zminovanem rozmezi 220-170 je konzistence velice dobra!!
jeste pro toma tady davam fotku tech svejch bomb
- Přílohy
-

-
Altaros
Příspěvek
od Altaros » 16 srp 2006 11:45
Jo taky pouzivam tuhle 2l 300bar lahev,ale chtel jsem se zeptat zda mas naky zkusenosti s tim oznacenim ventilu.Ja tuhle koupil jiz s 300bar ventilem a chtel jsem se zeptat zda nevis z obrazku zda tenhle
http://potapec.vltava2000.cz/store/good ... sID=740200
je ten co na ni jde pouzit aby se k ni dalo pripojit prepousteci zarizeni.
Na zaver bych se te chtel zeptat,kam si to davas plnit,pac co sem se tak nak porozlihlizel tak ne vsude plnej i na 300bar.
-
Příspěvek
od troj » 16 srp 2006 11:54
ta fotka je hrozna-takhle z toho nejde nic poznat-ale je to NEHORAZNE drahy!!! mrkni na finex, tam sem ho videl asi za 450,- jinak plni mi to tady v plzni v potapecskych potrebach presne na 300atm..jinak sem se bavil s prodavacem a rikal ze kdyz si u nej koupim tenhle ventil asi za 600 (oznaceni pro 200bar) tak mi ho klidne bude foukat na 300, prej ma zkusenosti ze to vydrzi...
-
Altaros
Příspěvek
od Altaros » 16 srp 2006 12:14
JJ taky mi v Hradci kdyz jsem mel jeste 200bar mi tam hodili tak 250bar nebo tak nak,ale v Hradci pokazde plnit nebudu a jinde by se na me asi vykaslali,tak prave raci schanim neco primo na 300baru na druhou lahev ,aby nekdo nemel nejake reci atd.
Je fakt ze potkat naky pohodare ohledne plneni,tak koupil treba na finexu a bylo by.Akorat tet jeste resim otazku,kde mi to na tech 300bar daj. Neblize zatim porad zustava ten Hradec nebo Liberec(bydliste 15km od Jicina).
Jeste jsem se chtel zeptat,zdas dal naky mereni,jak dlouho ti to vydrzelo,kdyzs jeste plnil klasicky na tech 175bar(cca kolik ran z obou lahvi pripadne z jedne)
-
Sidewinder
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Sidewinder » 16 srp 2006 13:30
Ohledne plneni - at uz tlakove bomby nebo zasobniku vetrovky - neprehanejte to.
Sice jsou tlakove lahve 200bar testovane na 300bar, ale nechat si je naplnit na 250 je dle meho dost risk.. Staci aby blbe meril manometr, nebo nechate lahev v teple treba v aute nebo na slunku a muze nastat poradnej problem.. nedokazu si predstavit, co takova lahev muze udelat, kdyz by ji to roztrhlo ..
A ohledne zasobniku vetrovky. Dle udaju od vyrobce je vybaven tlakovou pojistkou proti preplneni - ktera by mela zasobnik natrvalo otevrit pri prekroceni urciteho tlaku - rozhodne bych tam nedaval vic jak 200bar - prefouknuty zasobnik Vam nikdo nevyreklamuje.. plnit se ma na 190bar MAX
Jinak vysledek 193b pri tomto nastaveni je paradni - je videt ze vykyvy v rychlosti strely v radu jednotek metru za sekundu nedelaji jeste na terci zadny velky problem - alespon na 30m ne .. ale docela by mne zajimal nastrel na 50m a vic .. muzes Troji udelat?
-
Andy
- Moderátor
Příspěvek
od Andy » 16 srp 2006 13:38
Sidewinder píše:nedokazu si predstavit, co takova lahev muze udelat, kdyz by ji to roztrhlo ..
Ja jo... velky BUM! a pak rev zranenych a polomrtvych.
2ALL:
Jen tak dal... mate zatim moc prstiku a ruznych prebytecnych koncetin. Ve spitale ste si taky asi zatim moc nepolezeli... vsechno bude!
-
Příspěvek
od troj » 16 srp 2006 14:18
nojonojo..kazdej si rejpne co?? tlakovy zasobnik se "rozbije" pri prekroceni 250bar- plnim na 230bar a chladnutim tlak klesne na 220- odzkouseno neni se ceho bat, jinak bych takhle naplneno nenechal cestou v aute atdatd-naplnim,vystrilim..
jinak sem vam precetl myslenky a po obede si dal jeste strelbu na 50m-byl spech tak sem nastrilel jen 20 ran (jedno naplneni) tercik sem davam samozrejme ten lepsi ale ten horsi se lisil jen o dva milimetry (kuli vetru)..
jinak bouchnout tyhle bomby tak to srovna se zemi celej barak..to by asi nebylo o co stat- nastesti se dela tlakovka na 450atm takze si myslim ze se neni ceho bat..
tak..co vy na to?? treba andy a jeho malorazka

??
je to strileny do papundeklu- dirka je krapet mensi nez diabolka..jestli nekdo ma pochybnosti muzu sem este dat fotku se suplerou..ja sem totiz linej zase chodit do garaze..jinak az se dostanu na nejaky delsi streliste tak nastrilim tech 75 a 100m..
- Přílohy
-