Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
spitamen
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od spitamen » 29 říj 2011 16:27

to uvolnovanie skrutiek ma tiez prekvapilo ked sa mi to prvykrat stalo.ja som to nezaistoval lepidlom,ale som ich lepsie dotiahol a pocas strelby narychlo skontrolujem ci sa neuvolnili.teraz je to v pohode,uz sa mi nestalo ze sa rozdrncala v rukach.s tymi inzertami na hroty som urobil ako mi poradil martin,naniesol som na nich epoxidove lepidlo a drzi to jak blazen..ziaden hrot s inzertom neopusta telo sipu..

thor6

Příspěvek od thor6 » 30 říj 2011 09:12

šroby kontroluju před každým střílením,ať mne něco nepřekvapí.jednou se mi stalo,že se povolily ty dva šrouby,co drží kostku lučiště,ale to byla moje chyba-málo jsem to utáhl.to,že vyletí insert s hrotem,nebo zůstane v terčovnici,se stane asi každému.jediná pomoc je to opravit nějakým kvalitnějším lepidlem.ale divné je,že u těch obyčejných šípů pro 150lbs kuši se mi to ještě nestalo.ale tyto šípy se zas moc rády křiví.
mississippi

Příspěvek od mississippi » 31 říj 2011 13:24

Ahoj zdravím všechny příznivce tiché střelby. potřebuji poradit. Mám kladkový luk 50 liber,délka nátahu až 27 palcu. Po lonské lyžovačce mám v háji rameno a ještě něco s páteří. Já už si z něj moc nezastřílím, né že bych nechtěl. Nevíte o někom , kdo by měl zájem, popřípadě, kam ho nabídnout. Jedná se o luk americké výroby od BEAR ODYSSEY . Byl jsem s ním moc spokojen, i když popravdě jsem z něj vystřelil asi jen 100 krát :( dík za odpovědi.
Erkos

Příspěvek od Erkos » 31 říj 2011 23:01

Ahojte,
MartinT, dočítal som sa, že si vyrábaš tetivu sám. Z čoho ju navíjaš Fast Flight, alebo Dacron ? Mám Dacron B50, môžem ho použiť? Koľko vlákien. Omotávkový material mám 0.021" nylon monofilament od BCY, môžem ho použiť? Ďakujem
MartinT

Příspěvek od MartinT » 01 lis 2011 08:46

Ahoj,

Ja si je delam z Fast Fight Plus od Brownella, ale jenom proto, ze mi byla dostupna a z dostupnych mi byla doporucena. A jsem velmi spokojen. Ale viz vyse, nemam s cim porovnavat.

na Exkalibr foru pise Boo - ten automechanik, ktereho vyroba snad nejlepsich tetiv na kuse velmi dobre prizivuje, pise Tady, ze B50 od Dacronu je "chlupata" a "zvlnena" a ze s timto materialem je potreba cvik, nez udelas tetivu, ktera se ti bude libit. Nepise, ze by to z nej neslo, jen cekam, ze se ti bude proutit jinak, nez potrebujes. O par prispevku jinde jsem objevil naznak, ze se z tohohle materialu ale delaji origo exkalibri tetivy. Jak jsem pochopil, tak je to material, ktery je o 5 dolaru na spuli levnejsi, nes B50 od Brownalla.

Chapu to tak, ze je to matros, se kterym se jen pracneji dosahuje stejneho vysledku, jako s materialem jinym. Ale material od Brownella a od Dacronu jsou lety a uzivateli proverene a spolehlive

Pocet vlaken je magie. Nesmis jit pod 24 (pro MAXe), je to d8no silou, ktarou ma tetiva vydrzet. Pak je take hledisko styl tetivy. Klasicke se delaji od 30 do 36 vlaken. Pro flemis tetivu je to od 24 a Boo dela 36 a nebo radeji 40

Ja si delam flemise od 28 asi do 34, ted tam mam 3pramennou, z 30 vlaken.

Reakci a zkusenosti s tebou uvadenou omotavku nemam a ani jsem nic negativniho nenasel, nebal bych se ji
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
miki004

Příspěvek od miki004 » 01 lis 2011 20:25

Ahoj, jsem tu nový tak nevím jestli je to aktuální ale chtěl bych se vyjádřit ke kuši desert hawk. Mám ji doma, má za sebou cca 300 výstřelů a je naprosto v pohodě. Doufám, že to nezakřiknu. Tětiva, ramena, kušohled, vše v cajku. Co jsem se bavil se zkušenějšíma všichni mi potvrdili, že kdyby to byl šit, už by se to dávno ukázalo. A co se týká zpracování tak jsem porovnával při koupi s exomaxem a pan Cerman sám a nejen on povídal, že opracování cnc frézou je stejný né-li lepší než u excalibru. Ale jinak samozřejmě, že kanada je kanada, o tom žádná. Já jsem s ní spokojenej. Takže pro všechny kdo by nad ní uvažovali tak se nemusíte bát. Je to sice asie ale zas tak špatný to není. Jediná chyba je ve spoušti. Packy který vypouští tětivu jsou trošku ostřejší, takže po cca 20-50 výstřelech odejde omotávka, stačí jen trošku obrousit hrany jemným smirglem a je po problému. To mi mimochodem dělal p.Cerman. Teď mám omotávku dělanou a není žádný problém. To je vše.
scootr

Příspěvek od scootr » 03 lis 2011 15:54

Dovol abych se zasmál ....
Cip kterej propaguje svou firmu a staví na tom živnost Ti jen tak řekne .. "hele EXC na tuto kuši nemá výrobou a je lepší".. no tak.. to už o něčem je, že svoje zboží prodává za každou cenu...
miki004

Příspěvek od miki004 » 03 lis 2011 19:45

tak to jsi to špatně pochopil, on ani ja jsem neřekl že je excalibur horší, ale že opracování části těla je srovnatelný né-li lepší ale ne kuše jako taková. jen jsem řekl že ji mám a jsem spokojenej. přečti si to ještě jednou. samozřejmě, že exc. bude vždy jednička. tak to nepřekrucuj, buď tak laskav
scootr

Příspěvek od scootr » 03 lis 2011 23:38

". A co se týká zpracování tak jsem porovnával při koupi s exomaxem a pan Cerman sám a nejen on povídal, že opracování cnc frézou je stejný né-li lepší než u excalibru "
cituji..
tak definuj co je lepší než u EXC
pak sem vlípněš, že musí se zbrousit...
Příště to definuj lépe
miki004

Příspěvek od miki004 » 04 lis 2011 06:07

milý chlapče, aby si ti mohl porovnat tak by jsi to musel taky vidět a nemyslím na fotce ale ve skutečnosti. Ta část která drží ramena je perfektně opracovaná a všechno sedí na setiny milimetru. Co se týká broušení tak jsou to packy který vypouští tětivu. Takže jak jistě víš tak to jsou dvě různý části. Takže naposled, přečti si to pořádně. Neřekl jsem že desert hawk je lepší než xexcalibur. Ten bude vždy nejlepší a o několik kroků napřed. Mluvil jsem jen o části těla výše popsané, jasný? Tak tím to s tebou na tohle téma končím.
scootr

Příspěvek od scootr » 04 lis 2011 09:04

http://kuse.cz/shop/cz/?185,ku%9Ae-desert-hawk

Porovnáváš mi to tů s exomaxem, v čem tedy je to lepší? Schvalně jsem sem dal odkaz na starší model na kterém je vše vidět, budu rád když ukážeš kde se mejlím :D , ale tomu tak není!

http://www.arrowinapple.com/photos/cros ... x-1329.jpg
scootr

Příspěvek od scootr » 04 lis 2011 09:08

miki004

Příspěvek od miki004 » 04 lis 2011 14:04

Prosimtě jasně jsem to napsal nevim proč to tam ještě neni, ale je to ta část která drží ramena oproti exc. má lépe udělané fázování( stržení hran) a taky to perfektně sedí na těle kuše. Což netvrdím že u exc. není. Takže asi už potřetí a vážně naposled. Špatná kuše to není ale samozřejmě že celkově kvalitou je exc. jasně lepší. A co se odkazů týče, nemůžeš porovnávat fotky profesionálně nafocený(exc.) a fotky dělaný doma na zahradě jako má cerman, ty detaily tam nejsou. jestli chceš můžem se sejít a klidně si i vystřelit aby jsi to mohl porovnat.
Erkos

Příspěvek od Erkos » 05 lis 2011 18:44

Pred niekoľkými dňami som posielal príspevok, neobjavilo sa to tu, asi som niečo po..
MartinT - pozeral som nejaké stránky s chválospevmi na Boo tetivy. Pochopil som, že Dacron B50 je pružnejší ako Fast Flight - B50 má rozťažnosť 2,6% a FF 1% . D B50 je šetrenejší k ramenám, odpustí aj such.výstrel /možno/, pri roztrhnutí je menšia pravdepodobnosť zranenia,ale zoberie časť energie výstrelu. FF pridá na rýclosti, ale neodpustí nič Proste začiatočníci určite B50, preto sú original tetivy od Ex. z Dacronu.

Dacron B50 má pevnosť 22,5 kg, no pri mojich skúškach len polovicu,cca 21 lb. FF 45,5kg . Neviem s akou mierou bezpečnosti mám počítať, pri lukoch je to 4x.
Mýli ma to Tvoje "d8no silou", mám to chápať 8 násobok sily náťahu? V mojom prípade by to bolo 220 x 8 / 21 = 84 vlákien, co je už poriadna hrúbka!
U flemise se oka neomotávajú?

Ešte mi nedá, malá poznámka k predchádzajúcim príspevkom desert hawk vs exc. Na exc. je toho veľmi málo obrábané NC strojom. Pažba, ramená - výlisok, socha - ťahaný profil,absolutne nič obrábané, držiak ramien - presný odliatok /pod tlakom/. Mechanizmus som zatiaľ nevidel, ale predpokladám že časť sú výkovky. Samozrejme tým nechcem povedať, že je to šmejd, lebo aj na NC stroji sa dá vyrobiť šmejd !! :)
MartinT

Příspěvek od MartinT » 05 lis 2011 23:38

Ahoj, to "d8no silou" je muj obvyky preklep - ta 8 je dlouhe a. Neresil jsem miru bezpecnosti, naucil jsem se delat tetivy podel Boo-a a jeho navodu a rad. Stejne tak, jak jsem psal, dosud jsem nemel moznost porovnat vicero druhu materialu. Dostal jsem v archery shopu doporuceny material na tetivu pro maxe, udelal jsem si ji z neho a jsem s ni nadmiru spokojen - je to handmade ;-p a to me bavi. Nedelam to kuli cene, proste me to bavi.

Ale jestli jsi nasel clanek o roztaznost, prosim, dej sem link, rad se na nej podivam, a velmi pravdepodobne i ostatni. D moc.

Ce se tyka obrabeni, videl jsem video z excalibrcrossbow dilny, ale ted ho neumim najit. Teda neumim se spravne zeptat na youtube. Je tam docela plno CNCek. Ono je toho presne obrabeneho docela dost. Pocinaje velmi presnou a unikatni spousti, velika freza se pouziva na presne slicovani tela a kostky - to vybrani a upevnovaci otvory na tela a i kostka sama projde docela hodne ukony na CNCcku. Ty CNCcka tam delaji spoustu ukonu jako vrtani, rezani zavitu. Vlastni frezovani je az na okraj. A ano, kostak muze a asi i bude dalana nejakym tlakovym lisovanim. Dava mi to smysl. Ono to neni o tom, jestli tahle kuse je a tahle neni delana na CNCcku. Kdysi davno se objevila malinka firmicka a rikalo se, ze pusti do sveta kusi jeste lepsi nez excalibr. Chlapik se chlubil tim, ze ta jaho vydrzi dryfire. Vic jsem o jejich prodeji neslysel. Ale naopak jsem se dozvedel, ze to je byvalej zamestnanaec, co si odnesl vykresy a delal kopii maxe. Tvarove trochu upravil ramena, takze se rana pri dryfire lepe rozloyila a ty tri rany, co dal na videu prezily. Velmi travdepodobne ted resi lepeni pytliku v nejake budeove a duma, jestli bylo dobre odnest si par pocmaranych papiru. Je velmi jednoduche si koupit kusi, promerit ji a udelat tvarove neco obdobneho.

Ale, ... Vite treba, ze i ty vlnky na kovovem tele excalibra tam nejsoj na ozdobu, ale kuli rozlozeni vlneni pri vystrelu? cumel jsem na to jak puk, Cela kuse je pocitana. Profile tela delal univerzita a plastovou i drevenou pazbu pocitali u Brovninga. Tyhle kuse nevznikli jako komercni produkt, ktery se zalibil, Z teto kuse se stal komercni produkt, protoze se zalibil.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Odpovědět