Slavia 620
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- risopepi
- Kontaktovat uživatele:
Podľa odborníkov to kožené tesnenie pred použitím by sa malo vyvariť aspoň hodinu v loji a po vychladnutí sa stane " samomažným ".
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
(Allah's waiting room)
Re: Slavie 620
Neviete mi poradiť postup ako rozobrať a ako čo treba vymeniť
,čo všetko musím kúpiť aby som to zgenerálkoval
? (mám namysli diely,tesnenia,a i.).Mám ten novší typ. 

22.lr
Slavia 631
slavia 620
IZ22 Baikal
VZ.47
Slavia 631
slavia 620
IZ22 Baikal
VZ.47
promiň ale jestli nepříjdeš sám na to jak to rozebrat, tak co potom chceš dělat ? jednodušší vzduchovka už snad ani neexistuje.
Rozobrať by som ju aj vedel.Len čo všetko tam treba meniť
.A ako meniť Okruh tesnenie(na hlavni čo asi pasuje so S631).Nechcel by som to dodrbať. 

22.lr
Slavia 631
slavia 620
IZ22 Baikal
VZ.47
Slavia 631
slavia 620
IZ22 Baikal
VZ.47
Tak jsem vyměnil těsnění na hlavni a je to trochu lepší.
slavia 630,631, tau-6, drulov DU10, markham ''king''single shot, Webley Mk.III , Webley senior, BSA meteor, Diana mark IV a dalsi anglicanky
-
Meniť treba len to, čo nieje OK. Na tuhle Slavinku už stejně běžně seženeš jen pružinu (ze S630), těsnění pístu - hlavně na starší model kde je kožené (se silonovým nemám zkušenost), které jde nahradit těsněním z pumpičky na kolo a těsnění hlavně. Buďto tam mužeš vlepit O kroužek odpovídajícího průměru (napřed musíš drážku odmastit) a nebo vyseknout nové těsnění z kůže, nechat ho nasáknout v oleji a vmáčknout na místo - pokud bude mít správný rozměr, tak by tam mělo držet samoriso2504 píše:Rozobrať by som ju aj vedel.Len čo všetko tam treba meniť.A ako meniť Okruh tesnenie(na hlavni čo asi pasuje so S631).Nechcel by som to dodrbať.

Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
- risopepi
- Kontaktovat uživatele:
Radil by som opačne s tým koženým O krúžkom, dať na miesto za sucha a potom napustiť olejom, lebo od oleja sa roztiahne a už ho tam nedostaneš, keď naolejuješ v tej drážke, tak sa roztiahne a bude držať na mieste.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)
(Allah's waiting room)
Já to řeším tak, že dám kožené těsnění na noc do olejové lázně a druhej den ho vložím mezi dva rovné trámky a ve svěraku to vylisuji.
co se týká hlavně a jejího uložení v kostce, je na rozdíl od ZV (kde je na závit M12) jen nafest naražena a zajištěna hledím a čepem. Kdyby někdo potřeboval rozebrat.
Robím celkovú rekonštrukciu svojej 620-tky. Chcem ju dať hlavne do pôvodného stavu, ale predsa mi chodí hlavou myšlienka ohladne jednej malej úpravy, ktorá by v konečnom dôsledku bola neviditelná a mohla by viesť k zvýšeniu výkonu.
Vzduchový kanál z valca do hlavne má priemer 3,7mm. Ak by som tento kanál vzäčšil vrtákom na 4,2mm , zväčšil by sa výkon vzduchovky? Mám dojem , že ano, ale zaujímal by ma Váš názor. Ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď.
Vzduchový kanál z valca do hlavne má priemer 3,7mm. Ak by som tento kanál vzäčšil vrtákom na 4,2mm , zväčšil by sa výkon vzduchovky? Mám dojem , že ano, ale zaujímal by ma Váš názor. Ďakujem za každú konštruktívnu odpoveď.
Slavia 620, QB 78 BSA4-16x40
nedělal bych to, podle mě to bude mít spíš opačný efekt, proudění bude pomalejší a výkon poklesne. je to stejný jako u 630,631. Pokud nezvětšíš objem válce, nic moc s tím nenaděláš.
Ak zvýšim priemer prietoku, tak zpomalím prúdenie ? Nestane sa to, že sa objem valca rýchlejšie dostane do hlavne a to spôsobí výraznejšie zrýchlenie ?
Neviem presne ako sa veci správajú pri výstrele.
Neviem presne ako sa veci správajú pri výstrele.
3,5mm transferport je dostačující i pro výkon kolem 16J,
U slávií 620,630.631 je limitujícím faktorem objem vzduchu ve válci.
Výrazně si nepomůžeš ani silnější pružinou.
U slávií 620,630.631 je limitujícím faktorem objem vzduchu ve válci.
Výrazně si nepomůžeš ani silnější pružinou.
Takže správna odpoveď znie ? "Nešahať, neupravovať, iba dať do poriadku" ?
jjo vystihl jsi to uplne presne. S620 je skratka maximalně na blbnutí a nebo na zed, ale určitě ne na dalekonosné dělo.
slavia 630,631, tau-6, drulov DU10, markham ''king''single shot, Webley Mk.III , Webley senior, BSA meteor, Diana mark IV a dalsi anglicanky