Předem se omlovám za založení nového téma tykajícího se vzduchovek.Než jsem se zaregistroval projel jsem pozorně snad všechny témata o vzduchovkách,upgradech a diabolkách co tady jsou a dozvěděl se dost podstatných věcí.Boužel se krom některých vybraných témat zabývají vzduchovkami 630> nebo jinými (krom větrovek).A to mi moc nepomůže potřeboval bych se zaměřit konkrétně ne 620.
Dostal jsem před 2 měsíci vzduchovku Slavii 620,je to zachovalý kousek pažbení je ve výborném stavu boužel s vnitřkem to bude slabší odhadované stáří je 10+ a nebylo o ni postaráno zrovna špičkově. (proč taky,byla to zbraň na vyblbnutí mladických choutek mého souseda

Při pohledu do hlavně pozoruji mezi vývrty jakýsi nepořádek směs prachu,zbytky po výstřelech a olej.Tady jsem se dočetl o jistém způsobu čištění pomocí kousku drátu s hadrem na konci a pak o přípravku na rozpouštění olova v hlavni.Seženu tento přípravek ve zbraních střelivo nebo musím do nějakého hobby marketu ? A následně jaká úprava takto vyšitěné hlavně ? (tedy vytřené a zbavené zbytků olova ) Hlaveň potom už nepotřebuje nějak ošetřit ,olovo je přece mastné to by mělo stačit ale raději se zeptám...
Stav střev nedokážu posoudit maximálně při sundání pažbení jde vidět že je pružina silně potřena vazelínou válec asi také a v nitřní díly taky nebudou "suché" soudím podle toho že při výstřelu vzniká tvz. dieseling což není správně a vede prvděpodobně ke spálení těsnění ?Ještě jsem ji nerozebíral zde jsem čet že to není nikterak složité takže se do toho nejspíše o víkendu pustím pokud jsem to pochopil správně tak válec má bý vytřen tak aby skoro nebylo poznat že je namazaný (promazaný

Střílím střelivem GAMO Pro Mach (.177).Zakoupil jsem je na radu prodávajícího po přečtení příslušných vláknen to budou nejspíše nějaký typ BOXER nebo GAMO Magnum.
Teké by mě zajímal nějaký typ upgradu do této zbraně zajímá mě pokud možno něco co by šlo případně vrátit do původního stavu a co si můžu udělat doma (dílna,soustruh) tedy né kupované sety.Né nějaké extrémní honění Joulů ale tak aby to příliš nenávratně nepoškodilo zbraň.
Zaujala mě konfigurace s pet lahví boužel fotky v téte diskuzi již nejdou.kdyby mi mohl někdo poskynout foto jak to vypadá byl bych vděčen.
Dále pak jsem narazil na odlehčování pístu ale následné reakce byly ž to vlasně nemá cenu a nevede to ke kloudnému výsledku.Ještě mě napadla silnější pružina kterou bych si mohl sám vyrobit na požadovanou velikost a v neposlední řadě také zlepšení/vyměnění těsnění.Jsou i nějaké jiné způsoby zlepšení výkonu podle zvolených kritérií ?A nějaké internetové obchody s díly pro moji zbraň (našel jsem zatím jenom obchody s novějšímy díly do novějších zbraní)
Dále pak přemýšlím o instalaci nějakého levného puškohledu a montáže je zde přímo vlákno zabývající se touto problematikou leč u zbraní osazených jakousi drážkou pro uchycení montáže a tu moje Slávie nemá proto tedy existuje nějaký způsob na přichycení montáže s puškohledem ? Nebo budu muse zasáhnou do zbraně/pažbení ?
Díky za ospovědi
b.j.