Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím,chcel som si kúpiť kušu Desert Hawk zo stránky kuše.cz keď som čítal o nej že je to čina prešla ma chuť si ju zakúpiť,pozeral som sa na exocet 200,ale teraz neviem či ju mám zakúpiť zo spominanej stránky.Nielen na tomto fóre je uvedené že nepredáva originál veci,neviem teda či sa jedna iba o prislušenstvo alebo aj o kuše.Nepoznáte niejaký slušný e-shop prípadne aj zahraničný kde by som sa nemusel obaváť kúpy niejakej zlataniny ?
Re: Je to dobrá kuše?
Ahoj, Meopta R1 je velmi rozsireny puskohled na kusich. Obzvlaste na zavodech. Myslim, ze dobra volba
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
To fear001: Zkus www.archery.cz Pan majitel je mimochodem organizator CZ 3D zavodu.
fear001,alebo si mrkni na,pannonijasz,tam dostanes takisto kanadana..
Ahojte, fear001 - ja som pred dvoma týždňami riešil ten istý problém, ako Ty, s obavami po prečítaní predchádzajúcich debát som sa nakoniec predsa rozhodol pre p. Cermana /kuse.cz/, nakoľko sa mi po obtelefonovaní štyroch predajcov javil ako najkompetentnejší. Myslím, že moja voľba bola správna, napr. ako jediný mal EXOMAXa model 2011 už s tlmičom tetivy, atď., rýchle jednanie a slušný bonus nakoniec. Puškohľad Vari-zone Excalibur nikdy nevyrábal sám, vyrábali iné firmy pod touto značkou. Pokiaľ si ju dáva firma vyrábať v Číne, to ešte neznamená, že je nekvalitný. Veď dnes už aj značkové firmy si dávajú svoje výrobky vyrábať v Číne, ver mi, viem o čom hovorím! Myslím, že predchádzajúca debata na toto téma , bola značne neobjektívna.
Chose - ako čerstvý " kušostrelec " po dvoch týždňoch poctivého strielania a experimentovania mám takúto skúsenosť: puškohľad Varizone sa mi zdá ako veľmi vyhovujúci, s oporou nie je problém do 60m udržať horizont. rozptyl do 5 - 6cm, čo je problém, to je zvislý rozptyl - pokiaľ stále meníš vzdialenosť a nemeriaš ju , ale odhaduješ! Šíp padá na 10m cca 15cm a viac. Preto sa mi javí laserový diaľkomer, ako veľmi potrebný
Chose - ako čerstvý " kušostrelec " po dvoch týždňoch poctivého strielania a experimentovania mám takúto skúsenosť: puškohľad Varizone sa mi zdá ako veľmi vyhovujúci, s oporou nie je problém do 60m udržať horizont. rozptyl do 5 - 6cm, čo je problém, to je zvislý rozptyl - pokiaľ stále meníš vzdialenosť a nemeriaš ju , ale odhaduješ! Šíp padá na 10m cca 15cm a viac. Preto sa mi javí laserový diaľkomer, ako veľmi potrebný

Neobjednávali ste niekto zo zahraničia tam sú tie kuše aj príslušentvo za veľmi zaujimavé ceny.Na tu maďarskú stránku som sa díval už dávnejšie a majú dosť vysoké ceny.
Ahoj, zvaz jeste jednou, jeslti si chces koupit zbran v pytli, nebo jestli si ji pujdes prebrat a zkontrolovat do kamenneho obchodu. Pokud mozno takoveho, kde ti ukazou, jak ji sestavit a vystrelis si z ni.
ahoj,taky se přikláním k Martinovu názoru,kamenný obchod je nejlepší a navíc v případě nespokojenosti je tu ta možnost omlátit zboží prodejci o hlavu.
Ahoj, ještě otázečka na MartinT, využiješ na kuši zvětšení 16,5 který má DH? Pokoukávám po Meoptách R1 a asi půjdu do 4-16x44. Jsou tu samozřejmě i levnější varianty 7x56, ale jsem prostě technoidní typ tak těch pár kaček navíc tam dám 

Ahoj, ano, 40m+ strilim na 16.5
Takže je to jasný, po Vánocích, doufám že zbydou finance, ale snad určitě jo.
Bude u mě doma Equinox s optikou Meostar R1 4-16x44 Tactic na náklopný montáži od p. Cermana. Udělám si výlet do Ustí, abych mohl případně zkontrolovat rodokmen mojí kuše přímo na místě.

MartinT- díky za odpověď ve věci omotávka.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Martine : co používáš za šípy na dálkovou střelbu? Krátké, dlouhé letky? Troufnul by sis na tuto dálku poslat šíp s machanickým lovečákem?
Ahoj, sipy si delam. Jako trenovaci mam 22" powerbolt karbonovy trubky, davam na ne quickspiny a plastovej koncik.
Cas od casu se dostanu k jinem letkam. Zatim (a ani nemam ambice) jsem nezkousel pera. Ono na kusi asi nemaji moc smysl. Rychlost je velika a sance na jejich poskozeni uz po prvni rane a nebo pri prevozu je obrovska.
S loveckejma hrotama nemam vubec zadnou zkusenost, nikdy jsem zadnej v ruce nemel a ani neplanuju je vlastnit. Neumim odpovedet. Ja strilim jen do terce a mis spesl terc jen pro lovecky hroty pro me znamena dalsi harampadi v dome, kde uz jsem svejma konickama zabral uz tak dost mista na ukor rodiny ;p
Cas od casu se dostanu k jinem letkam. Zatim (a ani nemam ambice) jsem nezkousel pera. Ono na kusi asi nemaji moc smysl. Rychlost je velika a sance na jejich poskozeni uz po prvni rane a nebo pri prevozu je obrovska.
S loveckejma hrotama nemam vubec zadnou zkusenost, nikdy jsem zadnej v ruce nemel a ani neplanuju je vlastnit. Neumim odpovedet. Ja strilim jen do terce a mis spesl terc jen pro lovecky hroty pro me znamena dalsi harampadi v dome, kde uz jsem svejma konickama zabral uz tak dost mista na ukor rodiny ;p
Hele už to tú řešil Howaking..ale trochu jinak ..
Na Exomaxu s Varizone jsem nemohl zastřílet.. jednou nahorů pak dolů, dolů do strany nahoru do leva... a tak... pak najednou mi zavybrovala kuše.. tak jsem zase vystřelil.. kontroloval jsem vždy lučiště a teťivu.. ale nenapadlo mi že se povolí šrouby od těla a lučiště, od oka nanohy a hlavně od spodního držáku optiky.. drží 4 šrouby k tělu... nechápu jak se sakra mohlo stát tohle.??? Zalepil jsem to lepidlem na šrouby a za 5 minut jsem měl nastříleno tak že jsem trefil špejly na 25 metrů.
2* v terči se mi stalo že vytahnu šíp a terčovej hrot nikde nebo schází i ten závit..
máte někdo radu co sakra dělám blbě že se povolujou šrouby a mizej mi hroty :DDDD
Na Exomaxu s Varizone jsem nemohl zastřílet.. jednou nahorů pak dolů, dolů do strany nahoru do leva... a tak... pak najednou mi zavybrovala kuše.. tak jsem zase vystřelil.. kontroloval jsem vždy lučiště a teťivu.. ale nenapadlo mi že se povolí šrouby od těla a lučiště, od oka nanohy a hlavně od spodního držáku optiky.. drží 4 šrouby k tělu... nechápu jak se sakra mohlo stát tohle.??? Zalepil jsem to lepidlem na šrouby a za 5 minut jsem měl nastříleno tak že jsem trefil špejly na 25 metrů.
2* v terči se mi stalo že vytahnu šíp a terčovej hrot nikde nebo schází i ten závit..
máte někdo radu co sakra dělám blbě že se povolujou šrouby a mizej mi hroty :DDDD