Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
to Camerone66-no usoudil jsem to podle fotky,vypadá stejně jak originál,proto se divím,že jak je vidno z fotek,nakonec příjde něco jiného.v jistém směru ale souhlasím,že jsme měli vážit cestu k prodejci a podívat se,co vlastně kupujem.víš co mi na tomto prodejci vadí?že si něco objednám a nakonec příjde něco úplně jiného.já bych za seriozní jednání považoval toto:chci např. napínák na kuši a prodejce mi řekne -ano,mám tu origo kanadský za tolik a tolik,potom je tu čínská kopie za tolik a tolik,ať se rozhodnu sám,který si koupím.ale to,že chci originál,který zaplatím a dostanu něco jiného-tak to ani omylem není seriozní.a neříkej,že jsi neviděl ty kanadsko-čínské slátaniny,které se prodávaly jako kanadské.mimochodem nemám kanadský syndrom,pokud je něco kvalitní,ať už je to vyrobeno čert ví kde,klidně si to koupím.dále nechápu,proč pan prodejce nenechá na kuších název např.chace star,když už tam je od výrobce,proč cítí tu potřebu to měnit?vždyť kdo ji chce,tak si ji tak i tak koupí.pak ještě k optice-vím,že u těch no-name výrobků byly problémy,jiná situace může být u optiky,co si v číně nechá vyrobit dnes už skoro každá značka z pochopitelných důvodů.ale tyto značky si svou kvalitu hlídají i tam.to může být důvod,proč tvůj varizone drží nástřel,nebo můj fomei-který je mimochodem taky vyroben v číně.s tou tětivou jsme probírali i tu variantu,co popisuješ-mohlo se to stát,ty očka jsou opravdu volnější a tětiva je delší,tak má víc času na to se uvolnit,jak je vidět na fotce č.2
Re: Je to dobrá kuše?
scootr-já si jsem stoprocentně jistý,že jsem s kuší nikde netřískl,na to si dávám sakra pozor,reálněji se mi jeví ten případ,co popisuje Camerone66.jinak já mažu očka tětivy tím origo voskem při každé výměně,ale nevím,jak často je mazání žádoucí-možná je to málo,nebo moc.
.

Thore, v tomhle musím plně s tebou souhlasit... já preferuji připlácet si za kvalitu a za značku, ale platit stejné peníze za neoriginál, náhradu či jak to nazvat je odírání.
Kuknite si "www.lukostrelec.cz"; Cerman tam pise ako pod nickom "frcek" a tvary sa ako zakaznik
.
(Na 90% som si isty ze to je on, takze ak som sa sekol ...hmm, co uz...
Vlakno: Kde kupiť kuše? a Kvalita sipov do kusi. Porovnanie.
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... wforum&f=9
( Stazujem sa na jeho vyrobky, a na web kuse.cz a tak mi to natrel

(Na 90% som si isty ze to je on, takze ak som sa sekol ...hmm, co uz...

Vlakno: Kde kupiť kuše? a Kvalita sipov do kusi. Porovnanie.
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... wforum&f=9
( Stazujem sa na jeho vyrobky, a na web kuse.cz a tak mi to natrel

Naposledy upravil(a) brcko dne 04 říj 2011 14:49, celkem upraveno 1 x.
Inu, každá ryba jednou zabere... 

To brcko: K "LITE STUFF PACKAGE" Na tech stránkách pan Cerman nabízí takovejhle bundle, ale jego obdoba na excalibru neexistuje. Tam maji "Right stuff". Navíc v popisu na kuse.cz se nepíše, že obsahuje varizone, ale puškohled. Ano, také jsem několikrát v životě naletěl na to, že mozek viděl něco, co tam napsané nebylo. Vůbec nekomentuju volba textu "LITE versus RIGHT" to v zemích, kde se mluví naším nářečím dokáže zmást ledaskoho. Nechci nikomu křivdit, ale dělá to na mě dojem, že ten název nebyl zvolen jen tak ;-p
Ale dávat na výrobky loga společnosti, bez jejich vědomí, to si myslím, že se nedělá. Zůstanu u toho, že to má so dělat s otřesením důvernosti.
Lite stuf je sada pro začátečníka. Jen škoda, že jej tato zkušenost velmi často odradí.
Ale dávat na výrobky loga společnosti, bez jejich vědomí, to si myslím, že se nedělá. Zůstanu u toho, že to má so dělat s otřesením důvernosti.
Lite stuf je sada pro začátečníka. Jen škoda, že jej tato zkušenost velmi často odradí.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Ještě info k té prasklé tětivě. Přišlo mi to zvláštní a tak jsem hledal. Našel jsem několik vláken na excalibr foru třeba Tady. A evidentně se to čas od času přihodí. Mě se to nepřihodilo zatím nikdy. Velmi zajímavě zní příspěvek Boo-a kterej píše, že 2 prasklý vlákna na flemiš tětivě není průšvih, ale stojí za zahození. Na druhou stranu, pokud prasknou 2 vlákna na standardní tětivě, tak je to průšvih. Jak si jistě všimnete, tak se tam spustil flame na téma voskování ok. Jsou na tom obdomně, jako my tady, taky se čas od času spůstíme do debat na téma já mám pravdu a nikdo jiný. ;-p
teda brcko ale chytil pořádnou rybu
,no napadá mne i přísloví o potrefené huse...inu každý svého štěstí strůjce,když někde zákazníka zklamou,tak se nikdo nemůže divit,že půjde jinam.já taky-asi jako každý,jsem ochoten si za kvalitu připlatit,ale musím ji taky dostat,a ne jen napodobeninu,co má pětinovou cenu jak originál-toto mi nepříjde fér.no je to smutné,ale je to tak.jinak MartinT-100% souhlas,k tomu není co dodat...ale jen by mne opravdu zajímalo,jak často ty očka tětiv mazat a jaká je asi životnost tětivy,i když se nezdá poškozená?aby se někomu nestalo např.to,co mně,ať se tětiva smekne,nebo nedejbůh praskne.předpokládám,že toto si asi každý musí vysledovat sám,nebo existuje nějaká zásada,kterou se řídit-např.počet výstřelů? 

Ahoj, tohle není rada, tohle je popis toho, co dělám já. Kupované origo: Oko jsem nemazal nikdy. Nasadil tětivu a voskoval jen a jenom omotávku. Když se odporoučela, shodit tětivu, přemotat omotávku, navoskovat omotávku a jeb tam s ní zpátky.
Tětivy, které si dělám sám voskuju při výrobě. Je to součást postupu jejich výroby. Tětivu udělam, navoskuju ji celou, kromě ok, udělám omotávku, navoskuju omotávku a jeb tam s ní na kuši.
Nedělal jsem to proto, že by vosování bylo špatně, nebo tak, ale protože jsem to nevěděl a nepřišlo mi to důležité.
Od nějaké doby si tětivy dělám sám, ne protože by origo byli drahé, jako že jsou, a nebo že bych proti nim něco měl. Udělaná tětiva je něco, na čem můžu experimentovat a učit se proto.
Nevím jak často se mají oka voskovat a ani na excalibforu jsem jednoznačnou odpověď, nebo nasměrování nenašel. Asi neumím hledat.
Ale tímto popisem nikoho nenabádám, aby to dělal stejně. Pochopil jsem, že co střelec, to názor na údržbu.
Tětivy, které si dělám sám voskuju při výrobě. Je to součást postupu jejich výroby. Tětivu udělam, navoskuju ji celou, kromě ok, udělám omotávku, navoskuju omotávku a jeb tam s ní na kuši.
Nedělal jsem to proto, že by vosování bylo špatně, nebo tak, ale protože jsem to nevěděl a nepřišlo mi to důležité.
Od nějaké doby si tětivy dělám sám, ne protože by origo byli drahé, jako že jsou, a nebo že bych proti nim něco měl. Udělaná tětiva je něco, na čem můžu experimentovat a učit se proto.
Nevím jak často se mají oka voskovat a ani na excalibforu jsem jednoznačnou odpověď, nebo nasměrování nenašel. Asi neumím hledat.
Ale tímto popisem nikoho nenabádám, aby to dělal stejně. Pochopil jsem, že co střelec, to názor na údržbu.
brcko : asi trefa do černého...nikdy jsem nemyslel, že se takhle zachová 

Ja som to cakal, ze skor alebo neskor to bude citat a aj to ze ja budem ten najhorsi ...
Keby sa trochu pochlapil a nehral sa na zakaznika, ktory sam sebe predal 2 kuse atd ...
) a normalne to prediskutovali.

Keby sa trochu pochlapil a nehral sa na zakaznika, ktory sam sebe predal 2 kuse atd ...

no nic chlapi,idem aj ja sam sebe predat nejaku kusu,jednej je na stene smutno.. 

dost dobré
,schválně,nevyhlásíme tipovací soutěž,kolik virtuálních spokojených zákazníků ještě přibude?

Martine : STÁRNE TEŤIVA?
Dost přemejšlím o tom, že bych vzal třeba 5-10 kusů z firmy BOO se strojkem a špulkou, ale jestli je nevyhodím řekněme třeba z 3 roky, že budou staré "spuchřelé"
Dost přemejšlím o tom, že bych vzal třeba 5-10 kusů z firmy BOO se strojkem a špulkou, ale jestli je nevyhodím řekněme třeba z 3 roky, že budou staré "spuchřelé"
jj,taky bych rád věděl,jak se pozná ta hranice,kdy je to ješte ok,a kdy je to o držku.ale na to stejně příjdeme,až se to stane
.jinak jsem si ověřil v praxi jednu teorii-týká se to origo tětiv excal,těch fungl nových:všichni asi mají tu zkušenost,že ty omotávky stojí za hovno,vydrží jen pár výstřelů.patrně to ale není vina omotávky samotné,ale tětivy,která se natahuje a s ní se roztahuje ta omotávka.možná jsem objevil ameriku,ale toto jsem prostě vypozoroval.jestli se pletu,opravte mně.