Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od duffioso » 26 zář 2011 21:07

Jo Kubo,to neni jen tak.Malokdo si to troufne.Pokud jsi blizko,tak nic nenameris,protoze spaliny rusi senzory a na vetsi vzdalenost to nejspis odnesou cely hradla.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 zář 2011 21:57

Já mám chrono prostřelené, tak to nedám. No a černý prach do toho dost funí :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 zář 2011 22:01

Ale aspoň sem překonal lenost a udělal sestřih, dost sme testovali dvojstřel, akorát sem si nedal brýle tak mně to fest oprskalo:-)

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 26 zář 2011 22:11

Parade Ede,to tu chybelo.Ta strelba do desky byla ze dvou metru?Nezkouseli jste i vic desek za sebou?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 zář 2011 22:14

Ten den ne, sem si chtěl užít jak to hází ven třísky.
Až bude čas vemu něco ze stolárny a prubnu, tak dvě desky by to snad mohlo dát i když to není FMJ.
Jo bylo to na 3-4 kroky, kvůli kameře.
BlackAdder

Příspěvek od BlackAdder » 26 zář 2011 22:34

moc pěkné
zajímavé, že při prvním dvojstřelu tam je střela ze spodního laufu rychleji (čas cca 2:02)
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 zář 2011 22:47

dva různé deringery a dva ruzní střelci+ každý si ládoval sám a po svém.
Jinak uder hranou misky na oba pistony, asi taky nebude stejný, k tomu horní de jeko inline a dolní klasika tunely:-) Hlavní je to testnout a pohrát si:-)
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 26 zář 2011 23:14

Obrázek
Test na bloku tvrdšího olova, myslím že výmluvné.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
chacal

Příspěvek od chacal » 27 zář 2011 02:40

Díky za vaše příspěvky (hl. za video). Je vidět, že to opravdu různým střelcům "chodí jinak".
Důvody jsou pro toto zjištění spíše zarážející viz dále v textu.
U pyrodexu, že to chodí „jedna báseň“ je to vcelku pochopitelné a kdybych jej měl, tak bych jej vyzkoušel.

Co se týče bloku olova (foto) tak u svých dalších zbraní mám ca. stejné výsledky jako má Artifex.
Takže problém není jenom v mé tzv. nezkušenosti.
Nepořizoval bych si v pořadí čtvrtou zbraň - Derringer kdyby mi to již dříve "nefungovalo".
Nepovažuji se za "všeználka", ale "naládovat flintu" aby to bouchalo jak se sluší a patří (i do černého) se mi s výjimkou Derringeru vždy povedlo.

Fyzický test je při pochybnostech o výkonu nezbytný, žádný vzorec pro výpočet nezohledňuje tuto délku hlavně,
která je u Derringeru jiná než u klasického coltu – střeliva (45LC) se kterým se Derringer "poměřuje".

Tedy jste četli jak jsem postupoval. Kde, nebo v čem jsem postupoval jinak od vás, že mi to dalo úplně jiný výsledek?
Vše jsme použil standardně jen v prvním případě ogival GG a ve druhém případě sférickou - válcovanou kuličku.

Podobnost obou výsledků nemůže být jen tak náhodná, ale je spíše zarážející.

Foto z prvního testu "do smrku" brzo dodám.
------------------------------------------
Derringer .45/.45, Howdah Hunter .50/.50, Patriot .45, Hawken .45
Přílohy
777.JPG
test2
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 27 zář 2011 09:56

Jo pozor, celý test se jel ve vesuvitu a gg střelách. Jen zápalky jsme vzali víc druhů, ačkoli piston je na SB, což se projevilo i tím že mu nejvíc chutnali. Testů a blbinek je hromada, jen mně to nebaví dávat do kupy.
S těmi problémy u GG, řešil sem hromadu závad co v reále závadami nejsou, je to zbraň na volno tak se k ní dostane i plno lidí co nemají ani rámcovou představu jak s tím zacházet. Důvod ke stížnosti je pak i to že zbraň nedělá, co by dotyčný zrovna chtěl, aby dělala. Umane si, že má plavat a ono nic, to naštve je to šmejd a jdu si stěžovat. Zatím úplně top. Příklad, týden starý deringer není dle představ zákazníka, končí ve svěráku a je demontován hasákem!!! Prostě co majitel to nápad, ale aby to nebylo jen o špatném, plno lidí se s deringery naučí, pokud je to jejich první perkus tak to chvíli trvá, ovšem častou střelbou se to poddá.
No a v závěru, i když má deringer mířidla a opakovaně mi bylo ukazováno, že horní hlavní na 25m lze honit výsledky, je to stále malá krátká zbraň na kontaktní vzdálenost. Ideální aplikace je přiložit a zmáčknout na což se zapomíná.
brezvi

Příspěvek od brezvi » 27 zář 2011 10:35

Když jsem psal o odražení ogiválu GG, tak jsem špatně mazal. Teď používám vazelinu ak40 a je to paráda:-) chystám se na výmluvné video.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 zář 2011 12:40

Prave jsem na strelnici a testuju.Bohuzel si fotky i video delam sam mobilem,tak kvalita nic moc.Ale chodi to na 5m 5cm hranolkem durch kazdou ranou,jak pyrodexem,tak vesuvitem.Strela ogival a mazani plivanec do drazek.Dokonce to proslo i 15cm spalkem a z toho mam opravdu radost.Skoda,ze uz musim koncit.Video az z pc.

Tak video bohuzel.Je to nepouzitelny

Obrázek Obrázek Obrázek
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
chacal

Příspěvek od chacal » 27 zář 2011 13:23

To edelweiss. Nevím jestli jsem to správně pochopil..
Já nic nehaním (tuto zbraň, jejího výrobce GG, účel, atd.) a tak také z toho nedělám torpédo či V2. Vše jen dle návodu GG, ale také publikace "Střelba předovkami - Karel Morávek". A z toho pak vychází mnou aplikované testy. Dodávám, že dávám přednost či kladu důraz na původním stylu (historickému) černoprachovému střílení. Pokud toto nelze dodržet až pak aplikuji "modernu". Pokud se nepletu, Deringer je replika Deringeru své doby.

Je mi jasné, že zveřejněním těchto závěrů, může být někomu nepříjemné :?: , obzvláště, když je dodržen návod (není v podstatě střelci co namítat) a vše ostatní je ve správných mezích laborování daného střelce / uživatele. Viz dále mé "prohlášení" (tučně) v závěru mého testu.

Jinak Deringer "chodí jedna báseň", bez jediného selhání. Nelituji toho, že jsem si jej koupil.

Všem co na toto téma reagovali, opravdu díky za vaše poznatky. Jistě budou přínosné nejenom mě :idea:
Přílohy
111.jpg
Přidávám druhé foto. Vystřel na smrkovou desku pod úhlem ca 75 stupňů. Na desce je vidět mazání.
222.jpg
Přidávám druhé foto. Vystřel na smrkovou desku pod úhlem ca 75 stupňů. Na desce je vidět mazání.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 27 zář 2011 15:30

Tento model moc oporu v minulosti nemá, návod funguje většině, těm co ne doporučím si pohrát.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 27 zář 2011 15:36

Tak sem šel dnes taky testovat, zapomněl sem prachovnicu tak improvizace, nábojnice co se váleli na zemi. 44mg a 45acp.
45acp je cca.26,5gr. Desky sem položil na zem a prostřelil.
Přílohy
P1070907.JPG
P1070908.JPG
P1070909.JPG
Odpovědět