Tak Ty mas nakones 4.5 misto 5.5? A dostal jsi gratis baleni Crosman Pointed... Vis proc zrovna ty diaboly?
Urcite mas to v peknem plastovem kufriku. A mas tam v kufru tercik se zkusebnim nastrelem na tovarne, 3-4 rany.
Ja jsem cetl, ze kazda pistole HP 01 ma takovej tercik z tovarenske zkusebny.... Tam je vlevo napsano, cim se strili
na zkusebne Atak Zoraki. Asi budes hodne prekvapenej:) Crosman Pointed, ze jo

- taky jsem na to koukal...
Ale hosi asi vedi, co delaji, takze pro zacatek klidne bych zkusil i pointed. Vazi 0.49 nebo 0.51g, pokud
se nemylim, prumer hlavicky 4.54, prumer sukne 4.53 mm. Pro zacatek - na "zajeti hlavne" - u HP 01 znacka ideal.
Teoreticky je tam moznost montaze puskohledu, ale ja osobne bych toto nedelal.
Pistole neni na sve rozmery moc tezka a je dobre vyvazena. Puskohled s montazi vazi minimalne 300 g, slusna optika
od 500g a vic. Jedine nejakeho kratsiho mrzaka, ale urcite ne od Walthera, spis Leapers, MTC ci BSA...
Neni tam moznost montaze pazby jako u mod. 1377 nebo Maraudera, takze s puskohledem se to bude hodne
blbe drzet i obouruc. Mel jsem na tom svem kratky Leapers 4x30, dobra optika, ale +400 g na pistoli je sakra citit.
Dalsi vec - doporucena vzdalenost oka od vztupni cocky u vetsiny puskohledu behem mireni je 7 az 9 cm.
Kdyz spravne drzis pistoli, tak mas vzdalenost od oka do optiky cca 5x vetsi...
Existuje par "chvatu" pro udrzeni pistole s optikou, ale chce to cvik.
Mne se libi obycejny lehoucky kolimator, viz video ktere jsem dal z youtube do foru. Je tam vlastne i rozsahly popis,
znacka kolimatoru, cim strilim, na jakou vzdalenost jsem to zkousel, a nejake to tlumitko - spis ustovy kompenzator.
K tim plastovym pruraznym diabolkam - vim co mas na mysli, je to asi tak: kdyz se s tim trefis, tak je to poznat.
Ale trefit takovou diabolkou terc je velky kunst i z dlouhe zbrane, natoz z pistole. Lita to kam chce a jak chce,
plastovy obal obcas zustava v zasobniku... A skoda vnitrku hlavne,
drazky u HP jsou hodne jemne, a nejaka spatne obalena ocelova potvora tam muze zanechat peknou paseku.
Mas-li rad svou pistoli, nepouzivej bezolovnate strelivo.
Ja mam nejlepsi "pruraznost" do dreva s JSB Exact a Straton. Asi nastejno. Stratony jsou o neco horsi, kdyz strilis
do skla, klouze spicka. Do skla nejlepsi jsou Exact Heavy, do behajicich a letajicich potkanu taky:) Overeno na 23 m.
V terci porad kraluje Crosman Premier Hollow Point, na 10-15-20-30 m, za bezvetri i na 50 m s nima mam nejlepsi
soustrel. Kdyz fouka tak uz sahnu po Stratonech:)