Příspěvek
od AntonČechov » 13 pro 2011 18:44
Res- protahovak si nekupuj. Vzduchovky se nemazou a v zadnem pripade nestrkej do hlavne nic krom diabolek. Kdyz chces mermomoci neco namazat tak jedine valec - je tam otvurek na to, mozna obcas prostriknout WD40 spoust. Hlaven se cisti sama, kdyz pouzivas kvalitni strelivo, navic tam po vystreleni 1000 ran se vytvori "film" z olova, ktery zlepsi balistickou krivku a soustrel. Ti rychlosti co mas namerene jsou od toho, abys vedel ze pistole ma dobrou konzistenci ustove rychlosti.
Vetsina majitelu klasicke kratke pistole strili bud s miridly nebo s kolimatorem. Competition neni spatny, ale jsou kvalitnejsi a vzhledove mu hodne podobne. Hlavne musi byt lehoucky a jednoduchy. Cil bys mel videt normalne okem, pak ho trefis.
Cim vic strilis, tim rychleji zvyknes na uchop pistle, stereotyp mireni a na spoust. Ja doma strilim na 10m, v garazi na 25,
kazdy den najdu chvilku a parkrat picnu do lapace. Vzdy pumpuj stejne mnozstvi vzduchu, tedy bud 2 nebo 3 nebo 4 pumpnuti. Cim vic tam toho fouknes, tim vic doprava poleti diabolka. Na 5m to dela cca 5-7 cm rozdil v terci - kdyz porovname vystrel po 1 a 3 pumpnutich. Dalsi vec-vyrobce doporucuje skladovat pistoli v natlakovanem stavu, kazdy tyden pry tam mame dofouknut 2 pumpnuti pokud pistole je delsi dobu nepouzita. Tim zachovavame tesnici gumicky dele v provoznim stavu a "spravne udrzujeme" tlakovou nadobu, coby kartus. A k tim monstrum...zkus to, ale monstra jsou
urceny pro silnejsi zbrane, tj v razi 4.5 mm je to od 24 J nahoru. Zoraki 4.5 Ultra ma max. vykon 13.5 J s JSB Exact Heavy.
BSA Lightning XL SE GRT 4.5
Zoraki Ultra 4.5