Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak sice to trocha z ruky je, ale na celodenní či půldenní výlet na fajnové zastřílení si, by se to dalo. Já to mám s časem taky na prd, jsem pořád v práci, ale o víkendu by to šlo. Kdyby sis našel čas, tak dej vědět a můžem to pořešit. Vzal bych zrovna provětrat i P22. Už jsem z něj docela dlouho nevystřelil, tak ať mu není smutno.. 

Walther P22
Alfa 441
Alfa 441
Re: Flobertka
promin kamo-hlavne co se tyce prvni vety-neni to hovadina. je to opravnene. neni lepsi pytlacke zbrane nez je stara dobra 22.long rifle-cili po nasemu 9mm flobert. Ja sam mam J.C.Anschultz 22.long rifle rok vyroby okolo 1920 a cosik. fakt nevim a zjistovat nebudu. Ale muzu ti rict ze, jsem prumerny strelec a sundal jsem srnu na dobrych 350m ciste a krasne za predni beh. usla dva kroky a padla. takze co se tyce toho ze je to hovadina ze jsou stare floberty 9mm spadajici pod ZP jsem proti tobe. jsou to opravdu nebezpecne zbrane a je jen dobre ze i nakup munice do techto zbrani je podminen zakonem a drzenim ZP.sniper.depp píše:Jestli jsem se do Tebe nějak nevědomky navezl tak se omlouvám,vše dobré.
Teď k tomu druhému tématu,myslím že je to tak že revolver Flobert 9mm vyroben po roce 1890 spadá do skupiny A tudíš na ZP (no mezi náma je to hovadina).Pod pultem u známích prodejců,kupuji bez zápisu ZB náboje větší ráže.
Není to tak dávno,co jsem kupoval střelivo do brokovnice za 5Kč/ks u Vietnamského prodejce zn SaB,nevím jak a kde knim přišel,no ale to je jedno.U dalšího legálního čarostřelce jsem mohl koupit pod pultem zábavnou pirotechniku,které se prodávají jen na Průkaz sk F a vojenské ROS 40.On vše je prodával i dětem![]()
.
350m

A ted tu o Karkulce,sííííííím.....

ono to klidně možný je, srna je jen velký zajíc, ale spíš to vypadá na pěknou prasárnu. kdoví kolik jich ten dobytek pomlátil a nechal pomalu chcípat.
jinak i staří myslivci někdy vypráví: srnu za běhu brokovnicí naládovanou "posty" což maj být nějaký větší šišatý broky..
jinak i staří myslivci někdy vypráví: srnu za běhu brokovnicí naládovanou "posty" což maj být nějaký větší šišatý broky..
Nejde!Prostě NNe
Pokiaľ dobre viem tak sú to guľe priemeru okolo 8mm a viac.PEPAN píše:brokovnicí naládovanou "posty" což maj být nějaký větší šišatý broky..
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Když za totáče mohla být v baráku jen jedna kulovnice, tak děda a táta používali hrubí broky i na selata a lončáky. Ono 10-15 kuliček o průměru 8,3 mm dokáže udělat zajimavý věci
V Rusku a ve Franciji se tak loví i spárkatá.
Na těch 350 m bych si netroufnul srnčí ani se svojí .300 WM
Leda že se splet a mě lo to být 35 m...

V Rusku a ve Franciji se tak loví i spárkatá.
Na těch 350 m bych si netroufnul srnčí ani se svojí .300 WM

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Taky si pamatuji kdy myslivci ládovali do brokovnic náboje a do nich několik svázaných rybářských olůvek cca 5-8 mm.
Kto to kedy videl trafiť srnu na 350m s flobertkou? Cez vojnu jednemu rusovi vybuchol granat v ruke a vybilo mu obe oči,samozrejme nič sa mu nestalo a tak mu dali sklenne oči a normalne s nimi vidí. Tak ma napadlo že to mohol vidieť jedine ten rus s tymi sklennymi očami.
http://www.waffen.sk/novinky/toz-17
"Opakovacia malorážka na ohlasovaciu povinnosť. Aj na O.P. (flobert) - 160 Eur"
Neviete ci to ma opakovaciu funkciu a teda zasobnik aj pri flobert uprave? Na bazosi som v jednom inzerate videl taku istu, a chlapik tam pisal ze verzia flobert len jendoranna, ale tak uprav moze byt viacero...
Za 160€ by som nevahal keby to normalne funguje... ale na druhej strane aj ako jednoranka to nemusi byt na zahodenie
A s tou srnou na 350 metrov, to muselo byt obrovske stastie, to sa podari raz za zivot
"Náboj .22 LR má efektívny dostrel 150 m. Na vzdialenosť viac ako 150 m dochádza z hľadiska vonkajšej balistiky k veľkému prepadu strely, ktorý sa pri mierení len ťažko kompenzuje."
A este ked sa strielalo s 9mm flobert, tak klobuk dole
"Opakovacia malorážka na ohlasovaciu povinnosť. Aj na O.P. (flobert) - 160 Eur"
Neviete ci to ma opakovaciu funkciu a teda zasobnik aj pri flobert uprave? Na bazosi som v jednom inzerate videl taku istu, a chlapik tam pisal ze verzia flobert len jendoranna, ale tak uprav moze byt viacero...
Za 160€ by som nevahal keby to normalne funguje... ale na druhej strane aj ako jednoranka to nemusi byt na zahodenie

A s tou srnou na 350 metrov, to muselo byt obrovske stastie, to sa podari raz za zivot

"Náboj .22 LR má efektívny dostrel 150 m. Na vzdialenosť viac ako 150 m dochádza z hľadiska vonkajšej balistiky k veľkému prepadu strely, ktorý sa pri mierení len ťažko kompenzuje."
A este ked sa strielalo s 9mm flobert, tak klobuk dole

O flobertkách toho moc nevím. Snad jen to, že se vyrábí v ráži 4 a 6 mm.
Že se tato zbraň nedá srovnávat s přesností vzduchových pušek již zde bylo zmíněno.
Ale teď ruku na srdce. Je to s tou přesností opravdu tak špatné, jak všichni říkají?
Např. Lze s flobertkou ráže 6mm (bavím se o krátké zbrani) trefit na 30 metrů předmět o velikosti 10 x 10 cm?
Že se tato zbraň nedá srovnávat s přesností vzduchových pušek již zde bylo zmíněno.
Ale teď ruku na srdce. Je to s tou přesností opravdu tak špatné, jak všichni říkají?

Např. Lze s flobertkou ráže 6mm (bavím se o krátké zbrani) trefit na 30 metrů předmět o velikosti 10 x 10 cm?
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Pokud to dokážeš s ALFA 22LR,nabij do ní flobertkové náboje a dej vědět jaký byl rozdíl oproti ALFA flobert .
Přiznám se že tohle na 30m nedokážu s jakoukoliv krátkou.
Stačilo by střílet z upevněné flobertky a hned bude konec spekulacím.
Několik nováčků si koupilo LOV 21 a tvrdili že je to šunt,protože nemůžou nic trefit.
Že by to mohlo být rukama vůbec nepřipouštěli,protože upevněná pistole střílí jednou dírou.
Takže asi tak .
Přiznám se že tohle na 30m nedokážu s jakoukoliv krátkou.
Stačilo by střílet z upevněné flobertky a hned bude konec spekulacím.
Několik nováčků si koupilo LOV 21 a tvrdili že je to šunt,protože nemůžou nic trefit.
Že by to mohlo být rukama vůbec nepřipouštěli,protože upevněná pistole střílí jednou dírou.
Takže asi tak .
Někde jsem tu taky četl, že u 6 mm jsou dvě místa, kde dochází ke ztrátě energie.
Pokud tomu tedy dobře rozumím, je lepší jít do flobertky ráže 4mm?
Pokud tomu tedy dobře rozumím, je lepší jít do flobertky ráže 4mm?

Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Werri:Obě jsou na tom stejně s tou ztrátou,ale 6mm je prostě jak by někdo řekl "minomet",protože větší a těžší střela ti s takovou energií bude mít dost hroznou balistickou křivku,což znamená,že bude rychle padat.Ta 4mm bude mírně rychlejší a díky menšímu průřezu má krapet větší průbojnost.Ale stejně za ty prachy,kolik dáš za flobertku(revolver) a ještě předražený střelivo je to dost nevděčná střelba.Proč to ti dementi nemůžou dělat v 16J,nebo alespon těch 10J,to nechápu.Významně by to zvýšilo jejich pochybnou atraktivitu a tím pádem prodejnost.