Tlumic na vzduchovku

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ichtyl
Kontaktovat uživatele:
Re: Tlumic na vzduchovku

Příspěvek od ichtyl » 26 úno 2011 18:46

vím, šlo by to udělat estetičtěji :)
pak je tady "zátka" od sirupu, která představuje taky pěknou přepážku (i když nekompletní)
Výhodou je, že se tyto uzávěry do sebe zacvaknou a drží. Když pak mezi přepážkami propálíte dírky pro únik vzduchu, už je od sebe nerozpojíte. Předtím je ale nutno udělat přepážku kompletní, a to tak, že ji pomažete silikonovým tmelem.
Takovéto uzávěry můžete skládat hezky za sebou a pak je schovat do černého husího krku - uvidíte na obrázcích níže.
Já jsem ale měl už šumákovou tubu, takže jsem zátky použil jako nástavec a rozptylovač. Mzi každou přepážku jsem ještě nacpal trochu akustických nanovláken.
Nanospider je jinak také v šumákové tubě, kde vymezuje jště jednu přepážku z PET vody a zpomaluje průtok vzuchu.
Přílohy
z.jpg
z.jpg (24.76KiB)Zobrazeno 2493 x
zátka.jpg
zátka.jpg (49.36KiB)Zobrazeno 2493 x

ichtyl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ichtyl » 26 úno 2011 18:50

a tady je černé maskování v podobě husího krku. Nemám v plánu ho zatím použít, našel jsem jen tento zbytek.
Myslím si, že plast poskytuje širší možnosti, protože se dá zpracovávat podomácku na koleně. Je možno ho tavit, lepit a když nevyjde souosost, prostě si vystřelíš dírku a tu pak zvětšíš podle potřeby. PS: + taková nezanedbatelná výhoda - plast je levný a všude je ho plno
Přílohy
tuba.jpg
tuba.jpg (50.19KiB)Zobrazeno 2490 x
komplet.jpg
Petrof

Příspěvek od Petrof » 25 dub 2011 22:20

Nevedel by niekto povedat ci tento http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... cts_id/305 tlmic na na HW100 by mohol byt na 16J.Pisu tam ze citujem preklad
"Tento tlmič je (zbrane povoľovacie poplatok, a to s F v päťuholníka) len pre vzduchové pušky pod 7,5 joulov energie, podľa ustanovení zákona o zbraniach 1 ods 4 a dodatok 1 bod 1.3. Špecifikácia: Závit 1 / 2 "UNF, dĺžka 197mm, hmotnosť 116g, zadarmo od 18 rokov" . Kupoval to niekto odtialto na nase 16j vzduchovky??

Mate nikto skusenost napr s tymto http://www.aczshop.cz/product_info.php? ... abf30ebdd6 ,ktory je ucinnejsi v pomere ceny vykon.Ten od HW som pocul resp.nepocul vobec nic,len neviem ci je to ten isty co predavaju pre 7,5J.
HW100T-4,5mm,Hawke Sidewinder 30 8-32x56,Kozap č.21
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 25 dub 2011 23:06

Může úplně bez problémů.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 25 dub 2011 23:49

ten tlumič jsem u schneidera koupil vloni a funguje ok, na .22 i .177 16 J,
slyšet to samozřejmě je, ale můžu střílet i doma a to je hlavní.
http://david_holub.sweb.cz/
Warthog

Příspěvek od Warthog » 26 dub 2011 02:44

Weihrauchovic tlumič bez problémů funguje i na 80 J v 5,5 mm :-D A funguje opravdu perfektně (třeba v porovnání s Evanixem).

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Hatsan85
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hatsan85 » 29 kvě 2011 09:00

:D Ja nechcem rušiť susedov ani papagáje čo mám na dvore vždy ked vystrelím začnú lietať po klietke jak šialenci.
Je tlmič zakázaný aj na SL?
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 29 kvě 2011 09:09

Či je tlmič zakázaný v Slovinsku ti neviem povedať, ale na Slovensku zakázaný je. :lol:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Arasid

Příspěvek od Arasid » 29 kvě 2011 15:58

Mate nikto skusenost napr s tymto http://www.aczshop.cz/product_info.php? ... abf30ebdd6 ,ktory je ucinnejsi v pomere ceny vykon.Ten od HW som pocul resp.nepocul vobec nic,len neviem ci je to ten isty co predavaju pre 7,5J.
Ja mam oba a lepsie funguje co do ucinnosti tlmitko od Weihrauchu.Tiez mi nemeni nastrel.Pri Aeronackom mi to lietalo vyssie. Zatial som nenasiel nic co by tlmik od Weihrauchu tromflo.
Naposledy upravil(a) Arasid dne 05 čer 2011 21:00, celkem upraveno 1 x.
milius

Příspěvek od milius » 29 kvě 2011 16:11

Tlumič od HW je bezkonkurenční jak do hluku,tak ustálení střely.Mě zlepšil rozptyl na Logunu o 20%.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
sanny HW

Příspěvek od sanny HW » 05 čer 2011 18:45

Mám na HW 100 orig.tlumič od Weihrauch na 1/2 palcový UNF závit,a naprostá spokojenost,můžu klidně střílet i doma v obyváku,aniž bych někoho rušil.Myslím si,že když to technicky jde,je zbytečné vymýšlet a po domácku vyrábět tlumič,když se dá koupit firmou,která se tím zabývá dobře vychytaný a pěkný vzhledem, sériově vyráběný tlumič,stačí podle něj upravit hlaveň.Já jsem si nechal od excelentního soustružníka vyříznout závit,a žádné červíky na imbus už bych nechtěl.
Weihrauch HW 100T: Delta Titanium 4-16x42 Mildot
ok3kxf

Příspěvek od ok3kxf » 10 zář 2011 04:27

Tlumič/moderator a přesnost vzduchovky. Z různých příspěvků i na tomto fóru se dá dočíst, že takový tlumičomoderátor nejenom znižuje úroveň hluku ale dokonce i zlepšuje přesnost vzduchovek. Moje zkušenosti však říkají něco jiného a mám v tom podporu jak v mém teoretickém oddůvodnění, tak i z praktického měření v tunelu. Nechtěl jsem nějak znevažovat praktické zkušenosti těch, kteří jsou přesvědčeni, že po nasazení této "okrasy" na konec hlavně se jim zlepšila přesnost. Spíš jsem hledal technický důvod jejich zkušenosti. Myslím, že jsem ho našel.

Nasadil jsem si při střelbě ze vzduchovky střelecké sluchátka.

P.S.: toto se netýká přesně nastavených kompenzátorů typu ala http://rowanengineering.com/products14. ... 10stripper
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 10 zář 2011 10:27

Ok3kxf - moznoby si svoje experimenty mohol dolozit aj nejakymi cislami a nastrelmi

Igi engineering:
Obrázek

Moderator ktory sa bude instalovat na kompik:
Obrázek
ok3kxf

Příspěvek od ok3kxf » 10 zář 2011 12:31

Mohol, nemohol. Budeš to brať ako vyhováranie ale pri testoch, pri ktorých som si to overil som sa viacej venoval vhodnosti konkrétnych diaboliek pre konkrétne vzduchovky. Túto skutočnosť som si overil exaktne na dvoch vzduchovkách a to na HW100 a na EDgun Lelya (a nebol som pri tom sám). V oboch prípadoch šlo o originálne tlmičomoderátory montované priamo výrobcom. Výsledkom testu bolo tiež to, že tieto tlmičomoderátory viacej nepriaznivo ovplyvňovali rozptyl ľahších diaboliek ako ťažších. Konkrétne u Exact Monster bol na EDgun Lelya rozptyl podobný jak s moderátorom, tak bez neho.
Pokiaľ dobre chápem tvoje obrázky, tak zlepšiť sústrel by mohla tá okrasa na prvom obrázku a to iba za predpokladu optimálnej vzdialenosti ústia hlavne od vstupu do toho kuželu. Mne tá optimálna vzdialenosť experimentálne vychádza cca 5,5 mm závisí to jak od typu používaných diaboliek, tak i od vzduchovky. Myslím, že k podobnému výsledku dospel testami i niekto na slovenskom fóre. Debata o tejto problematike má však praktický význam iba pre tých, u ktorých je základný cieľ v jednotkách mm a nie cm.
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 10 zář 2011 13:01

Mne vzdialenost medzi ustim hlavne a hranou kuzela vychadza najlepsie pre 4.4 az 4.7mm a exacty 4.52 na hlavni steyru ktora ma mierny kuzel dovnutra. Priemer otvoru na hrane kuzela mam ale len 4.6mm!!! Rowan ma az 6mm. Zatial nemam statisticky relevantne udaje z tunela ale sustrel sa zlepsil a priblizil sa tovarenskemu nastrelu. Na 50m to bolo o cca 5mm. Verim ze ked sa pohram aj so stotinami tak sa to este zlepsi. Keby ten bazmeg nepomahal urcite by som ho tam nedaval kedze mi len zavadzia a s nasadenym kompikom sa mi zbran nezmesti do kufra. Inak velmi dobre vyzera originalny kompik od Steyru, ktory sa dava na novy FT model - s dvoma kuzelmi (zo Steyr pistoli) a dierou 5.02mm - osobne mi ho premeral sam riaditel Steyru pred tyzdnom :-) Bohuzial sa neda "ladit" a je optimalizovany pre hlaven Steyr a to vybratie na konci ktore som uz spominal. Pouzivanie kompikov MA vyznam a zlepsuje sustrel inak by nebol samozrejmostou na vsetkych 10m pistoliach a na novom modeli Steyr FT. Nedavno som mal v rukach aj Demyan M2 FT kdeje tiez kompik optimalizovany pre ich hlaven a majitel zbrane si ho pochvaloval - na MS v FT s nim skoncil 11. Este poznamka - ozdoba na konci hlavne AA EV2 NIE je kompik - vzdialenost jeho kuzela totiz uz nijak nedokaze ovplyvnit co sa s diabolkou po vystrele deje.

A sorry za OT kedze toto je vlakno o moderatoroch
Odpovědět