Tlumic na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Guma a to se ti nikdy žádná nevrátila 

Re: Tlumic na vzduchovku
I když si všichni mysleli to co ty, tak NIKDY !!vitfuxa píše:Guma a to se ti nikdy žádná nevrátila
A to už padlo minimálně 6000 diabolek a žádná ani zpětně neťukla do papíru.
aby se ti diabolka vrátila, musela by být její energie v místě dopadu akumulována a hlavně zpětně udělena diabolce, což není tak jednoduché.
Jde jen o to jak to správně udělat, energii pohltit a ne akumulovat a zpětně odevzdat...

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
No já si jednou opřel terče o starý kola ze škodovky to byl mazec 

Áno, pri 6mm by to bolo pre ráž 5,5 lepšie. Ale,, povedzme si pravdu - nie všetky hlavne majú otvor v osi - diabolka by mohla štrajchnuť o tlmič, to za prvé, za druhé - ani ten tlmič nemusí byť celkom OK, mohol by byť trochu vyosený - diabolka by ti ho mohla kľudne odstreliť. No a nemyslím, že by bol až taký veľký rozdiel v znížení hlučnosti. Ten čo mám je fakt tichý. Ale kľudne vyrob sám nejaký s 6mm otvorom, potom sa pochváľ.
Robia to tí vyfiknutí poliaci práve takto schválne - s 8-9mm dierou nemusia mať po ruke konkrétnu zbraň, stačí vedieť vonkajší priemer hlavne, kaliber a je to.
Robia to tí vyfiknutí poliaci práve takto schválne - s 8-9mm dierou nemusia mať po ruke konkrétnu zbraň, stačí vedieť vonkajší priemer hlavne, kaliber a je to.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
6 už je dost o hubu,ale 6.5 v pohodě (vyzkoušeno),samozřejmě se ten moderátor musí dělat co nejvíc souose.
Ten co začal pumpovat.
Se souosostí hlavně to je fakt jak u čeho ale tlumič musí běžet v desetině to neni žádnej problém 

-
S vyosením nie je žiadny problém, ak strčím do hlavne mosadznú tyč priemeru 5 mm, ide to +- stredom, každopádne po obvode mosadznej tyče je veľká rezerva. Ani pri diere 7 mm by diabolka o hlaveň neštrajchla. Tie veľké diery robia pre QB-čka pre istotu, pretože vývrt u QB78 býva čo kus, to originál. Ja ho mám tiež vyosený, ale nie až tak tragicky.
Navyše majú skúsenosti s veľkosťou dier - viac ľudí tu vo vlákne písalo, že veľkosť diery nie je nijak kritická. Väčšia diera má vraj iba minimálne menší tlmiaci účinok, ale odvďačí sa minimálnym ovplyvnením diabolky. (Aspoň si to ja tak myslím.)
Osobne si myslím že diera 6mm bude nezanedbateľne znižovať úsťovku 5,5 mm diabolky. To je po obvode 0,25 mm za predpokladu, že je to dokonale súosé... 6 mm diera pre 5,5 diabolku sa mi zdá jednoducho zbytočne malá.
A ešte je tu jedna možnosť, prečo je diera taká veľká - možno použili klasické podložky pod 8-ky skrutky ...
Navyše majú skúsenosti s veľkosťou dier - viac ľudí tu vo vlákne písalo, že veľkosť diery nie je nijak kritická. Väčšia diera má vraj iba minimálne menší tlmiaci účinok, ale odvďačí sa minimálnym ovplyvnením diabolky. (Aspoň si to ja tak myslím.)
Osobne si myslím že diera 6mm bude nezanedbateľne znižovať úsťovku 5,5 mm diabolky. To je po obvode 0,25 mm za predpokladu, že je to dokonale súosé... 6 mm diera pre 5,5 diabolku sa mi zdá jednoducho zbytočne malá.
A ešte je tu jedna možnosť, prečo je diera taká veľká - možno použili klasické podložky pod 8-ky skrutky ...
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
Co se tyče úsťovky tak mi to delá s moderátorem -10m/s,cal.177 díra v prepažce 5.5.
Ten co začal pumpovat.
No to je práve možno tým pritesným otvorom.
Umarex CPSport .177
Ja to nejak neřeším,chtěl jsem co nejvíc utlumit výstřel.
Ten co začal pumpovat.
S tim poklesem úsťovky se mně to moc nezdá 

Tú mosadznú 5mm "rovnú" tyč by som si rád pozrel - to asi nebude o jednej desatine mm. Nehovoriac o vôli 5mm tyče v 5,5mm hlavni.
Mám to změřeno combrem.vitfuxa píše:S tim poklesem úsťovky se mně to moc nezdá
Ten co začal pumpovat.
-
BMW: veď ja ani nehovorím o desatinách milimetra - pri diere 9 mm a diabolke 5,5 tam je k dispozícii 3,5 mm. Desatina nehrá rolu. Vôľa pri 5 mm mosadznej tyči je 0,5 mm - ak ju zasunieš 30 cm do hlavne a tlmič má aktívnu dĺžku 15 cm, tak vyosenie môže byť maximálne 0,25 mm. Keď započítam aj krivosť tyče, stále som na vyosení cca 0,5 mm. Ale po každej strane je tam ešte svetlosť 1 mm ...
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
ahoj, možná si ze strany 19. tohoto vlákna pamatujete můj lahvový tlumič "ser-na-design-hlavně-že-to-funguje"
tentokrát jsem využil ventilů PET vody jako přepážky a PET preforma představovala kostru kompenzátoru
na konci jsou okroužky, které zajišťují souosost, protože jak uvidíte na dalších fotkách, na kompík lze nasadit tuba od šumáku.
tato část (tedy kompík) mi trval 30 minut. Obráběno klasickou pájecí pistolí. Na obr. vidíte i lepidlo (jistota) ale vš do sebe zacvaklo jaksi samo díky okrajům, které "pájka" vyrobila.
tentokrát jsem využil ventilů PET vody jako přepážky a PET preforma představovala kostru kompenzátoru
na konci jsou okroužky, které zajišťují souosost, protože jak uvidíte na dalších fotkách, na kompík lze nasadit tuba od šumáku.
tato část (tedy kompík) mi trval 30 minut. Obráběno klasickou pájecí pistolí. Na obr. vidíte i lepidlo (jistota) ale vš do sebe zacvaklo jaksi samo díky okrajům, které "pájka" vyrobila.
- Přílohy
-
- kompenzátor.jpg (31.96KiB)Zobrazeno 1317 x
-
- kompík.jpg (28.8KiB)Zobrazeno 1317 x