Ja dnes strilel doma mensi test na 15m bohuzel delsi byt nemam
Take jsem vcera opet strilel na svesticky (max rozmery 40x26 na vysku) na 45m s Exact Heavy 4,50mm 40 ran a jestli jsem minul 3x 4x no asi tak. Vinu musim ale hodit na optiku

ma tu vzdalenost uz jsou sakra male a pri nejvetsim zvetseni (12x) byla cela svestka schovana za (spodni nozickou pod krizem)
http://www.strelectvi.info/cz200s/recen ... _crown.htm nechtelo se mi to nastrelovat na 45m

s lepsim krizem resp. osnovou by to bylo mozna 100 procentni
Pak jsem jeste zkousel na tuto vzdalenost trefovat nozicku od lepenaku...z deseti ran jsem asi 2x 3x skrtnul,ale tlak uz byl na 90barech, tak jsem se na to vyprdnul ...takze exact heavy super a puska take
Ty stratony nemam jeste moc vyzkousene, ale na 15m jsou celkem srovnatelne s Exactama co se tyce presnosti.......pouziti je podle meho nazoru na holuby, straky ...kde by mela strela projit hrudni kosti a pomerne tvrdym perim......treba u Match na to zapomente, maximalne ho jen zranite. Pri strelbe na jine mensi ptactvo, potkany, mysi atd je prustrel nezadouci proto je lepsi pouzivat diabolky treba s plochou hlavou.
EDIT: jeste jsem zapomel napsat,ze do kazdeho terce jsem dal 10 ran
Dnes jsem cetl nejake forum o lovu holubu a nekterym sikulum na to nestaci ani 12ctka brokovnice

jeden psal, ze malorazkou ho trefil na 50m na stred hrudniku a ten stejne jeste odletel nejakych 30m nez stadnul a .... . Takze nevim jake lepsi diaboky pouzivat misto Heavy nebo Stratonu?