Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andre Doktor
Re: Diabolky

Příspěvek od Andre Doktor » 26 črc 2011 09:09

No venku je dnes bezvětří, tak schválně zkusim vybrat 10 co nejhezčích diabol a 10 hnusných a zkusim udělat porovnávací soustřel..

AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 26 črc 2011 10:36

Ake mate skusenosti s Exact Monster .177 pri 16J ? Oplati sa to odskusat (kupit) ako alternativa k JSB EXACT alebo HEAVY ?
Su nejake nastrelne terce s klasickym exactom alebo heavy a monsterom na 50m ?

EDIT: nasiel som toto len http://translate.google.com/translate?l ... b2cb823125
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
undead

Příspěvek od undead » 26 črc 2011 13:15

pre tvoju pušku sa to isto oplatí, u mňa skončili na tretom mieste po rs a heavy.
odporúčam na lov a na rozbíjanie všetkého možného :D
hlavne ked predtým strielaš s rs a potom daš mostery tak je hned vidieť pokles ustovky(aj zvuk výstrelu sa mi trochu zmenil) ale hlavne dopad na cieľ (plechovky, sklo,..)
pokiaľ strieľaš len na terč tak ti budu zbytočne(nie že by boli zle na terč aj balicticka krivka je viditeľne iná.) ale na lov a deštrukciu nemajú chybu! a isto stoja za kúpu :)
ok3kxf

Příspěvek od ok3kxf » 26 črc 2011 14:11

undead píše:..pokiaľ strieľaš len na terč tak ti budu zbytočne..
Ba práve naopak. Len to vyžaduje aby si mal kvalitnú vetrovku, čomu relatívne HW100 vyhovuje (pokiaľ je správne odladená a jééémne namazaná). Pod správnym odladením chápem konzistenciu udržať tesne nad +-1,0 m/s (ak sa Ti to podarí môže byť i pod 1,0 m/s :wink: , no mne sa to zatiaľ nepodarilo). Ďalší problém u Monsterov pri použití u vzduchoviek 16J (a u všetkých ťažkých diaboliek nevyjímajúc) je váhový rozdiel jednotlivých kusov, ktorý sa prejaví hlavne u väčších vzdialeností (30 m a viac).
Monstery u JSB som skúšal v štyroch ich rôznych sériach. Zo začiatku robili mostery v dvoch sériách v krabičkách s čiernou nálepkou. Tie boli síce relatívne kvalitné ale ich váhový rozptyl (cca +-2,5%) ich pre bežné vzduchovky 16J v podstate diskvalifikoval. Ak sa však podarilo eliminovať tento váhový rozptyl na +-1mg (samozrejme pri použití s kvalitnou 16J vetrovkou), tak bych ich ohodnotil známkou výborný.
Teraz začali robiť dve nové série s červenou polepkou krabičiek. Asi použili nejakú zmenu technológie výroby, lebo sa váhový rozptyl mierne zlepšil. Ale, ale pre 16J vzduchovky (bez následnej váhovej selekcie) sú znova s obtiažou používateľné. Tieto nové série (jedna začína číslami 15... a druhá 13..) síce majú na krabičkách písané 4,52 mm ale pri praktickom používaní sa zdajú ako dva rôzne rozmery. Mne osobne sa viac osvedčila séria začínajúca číslami 13.., ktorej diabolky sa tvária pri zasúvaní do hlavne mierne tesnejšie.
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 26 črc 2011 18:20

...dik za info. Skusim len pre tu srandu kupit jednu krabicku ako sa to bude pozdavat hw100ke. Ked som naposledy strielal JSB RSkami na 80m tak za jemneho vanku je uz problem trafit 1,5l pet flasu. Myslim to tak, ze som videl ako to odfukovalo do stran kvoli vahe...
Prave preto som premyslal nad tymi monsterami. Pre lov to pre mna nema vyznam a ci potkana trafim s Exactom alebo Monsterom tak sa mi urcite viac nepodakuje :)
Takze primarne urcenie monsterov u mna je na tercove vyuzitie pri dlhsej vzdialenosti +50m
Na 50m sa mi subjektivne javia Heavy, ze ich menej odfukuje vietor ako exacty, aj ked Kubajz tu raz daval jeden test, kde testoval rozne strelivo na 50m a tie heavy az tak presvedcivo na terci nevypadali. :roll:
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
piku

Příspěvek od piku » 26 črc 2011 21:04

Heavy u mě vedli a vedou.
Jak s CZ200s Tak s FX.
Sice s 200kou na 30m to bylo horší ale dál jednoznačně lepší.
U FX je to jedno,tam to lítá stejně.

Hladká je hladká....
177
22
25
willi

Příspěvek od willi » 30 črc 2011 09:02

Vidím tu, že v historii JSB nastal zlom, který lze charakterizovat jako polepení krabiček barevnými samolepkami a zblbnutí výstupní kontroly.

Pravda je, že dosud jsem většinou kupoval JSB MATCH 4.5 mm do pistole CO2. Pak jsem pořídil CZ 200 S Hunter & JSB Exact Jumbo Havy (bílá polepka krabičky) 5.5 mm. Maximální spokojenost s diabolkami, ale člověk chce experimentovat, a tak v rámci zkoušení pušky jsem rovnou koupil dvě krabičky JSB Exact Jumbo RS 5.5 mm. Přišlo to v červeno-černé krabičce, tedy v jiné grafické úpravě, než odpovídalo obrázku na webu, kde jsem objednával.

Chvíli jsem váhal, jestli mi přišlo moje zboží, ale pak člověk přistoupí na myšlenku, že se výrobci daří a inovuje v zákazníkův prospěch. No a pak jsem nestačil valit bulvy. Hned v první vrstvě po otevření krabičky bylo patrné pouhým okem s -3D, že ne všechny diabolky jsou stejné. Při vkládání do rotačního zásobníčku byly dvě diabolky tak volné (mluvím o nových Jumbo RS), že takřka vypadly druhou stranou ven... a bylo jich stále víc.

Dost mě to zaskočilo a maxima překvapení jsem dosáhl, když mi některé diabolky začaly vypadávat hlavní ven hned po zasunutí do komory.

Takový šit (such a shit) bych teda nečekal!

Začal jsem dávat "podkaliberní" kousky stranou s tím, že je pošlu výrobci, aby se chytil za nos, nakonec ale skončily v RC modelu na dovážení těžiště. Člověk samozřejmě zchladne a je ochoten připustit, že občas chytne peška, aby ti jiní mohli být spokojení. Ale kousek zpátky jsem našel pár příspěvků, podle kterých by mohlo jít o důkaz, že JSB v řízení kvality zasáhla jakási plíživá demence a mělo by se s tím něco dělat.

Byla by to strašná škoda, kdyby se to u nich mělo posr..!
CZ 200 S Hunter 5.5, Umarex CPSort 4.5, Slavia 620
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 30 črc 2011 10:06

Minule predavač v obchode nechápal keď sa mi ospravedlňoval že na pulte ná už nové krabičky ale mne predá ešte staré a ja som sa tomu ešte aj potešil...
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 30 črc 2011 10:14

A neposlali jste jim někdo alespoň email? :roll: Zajímala by mě jejich reakce. Já mám doma krabičky jen s těmi méně barevnými samolepkami (objednáno v Colosus a Gunshop) a diabolky vypadají OK.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 črc 2011 20:18

willi, je čas dovoleniek, tak jeden zamestnanec niekedy pracuje za dvoch zamestnancov. Vtedy kvalita práce dosť klesá. Možno to tak je aj pri výrobe diaboliek. :lol:
willi

Příspěvek od willi » 30 črc 2011 21:01

Nedalo mi to, vzal jsem posuvné měřítko a proměřil diabolky z poslední dodávky. Řeč je o JSB Exact Jumbo RS, nové červeno-černé balení, viz výše.

Foťák má bohužel rodinka na dovolené, tak jsem si musel vystačit s mobilem, ale to podstatné je zřejmé. Jde o směs dobrých diabolek se šmejdem, který se v krabičce objevit neměl.

Na dolním obrázku je pohled na tři řady diabolek vytvořené chvilkovým přebíráním pouhým zrakem. Samostatná řada je tvořena zmetky, které lze rozeznat na první pohled, protože jsou menší a tvarově odchylné. Vlastně je to vidět i na tom obrázku - samostatná řada je zřetelně užší. Další snímky ukazují měření digitálním posuvným měřítkem a i z detailů je vidět, že zmetky nemohou pocházet ze stejné formy, jako ty dobré.

Rozumím tomu tak, že byly někým vyrobeny zmetky, které je třeba rozpustit mezi dobré kusy. Nechápu, jak mohla výstupní kontrola ("carefully selected") pustit diabolky o cca 0.5 mm menší s viditelně jiným tvarem. To, co je na snímcích, je jen náhodný výběr! Dalo by se pokračovat. Až se přestanu vztekat, pošlu to do JSB a samozřejmě jsem zvědavý na reakci.
Přílohy
Prumery.jpg
No a tady je jasné, že když se zmenší průměr z 5.5 mm o 0.5 mm, tak ta diabolka má nárok vypadnout z hlavně vlastní vahou.
Rozdilny_tvar.jpg
Rozdílné tvary jsou z jedné i druhé strany - jiné úhly, jiná díra do zadku...
Prehled.jpg
Náhodný výběr, samostatná řada je užší.
willi

Příspěvek od willi » 30 črc 2011 21:10

martin1976 píše:willi, je čas dovoleniek, tak jeden zamestnanec niekedy pracuje za dvoch zamestnancov. Vtedy kvalita práce dosť klesá. Možno to tak je aj pri výrobe diaboliek. :lol:
No, fajn, mají dovolený... Já doufal alespoň ve svůj víkend, když už musím hákovat celé léto. Místo toho venku leje a diabolky, které jsem si nakoupil, můžu vlastnoručně přebírat za toho blba, kterýmu jsem přispěl na tu dovolenou do teplých krajů...

Mimochodem, trochu mi to připomíná přebírání rýže první jakosti za komoušů. Člověk to tenkrát koupil jako kvalitní zboží, ale kamínky, plevy a myší bobky si musel doma přebrat sám. Seděli jsme kolem toho vždycky celá rodina a byla docela sranda.

Nic na světě není dokonalé...
BT.

Příspěvek od BT. » 30 črc 2011 21:13

Peca CZ píše:
Andre Doktor píše:Chci se zeptat, májí přelisky na diabolách nějak extra velký vliv na přesnost? ...
Zkusil jsem 8 ran s diabolkami, které mi přišli v poslední zásilce. (Ty s přelisky, co jsem tu o nich posledně psal.) Taky s CO2 puškou. Za sebe můžu říct, že ano, vliv to má. S diabolkama ze staré zásoby to na 30m dalo středový soustřel 2,8mm na 8 ran. Ty neopracované lítali na 25m ve středovém soustřelu 4,9mm a z toho 2ks letěli úplně mimo.
A měl jsi stejnou sérii jako je ta stará ? protože to má hodně velký vliv .
Kavy

Příspěvek od Kavy » 30 črc 2011 21:22

Nějak se ta nová samolepka musí zaplatit.
Na internetovou prezentaci se dávno vyflákli úplně,z krabiček padají hromádky viditelně vyrobených zmetků,tak abych si carefully selected dělal doma na stole.
Mám slabost pro české,úzce zaměřené firmy.A mrzí mě když obchod nejde,nebo se nesnaží jak by měli.
Není to snadný,dělat současně kvalitně a levně.
BT.

Příspěvek od BT. » 30 črc 2011 21:27

[/quote] No, fajn, mají dovolený... Já doufal alespoň ve svůj víkend, když už musím hákovat celé léto. Místo toho venku leje a diabolky, které jsem si nakoupil, můžu vlastnoručně přebírat za toho blba, kterýmu jsem přispěl na tu dovolenou do teplých krajů...

Mimochodem, trochu mi to připomíná přebírání rýže první jakosti za komoušů. Člověk to tenkrát koupil jako kvalitní zboží, ale kamínky, plevy a myší bobky si musel doma přebrat sám. Seděli jsme kolem toho vždycky celá rodina a byla docela sranda.

Nic na světě není dokonalé...[/quote]
Je to jasný poslali ti smíchané cal. 22 s cal.20 chybička se vloudila ale když to pošleš mailem nafocené tak ti určitě pošlou nové zdarma a s omluvou.
Odpovědět