Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Chystám se na koupi mé první perkusky a už jsem byl na 90% rozhodnutý pro pistoli Ardesa Kentucky 45. ,je to za dobrej peníz,pěkně to vypadá a snad i slušně střílí,co jsem tak četl různě po forech,ale pak jsem objevil tenhle derringer a nemyslím už na nic jiného,nádherná zbran,úplně mi učarovala,takže holt musím pošetřit a doufám,že se již brzy zařadím mezi Vás.Myslíte,že je vhodná i jako první perkuska nebo mám spíš zkusit tu jednoranku i když teda tohle je prostě nádhera,nemůžu si pomoct ? Pak se ještě zeptám,zda mají nějaký větší význam pro střelbu ty delší hlavně,jelikož se mi teda osobně líbí víc ty kratší ? Jinak se zbraněma začínám,tak se předem omlouvám,když se zeptám na nějakou kravinu,jelikož zatím mám jen nastudovanou teorii a to ještě ne všechno samozřejmě.Nicméně prachovnici už mám doma,dárek od kámoše,co mu jedna přebejvala,navíc mě perkuse ukázal,nechal i prásknout a bylo vymalováno,hned mě to chytlo,takže už se těším.
Re: Derringer od fy Great Gun
Batistuta:čau,co se délky hlavní týká,tak ta má na střelbu zásadní vliv.Čím delší hlaven je,tím je větší jak přesnost,tak i výkon.U takto krátkých hlavní to není žádná sláva,prach má málo prostoru pro kvalitní vyhoření,takže větší navážky ani nemá cenu dávat,oproti té Kentucky,která je výkonem i přesností někde dost jinde.Proto se mi ani nezdá,jak tu někdo psal,že s tímto deringerem sestřeluje na 50m popry(nebo trefuje),to je dost neuvěřitelný.Já měl kentucky před lety od Pedersoli a maximální spokojenost,chci si jí opět výhledově pořídit.Myslím,že s ní bys měl lepčí poboucháníčko na střelnici,než s tím derikem,ikdyž je taky krásnej,ale je to spíš taková raritka-hračka.
Neuvěřitelné je to tomu co to netrefí, ti co trefují to za div světa nemají, kdybych to neviděl, nepsal bych o tom. Takže pokud to chceš vidět stačí dojet na závody, to bude lepší jak krmit tady smyšlenky o neuvěřitelných divech! 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
No já mám hlavně délky 2,75" tj. 70mm a na 25m to udržím v pohodě v černém, tož na 50m to půjde taky, o výkende to prubnu, dám vědět
,ale je to mazel 

In vino veritas...
edelweis:nemusíš se hned rozčilovat,nechtěl jsem nikoho urazit.Neříkám,že je to nemožný,jen že tomu moc neveřím,ale samozřejmě bych se rád poučil,nejsem žádnej střelmistr.Každopádně co se výkonu týká,tak to(zvlášt na těch 50m)oproti delší hlavni u Kentucky bude velká bída,bo se pletu?Někde se tu psali u naměřený ústovky a byla to slabota.Jde mi o srovnání normální pistole perkusky s tímhle derikem a tam je jasný,jaká bambitka má navrch a ikdyž mě ten derik taky dost láká,tak bych dal opět přednost tý Kentačce,se kterou se dá jít popřípadě i na závaody apod.Vymluví mi to někdo????
Kentucky jsem měřil tu: http://forum.gunshop.cz/predovky-t4256- ... t=#p216978 , je to hmotností střely a rychlostí dost podobné 9mm luger. Díky velké váze hlavně je zpětný ráz minimální. Ono se houby stane, když si pořídíte obě, můžete vzít na střelnici kámoše, manželku...
Derik je zajímavý na nošení, mělo by to na rozdíl od registrovaných zbraní nositelné i v zahraničí, minimálně na Slovensku. Pár lidí tu psalo, že to nosí. Jak utěsňujete, aby prach nenavlhl, zvlášť jestli to nosíte ve vnitřním pouzdře? Jaká je spolehlivost, když nabitou vystřelíte třeba po několika týdnech? Na perkusní zbraně se také vztahuje povinnost přejít ze stavu nošení do držení v případě návštěvy lidové či sportovní taškařice? (byť je to "jen" přestupek a pravděpodobnost kontroly prakticky nulová).
Derik je zajímavý na nošení, mělo by to na rozdíl od registrovaných zbraní nositelné i v zahraničí, minimálně na Slovensku. Pár lidí tu psalo, že to nosí. Jak utěsňujete, aby prach nenavlhl, zvlášť jestli to nosíte ve vnitřním pouzdře? Jaká je spolehlivost, když nabitou vystřelíte třeba po několika týdnech? Na perkusní zbraně se také vztahuje povinnost přejít ze stavu nošení do držení v případě návštěvy lidové či sportovní taškařice? (byť je to "jen" přestupek a pravděpodobnost kontroly prakticky nulová).
Konstatuju, rozčilování u mě vypadá malinko jinak. Pokud to chceš vidět stačí dojet, jak tu bude parta fandů, co provozuje střelbu i na 50m.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
O popperu na 50m jsem psal ja a za nejaky extra vykon to nepovazuju.Psal jsem o tom ve spojitosti s vykonem derrika.Nechci se chlubit,ale pokazde jsem se trefil a pokazde padnul.A ze je to poradnej kus materialu.Ovsem pokazde to bylo z horniho laufu
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ahoj všem,
Vy, co vlastníte tohoto derrika, taky se Vám stává, že se do zážehového kanálku dolní hlavně sesype prach? A to v extrémním případě tak, že naplní kanálek až po piston. Pozoroval jsem to po odšroubování pistonu při nasypaném prachu, zazátkovanou hlavní toaleťákem a sevřenými půlkami ktomu.
Párkrát, jsem to u svého zpozoroval. Rána je pak o chvilku zpožděná a zdá se mi taky slabší, zřejmě o ten prach v kanálku. Nezkoumal jsem kolik se ho tam přesně vejde.
Nevím zda je to normální, či to dokonce zavání možným poškozením zbraně.
Vy, co vlastníte tohoto derrika, taky se Vám stává, že se do zážehového kanálku dolní hlavně sesype prach? A to v extrémním případě tak, že naplní kanálek až po piston. Pozoroval jsem to po odšroubování pistonu při nasypaném prachu, zazátkovanou hlavní toaleťákem a sevřenými půlkami ktomu.
Párkrát, jsem to u svého zpozoroval. Rána je pak o chvilku zpožděná a zdá se mi taky slabší, zřejmě o ten prach v kanálku. Nezkoumal jsem kolik se ho tam přesně vejde.
Nevím zda je to normální, či to dokonce zavání možným poškozením zbraně.
Ten prach je tam dokonce žádoucí, kanálek spodní hlavně je dost dlouhý, zápalka nemusí „došlehnout“ až k prachu v hlavni a tím dojde k selhání rány nebo značnému zpoždění odpálení a proto se po nasypání prachu do spodní hlavně doporučuje mírně poklepat rukojetí o dlaň a tím se docílí to čeho se obáváte příteli a věřte ,že zbytečně 

In vino veritas...
Děkuji, je pravda, že spodní hlaveň mi to nechtělo zprvu odpálit. Zbylo tam trochu mastnoty, která bránila prošlehnutí. Potom to střílelo bez závad. Jinak to poklepávání dělám již automaticky a tím se mi prach dostane i do kanálku. (tak to tedy dělám správně
)
Myslím, že v debatě o zadovce Scharps na černý prach se hovořilo o tom, že prach se jednomu kolegovi dostává do nabíjecího mechanizmu. A kolegové vyjádřili obavu o bezpečnost zbraně, související s množstvím prachu uvnitř pákového mechanizmu.
To mě tedy trochu nahlodalo (vzpomněl jsem si na derika) a raději jsem sem přeptal zkušenějších v tomto vlákně.

Myslím, že v debatě o zadovce Scharps na černý prach se hovořilo o tom, že prach se jednomu kolegovi dostává do nabíjecího mechanizmu. A kolegové vyjádřili obavu o bezpečnost zbraně, související s množstvím prachu uvnitř pákového mechanizmu.
To mě tedy trochu nahlodalo (vzpomněl jsem si na derika) a raději jsem sem přeptal zkušenějších v tomto vlákně.
Zkoušel jsem derrika nabíjet papírovou patronou a selhával spodní lauf. S volně sypaným prachem není problém.
Protože sem se bál aby mi dlouho nabitý derrik nerezl od prachu, udělal jsem test. Do bezešvé trubičky jsem dal prach a z obou stran jej ucpal toaleťákem. Pak jsem každý den po dobu jednoho týdne dal trubičku ráno do mrazáku a odpoledne na slunce. Tam kde se mohla srážet voda byla trubička rezatá a od prachu vůbec.
Takže se nebojte derrika nabít na delší dobu. Je to v pohodě. Pografitovaná zrnka jsou k vývrtu šetrná.
Protože sem se bál aby mi dlouho nabitý derrik nerezl od prachu, udělal jsem test. Do bezešvé trubičky jsem dal prach a z obou stran jej ucpal toaleťákem. Pak jsem každý den po dobu jednoho týdne dal trubičku ráno do mrazáku a odpoledne na slunce. Tam kde se mohla srážet voda byla trubička rezatá a od prachu vůbec.
Takže se nebojte derrika nabít na delší dobu. Je to v pohodě. Pografitovaná zrnka jsou k vývrtu šetrná.
Moje verze pouzdra, lakovaná kůže:
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Co sis na něj nechal vygravírovat?
To je už z výroby, laserem na to teď vypalují "great gun, czech republic", "cal.45" a "black powder only"
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,