P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smazaný uživatel 3736
Re: Předovky

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 čer 2011 09:46

Ja priebojnosť neskúšam, strielam iba do terča na 50m (max 100m). Ale akurát včera som vymontoval z jedného počítača nefunkčný HardDisk.. :lol:
Niekde som čítal, že je veľmi odolný a nedá sa prestreliť (asi niekto testoval). Takže si ho pekne odložím a najbližšie položím za terč. :twisted:

kersanti

Příspěvek od kersanti » 30 čer 2011 11:29

Uděláš skrz něj hezkou díru.To ti mohu sdělit už teď.
vojnar

Příspěvek od vojnar » 30 čer 2011 15:06

proč mu to prozrazuješ?o to větší by pak měl radost... :P
nezkoušel někdo z vás nabít kouli z ložiska přes silný flastr a pak vystřelit? jak je to s průbojností?
Kde traktory končí,Niva začíná
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 30 čer 2011 15:31

martin1976 píše:včera som vymontoval z jedného počítača nefunkčný HardDisk.. :lol:
Niekde som čítal, že je veľmi odolný a nedá sa prestreliť (asi niekto testoval). Takže si ho pekne odložím a najbližšie položím za terč. :twisted:
Tady se člověk nasměje :lol: Jestli je to Seagate a půjdeš do něj kolmo, tak nezapomeň natáhnout vestu 8) .

Fando, taky moc zdravím :) .
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
kersanti

Příspěvek od kersanti » 30 čer 2011 16:10

vojnar píše:
nezkoušel někdo z vás nabít kouli z ložiska přes silný flastr a pak vystřelit? jak je to s průbojností?
Sice jednu mám,ale nechám si ji na parádu(12,2mm 7,23g).Větší průbojnost bude mít koule olověná.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 čer 2011 16:18

Len som ten HDD nevymazal, takže ho prestreliť pôjde asi ťažšie.. :lol:
vojnar

Příspěvek od vojnar » 30 čer 2011 16:46

kersanti píše:
vojnar píše:
Sice jednu mám,ale nechám si ji na parádu(12,2mm 7,23g).Větší průbojnost bude mít koule olověná.

i v prostřelování např. plechů,betonových tvárnic? měkké olovo se na tom rozplácne,ocelová koule by na tom mohla být lépe
kersanti

Příspěvek od kersanti » 30 čer 2011 18:19

Na ocelový plech je nejlepší měkké olovo(viz střelectví) na to ostatní stačí tvrdé.Tím co ještě mám jsem před časem prostřelil menší pařez a střela se dala použít znovu.
vojnar

Příspěvek od vojnar » 30 čer 2011 18:28

na 5 mm plechu mě to dělá jen placky(20m,5gramu Vesuvitu) a šíleně to ten plech pokroutí ale otvor žádný-měkké olovo.Trdé dělá důlky
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 02 črc 2011 00:00

tavic

Příspěvek od tavic » 02 črc 2011 08:37

Martin:
Můj "závěr" na Evolution až na povrchovou úpravu vypadá stejně, také po vytažení ze zbraně není natažený. Ta skluzavka v něm vidět není, ale předpokládám, že bude i u Tebe stejná - lehce ohoblovaná.
Otlučený náběh do kolejniček u mě také vypadal úplně stejně, spíš hůř. Tím že mám flintu v provedení nikl, jsem to mohl zahladit a vypadá to jak nové.

Jaké používáš navážky BP ? Já 2g, na 23,3 g Maxball, zápalka velká s křidýlky. Malé zápalky (4mm od SB) se děsně napékaly na piston a musel se doslova odřezávat nožem.

Po střelbě čistíš úplne rozebranou zbraň (dnový šroub venku), nebo jako klasické předovky - jen hlavěň ?
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 02 črc 2011 10:03

Tavic,
u mňa by ten nábeh do "kolajničky" tak nevyzeral, keby som nedával pušku do rúk neskúseným osobám. A to bola len sekunda a už to takto vyzerá. A to mu ešte ten záver aj na zem spadol. A keď ho išiel zdvihnúť, tak ešte aj udrel predkom hlavne o otvorené dvere na aute. :evil:
Navážku dávam 2,5g pod strelu REAL 250gr. Na konci pár rán 4g pre potešenie. Dokonca som sa minule vytešoval z malej navážky iba 1,0g. :lol:
Pušku čistím v poslednej dobe bez namáčania hlavni vo vode. Niekedy je to postačujúce. Len ju musím asi 3 dni sledovať, lebo sa v hlavni vždy od pôsobenia oleja nejaký zbytok uvoľní. Dnový šrób a záver vždy rozoberám a kúpem v horúcej jarovej vode. Pred uložením pušky na zimu ju kompletne rozoberiem a vykúpem. Po každom čistení ju mám dokonale čistú. Niekedy mi čistenie trvá aj 3 hodiny. Presne takú dobu som aj na strelnici.
tavic

Příspěvek od tavic » 02 črc 2011 11:04

No, mě ty 2 g přijdou jako mezní navážka, u které se ASI začíná projevovat flegmatizace BP mazadly. Nyní jak byla horka, moje mazadlo (včelí vosk / ricinový olej) bylo až moc tekuté a zvyšoval se (jen lehce) vertikální rozptyl.
Na ty 2 g BP mám plastové lahvičky (eppendorfky 2 ml) a tak se mi daří i 30 ran za hodinu, co tak obvykle na střelnici trávím.
Mimochodem, prve jsem ten vosk s olejem tavil na vodní lázni, ale v mikrovlnce je to mnohem elegantnější a rychlejší. Navíc při použití plastových boxů na jídlo se s tím ani nic doma neumastí a preparace střel je tak možná i v kuchyni.
4g BP už jsou zas už trochu moc, přesně jak píšeš, hlavně pro tu radost z rány.
Já jsem zatím flintu vždy čistil včetně vyjmutí dnového šroubu, ale říkám si jestli to není zbytečné.
Čistím to ve vaně, proudem teplé vody s jarem (hadicí od sprchy). Nakonec ještě rozehřátou flintu propláchnu střičkou s lihem a profouknu WD40.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 02 črc 2011 11:38

Keď po 30 ranách vyberiem dnový šrób, tak už je na začiatku závitu napečený bordel. Aj keď na závit použijem kvalitné odolné mazivo vo väčšom množstve. Oproti iným predovkám máme na inlajnkách túto možnosť to vyšróbovať, tak to využime. :!:
kersanti

Příspěvek od kersanti » 02 črc 2011 14:58

Na závit šroubu používám silikonovou pastu(vysoká vizkozita,nerozkládá se,nezapéká).Byl to momentální nápad v práci a jsem s ní maximálně spokojen.
Obrázek
Odpovědět