Tuning vzduchovek

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LOV21

Příspěvek od LOV21 » 14 črc 2006 12:17

Chci poprosit všechny zde diskutující, zda by tu mohli uvést odkazy na internetové stránky, týkající se LOV 21. Sám jsem se o totéž pokoušel, ale vysledek zlamal. Dík

troj

Příspěvek od troj » 14 črc 2006 14:22

porozhlidni se tady na foru,pouzij vyhledavac,sam jsem tu tohle tema znacne dohloubky kdysi rozebiral
myzrael

Příspěvek od myzrael » 16 črc 2006 00:40

Nejdřív jsem si uvažoval o koupi větrovky, ale je to hodně peněz a já o tom vlastě nic nevím. Taky mám doma dvě Slavie 620 a 631 a popřečtení tohodle fóra jsem se rozhodl, že je dám do kupy, tak jestli byste mi mohli poradit.

Na 620 jsem se rozhodl odlehčit píst, ale vrtákem jsem si ani nevrz, tak mi tam táta vyřezal drážky flexou, zkusím sem dát fotku. Nevím jestli je to dobrý řešení. Je lehčí asi o 25 g. A dal bych tam pružinu z 631, která je silnější a má stejný průměr tak jestli to půjde použít ??? a kolik tak stojí ??? A vyměním těsnění na pístu a na hlavni.

Na 631 je uprostřed pístu kulatina pro vedení pružiny a tady nemůžu použít flexo, protože to nemůžu vevnitř zapilovat, jedině vyvrtat díry nebo sundat kulatinu, ale nevím jak. Nevím jakou použít pružinu, jestli tu samou akorát novou nebo nějakou tuningovou ???

A kolik tak stojí ty těsnění a pružina ?

Děkuji za rady

A omlouvám se že jsem založil nové téma, chtěl jsem pokračovat tady.
milius

lov 21

Příspěvek od milius » 19 črc 2006 09:11

-----------
Naposledy upravil(a) milius dne 24 úno 2009 22:17, celkem upraveno 1 x.
LOV21

Re: lov 21

Příspěvek od LOV21 » 19 črc 2006 10:15

No tak to je dost dobrý a jakým způsobem stoupl ten výkon? Udělat z téhle pistolu pušku, no pokud máš díly- hlaveň a pažbu, tak proč ne. No jo ale čistě jen hlaveň se asi nedá koupit a ta pažba by snad šla nějak vystrouhnout. Pak by to mohlo být něco jako qb 78 svépomocí.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 19 črc 2006 10:37

Něco podobného kdysi vyrobil troj.
http://www.forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=422
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
milius

Příspěvek od milius » 19 črc 2006 15:09

---------
Naposledy upravil(a) milius dne 24 úno 2009 22:18, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 20 črc 2006 21:53

Nevíte náhodou (oslovuji zejména troje), jakým způsobem prodloužit hlaveň u LOV21? Nebo jak namontovat hlaveň ze Slávie 630?
troj

Příspěvek od troj » 21 črc 2006 00:07

sehnat hlaven,uriznout aby z toho zbyla pouze kulatina (defakto polotovar hlavne) a pak vyvrtat dirku na plyn, misto pro nabijeni..no proste okopirovat stavajici hlaven z lovky
milius

Příspěvek od milius » 21 črc 2006 21:46

-----------
Naposledy upravil(a) milius dne 24 úno 2009 22:16, celkem upraveno 1 x.
baretta@pobox.sk

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 23 črc 2006 01:30

K tuningu a uprave starej vzduchovky:

Ja neviem, mozno som strasny romantik, ale NIKDY som staru vzduchovku nerozobral na na suciastky, pripadne nenavratne zmenil niektoru jej cast. A to som ich mal v ruke dost a aj dost lacno.
Teda vsetky moje upravy boli take, aby sa dali neskôr odstranit a nebolo to vydiet na vzduchovke.
(Chlapi, len nenicte vzacne vzduchovky)

Povodne bol účel chraniť hlaveň pred koroziou - zamedzenie dotyku a prenosu slaneho potu.
Povodne riešenie presahovalo hlaven o cca 250mm. Lenze to zvyšovalo hluk, tak to bolo odsranene.
(s primitivnejsim uchytenim som sa este nestretol)
Na trupke je pripevneny vodarensky uchyt, na ktorý sa mala pripevniť neskôr dvojnožka. Tu som ale nedostal ani na papier, nieto na vzduchovku. Inak si myslím, že to ponuka docela široke možnosti.
Tak sa dajte dotoho a ukažte vaše konštukcie dvojnožiek.

Vyhodou umiestnenia dvojnožky na hlaven (teda pred miesto zlomu hlaveň-puzdro piestu) je tesnejšie uzavretie tohto spoja. Dalej system upevnenia umožnuje volne, rýchlo a jednoducho posuvat ,,zachyt dvojnožky,, po hlavni.

baretta@pobox.sk
Přílohy
chranič odspodu.JPG
Chranič od spodu. POZOR na ZAKONCENIE PLASTOVEJ TRUPKY, inak to DERIE DO PAZBY - na pravo to je vidno
Chranič hlavne.JPG
tak vidno ako som to myslel. V skutocnosti to nefunguje - hrdzavie to aj ked je to doslova namocene v oleji alebo vazeline. V predu je vodarensky uchyt na neskonstruovanu dvojnošku
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 črc 2006 14:58

Teda nechci nějak zvlášť rejpat, ale mně tahle úprava příjde úplně nanic.
Jednak to vypadá strašně, druhak se to všechno musí pěkně viklat a třeťak si to moh vzít aspoň smirkem. :wink:

Tu svorku můžeš dát i přímo na hlaveň...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
LEON

Příspěvek od LEON » 24 črc 2006 18:02

baretta@pobox.sk píše:K tuningu a uprave starej vzduchovky:

Ja neviem, mozno som strasny romantik, ale NIKDY som staru vzduchovku nerozobral na na suciastky, pripadne nenavratne zmenil niektoru jej cast. A to som ich mal v ruke dost a aj dost lacno.
Teda vsetky moje upravy boli take, aby sa dali neskôr odstranit a nebolo to vydiet na vzduchovke.
(Chlapi, len nenicte vzacne vzduchovky)

Povodne bol účel chraniť hlaveň pred koroziou - zamedzenie dotyku a prenosu slaneho potu.
Povodne riešenie presahovalo hlaven o cca 250mm. Lenze to zvyšovalo hluk, tak to bolo odsranene.
(s primitivnejsim uchytenim som sa este nestretol)
Na trupke je pripevneny vodarensky uchyt, na ktorý sa mala pripevniť neskôr dvojnožka. Tu som ale nedostal ani na papier, nieto na vzduchovku. Inak si myslím, že to ponuka docela široke možnosti.
Tak sa dajte dotoho a ukažte vaše konštukcie dvojnožiek.

Vyhodou umiestnenia dvojnožky na hlaven (teda pred miesto zlomu hlaveň-puzdro piestu) je tesnejšie uzavretie tohto spoja. Dalej system upevnenia umožnuje volne, rýchlo a jednoducho posuvat ,,zachyt dvojnožky,, po hlavni.

baretta@pobox.sk

Ten vodarensky uchyt je fakt sila.Nic proto ale mohl si tam dat neco jinyho takhle to neni hezky. :roll:
baretta@pobox.sk

taktická dvojnožka na 631

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 01 srp 2006 19:42

Nazdar kamarádi.

Naposledy ste urazili môj genialny napad - plastovu trupku na hlavni. Neuvedomili ste si totiž, ake množstvo použití ponúka.
Už som spomínal, že toto riešenie umožnuje uchyt dvojnožky (vtedy ešte nevyriešenu).
Tiež je možné pri predlžení trubky aplikovať usťový stabilizátor - pozor nieje to tlmič. (Ten by si vyžadoval mimoriadnu presnosť spracovania)

Popis:
Na hlavni je nasunutá vodárenská trupka - umožnujúca voné plávanie (posun) hlavne.
Na vodarenskej trupke je vodarensky uchyt. S tohoto uchytu vedie skrutka (konzola na uchytenie do steny)
Pre velku vôlu skrutky v matke je doplnena (kontra) kridlova matka (dotiahnutá k skrutke na vodarenskom uchyte).
Skrutka je druhým koncom zavrtana do nosiča dvojnožky (to drevo). Celkova šírka je 200mm. (konzola je pochopitelne v strede).
Z nosiča dvojnožky vytrčaju 2 stabilizačné skrutky. Ich horizontálny pohyb (hore - dole) je blokovaný maticami. Tieto matice sú (zalisované
proti otačaniu) v nosiči dvoj.. (dreve). Toto riešenie umožnuje vyškové nastavenie nosiča dvoj.

Pozn. Pri strelbe je nosič kolmý na hlaven.

baretta@pobox.sk

pokusnych 5 vystrelov dopadlo katastrofalne. Skusim vystrielat po 50 ranach.
Přílohy
dvojnožka kompenzator na 631 v pozadi trebuchet.JPG
dvojoška v popredí, trebuchét v pozadí
pohlad na nosič dvoj zo spodu.JPG
pohlad na nosič dvojnožky zo spodu
bočný pohlad na sustavu dvoj.JPG
bočný pohlad na sústavu
Naposledy upravil(a) baretta@pobox.sk dne 03 srp 2006 21:15, celkem upraveno 2 x.
Josef Ondracek

Příspěvek od Josef Ondracek » 01 srp 2006 20:43

Tohle všechno v tomto audítku je docela nářez, :roll: pánové jste zcela při smyslech ??? :?: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět