Tuning vzduchovek

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
troj

Příspěvek od troj » 07 srp 2006 12:07

nehorazny ceny...v americe maj to samy za tretinu :cry:
jinak takovej poznatek pro vetrovkare a pro velmi presnou strelbu- uchyceni dvojnozky za hlaven je absolutni hloupost- hlaven se ohne- treba jen o tisiciny ale na 30 metru to udela treba i centimetr!! tohle je hlavni kamen urazu proc zatim nechci investovat do dvojnozky pro cz200 protoze jak ma uchyceni predpazbi na hlaven tak to dela presne tuhle nemilou vec!! zkuste si nekdo kdo ma dvojnozku na pusku trosku vic pritlacit-oprit se do ni treba jen nekolika kg a vysledek bude nadstreleni o centimetry..dalsi trosku nemila a nedoresena vec- hlaven by mela byt plne plovouci..

baretta@pobox.sk

odopved

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 07 srp 2006 13:34

Kubo 630: dakujem za objektivne nazory, pripomienky.. A že si niečim užitočným prispel. Tvoja dvojnoška sa mi velmi páči, originálnejšiu som ešte nevydel.

Troj: Taketo neduhy som chcel zistiť (prehnutie hlavne). (treba preskúšať)
Myslím si, že sa môže nepriaznivo prejavit aj spevnenie v niektorej kmitni (uzle?), čo by sa pri silnejších zbraniach mohlo znova prejaviť horším rozptylom.?. Mohlo by sa to odzrkadliť na presnosti. Ale do akej miery nemam predstavu. ..

Budem sa snažiť vystrielať niekolko rán, ale velmi sa mi do toho nechce. Možno to robím zle, ale strielanie v lahu zo zlamovačkou je pre mna velmi nepohodlne. Stačí 20 rán a už sa mi viac nechce. (momentalne mame upršané počasie, tak strelby budú neskôr).

Pri svojej konštrukcii som vychadzal z jednoduchej dvojnožky, ktorú vlastní Kubajz.

K výrazne negatívnym ohlasom na strelbu na velke vzdialenosti (100m).
Ak viete strielat na 10m desiny, potom nevidím problém ísť strielať na 50, 100. Ale najprv treba vedieť strielať na 10, 20, 30 m.
Ja mam vzduchovky ako základnú školu v zbrojarine. Poskytuje mi to dostatočne množstvo zabavy ale aj vedomosti a pripadne aj skúsenosti. Viva maximalistom. Keby ich nebolo, nevynašiel by sa papier, jazdili by sme 5km/h. Je to evolucia.

baretta@pobox.sk
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 07 srp 2006 14:02

Jen k té moji dvojnožce.
Používal jsem ji na H100, ale ten má pevnou hlaveň a já jsem stejně tu dvojnožku měl chycenou na té spodní páce, tam to ani jinak nejde. Takže na případnou nepřesnost to nemohlo mít vliv.
Tatík s dvojnožkou nestřílí, tak jsem si ji nechal. :wink: 290,- bych za ni nedal.
Teď ji používám na QB78 a myslím, že je to jedna (možná hlavní) z příčin, proč to nelítá jednou dírou.
U QB totiž ta hlaveň není uložená pevně, ale vymezuje ji tam na jednom konci gumové těsnění zajišťené imbusovým červíkem a pak uprostřed plastová objímka. Moc pevně to nepůsobí a jestliže se zatlačí přes tu dvojnožku na hlaveň, tak se to podle mě pohne.
Musím tu objímku udělat kovovou.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
pisin

Příspěvek od pisin » 07 srp 2006 14:48

čau, prosímtě, znáš tyto stránky? myslím, že nejsou zlé... http://www.arobron.pl
máš nějakou zkušenost s dovozem, poř. objednávkou přímo do domu? Mi.
pisin

Příspěvek od pisin » 07 srp 2006 14:49

sorry - to bylo KUBAJZZ pro tebe :D :D
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 07 srp 2006 15:28

Stránky znám, je to jeden z mnoha polských internetových prodejců.
Ovšem nemám s nimi žádnou zkušenost.
Objednat od nich by podle mě šlo, ale nákup ze zahraničí není jednoduchý. Taky nepočítej, že ti sem pošlou tlumič, něco >16J nebo něco podobného.
troj

Příspěvek od troj » 07 srp 2006 15:29

treba u ty moji lovky s hlavni z 620 junior (je hoodne tenka) kdyz to pri strelbe opru o hlaven tak leti treba 10cm nad..vlastne lovka mi donutila o tomhle zacit uvazovat ve srovnani s vetrovkou a projevilo se to same jen s mensi odchylkou.
Marc

Příspěvek od Marc » 07 srp 2006 16:50

No dobrá, ale jak tedy tu větrovku vlastně držíš? Pokud ji podpíráš za předpažbí rukou, tak je to v podstatě stejné, jako když je zbraň na dvojnožce. To je už opravdu o zcela nové pažbě.
troj

Příspěvek od troj » 07 srp 2006 18:00

Marc píše: To je už opravdu o zcela nové pažbě.
no tak tohle souhlasi a pracuje se na tom;-)
kdyz mas pusku na predpazbi jenom polozenou tak je ta chyba fakt minimalni-nepozorovatelna, ale kdyz se o ni trosku opres tak uz to frci jinam(jinam znamena cm na 30m takze zadna katastrofa to neni ale musi se s tim pocitat) jasne ze kdyz strilis "porad stejne" tak se ti podari tento nedostatek vyeliminovat ale je to proste dalsi nedokonalost czub
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 srp 2006 21:44

Zbrojovaci na plovouci hlaven mysleli, dokazuje to jedno z prvnich provedeni vetrovky 200, ktera vypadala takto: http://home.hiwaay.net/~ispellan/Cz200_01.jpg

Ale asi nakonec prisli na to, ze vibrace pri vystrelu jsou tak male, ze je prakticky jedno jestli je hlaven volne plovouci nebo je na ni objimka - ta ma pomoci drzet pohromade predpazbi, tlakovy zasobnik a hlaven, coz dela dobre a tezko rict jak to drzelo v puvodnim provedeni (na obrazku) - asi nic moc. A byl to asi horsi problem nez to co popisuje Troj. Kazdopadne kdyz se nekdo o pusku opre, musi pocitat s tim, ze rana pujde jinam - dulezite preci je, aby to pri normalnim opreni nebo nejake standartni poloze litalo stale stejne bez odchylek .. a to vetrovka plni i s tou objimkou na hlavni ..
troj

Příspěvek od troj » 07 srp 2006 21:53

leonovi i me tahle puska bez objimky prosla rukama a zadny problemy s tim nejsou..jasne ze se na to da zvyknout a prizpusobit tomu styl strelby..
stejne sem strasne rad ze mam tuhle hracku za low-end-price a ma tak malo chybicek ktery si dokazu hrave odstranit;-)
Marc

Příspěvek od Marc » 07 srp 2006 22:27

Pokud jde o home made pažbu, tak se fantazii meze nekladou. Dával bych si pozor na to, aby se na zbraň dalo dodatečně namontovat nějaké příslušenství, například nabíjecí zařízení, aby dobře vedla vzduchový zásobník, který se v tuzemské verzi neustále demontuje a montuje a v neposlední řadě, aby konec předpažbí nebyl zespodu plochý, protože tento tvar nemá kolega Harris v oblibě. Jinak se těším na fotky! :wink:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 08 srp 2006 11:56

No já pochybuju, že u vzduchovky vůbec nějaké vibrace v hlavni jsou. Natož aby to opodstatňovalo nutnost plovoucí hlavně.
Když ji nepotřebuje ani Walther LG3000 tak CZ200 se bez ní určitě obejde taky.
U té dvojnožky na vzduchovce to není o nějakých vibracích, ale o prostém tlaku na hlaveň.
troj

Příspěvek od troj » 08 srp 2006 13:53

Kubajzz píše:No já pochybuju, že u vzduchovky vůbec nějaké vibrace v hlavni jsou. Natož aby to opodstatňovalo nutnost plovoucí hlavně.
Když ji nepotřebuje ani Walther LG3000 tak CZ200 se bez ní určitě obejde taky.
U té dvojnožky na vzduchovce to není o nějakých vibracích, ale o prostém tlaku na hlaveň.
jasne, kmitna/uzel u vetrovky nehraje roli!! jde o tlak na hlaven..lepsi vetrovky ktery maj uchyceni objimkou maj ale jednodilnou pazbu ktera ten tlak pobere takze hlaven sedi furt stejne..
Marc

Příspěvek od Marc » 08 srp 2006 15:19

Stejně si ale myslím, že to troj příliš dramatizuje. K vychýlení hlavně směrem vzhůru by došlo zřejmě pouze při silněm tlaku na zbraň někde v oblasti spouště a podobný styl držení asi používá málokdo (já o něm nikdy neslyšel, ale vyloučit se to samozřejmě nedá). Při normálním použití tam asi žádný vliv nebude. A pokud ano, tak jsem zvědav, jak vyřešíš plovoucí hlaveň, protože ta by se logicky ohýbala vlastní vahou zase dolů...
Odpovědět