Kubo 630: dakujem za objektivne nazory, pripomienky.. A že si niečim užitočným prispel. Tvoja dvojnoška sa mi velmi páči, originálnejšiu som ešte nevydel.
Troj: Taketo neduhy som chcel zistiť (prehnutie hlavne). (treba preskúšať)
Myslím si, že sa môže nepriaznivo prejavit aj spevnenie v niektorej kmitni (uzle?), čo by sa pri silnejších zbraniach mohlo znova prejaviť horším rozptylom.?. Mohlo by sa to odzrkadliť na presnosti. Ale do akej miery nemam predstavu. ..
Budem sa snažiť vystrielať niekolko rán, ale velmi sa mi do toho nechce. Možno to robím zle, ale strielanie v lahu zo zlamovačkou je pre mna velmi nepohodlne. Stačí 20 rán a už sa mi viac nechce. (momentalne mame upršané počasie, tak strelby budú neskôr).
Pri svojej konštrukcii som vychadzal z jednoduchej dvojnožky, ktorú vlastní Kubajz.
K výrazne negatívnym ohlasom na strelbu na velke vzdialenosti (100m).
Ak viete strielat na 10m desiny, potom nevidím problém ísť strielať na 50, 100. Ale najprv treba vedieť strielať na 10, 20, 30 m.
Ja mam vzduchovky ako základnú školu v zbrojarine. Poskytuje mi to dostatočne množstvo zabavy ale aj vedomosti a pripadne aj skúsenosti. Viva maximalistom. Keby ich nebolo, nevynašiel by sa papier, jazdili by sme 5km/h. Je to evolucia.
baretta@pobox.sk