Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
v BA je po 85 Eur.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Derringer od fy Great Gun
Ruce mám a prach je o polovinu jemnější ... aneb kdo se bojí se.e v síni. Děkuji nejmenovanému střelci za radu ... funguje to ale nikoho proboha nenavadím k podobnému .
A malá douška ... Synthesia bude vyrábět prach švýcarského typu. Mám slíbený vzorek.
A malá douška ... Synthesia bude vyrábět prach švýcarského typu. Mám slíbený vzorek.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Pánové znalci, mám na Vás dva dotazy:
1. Všimnul jsem si, že průměr otvoru v jednom pistou je menší, než ve druhém - má to nějaký význam, anebo je to v rámci tolerancí a na díře tady prostě nezáleží?
2. Když se kouknu do horní hlavně na otvor výšlehového kanálku, je hodně na kraji a není kruhový, část je ho překryta okrajem hlavně. Je tohle normální? Nebude se více zanášet?
A ještě by mě zajímalo, jak je u tohoto derringeru vyřešeno spojení hlavní s rámem, jestli na ně hlavně jen doléhají a jsou nějak utěsněny, anebo je dno hlavně pevně navařeno.
Díky za odpovědi, jsou to asi hlouposti, ale prostě mě to zajímá.
1. Všimnul jsem si, že průměr otvoru v jednom pistou je menší, než ve druhém - má to nějaký význam, anebo je to v rámci tolerancí a na díře tady prostě nezáleží?

2. Když se kouknu do horní hlavně na otvor výšlehového kanálku, je hodně na kraji a není kruhový, část je ho překryta okrajem hlavně. Je tohle normální? Nebude se více zanášet?
A ještě by mě zajímalo, jak je u tohoto derringeru vyřešeno spojení hlavní s rámem, jestli na ně hlavně jen doléhají a jsou nějak utěsněny, anebo je dno hlavně pevně navařeno.
Flegmatizoval jsi ten prach před mletím nějak?Alexxxus píše:Ruce mám a prach je o polovinu jemnější ... aneb kdo se bojí se.e v síni. Děkuji nejmenovanému střelci za radu ... funguje to ale nikoho proboha nenavadím k podobnému .
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív jsem volal tatíkovi jak na to ( je to chemik výzkumník
) nejdřív řekl že jsem blázen a pak že vlastně třením by prach zahořet nemusel , že nedochazí ke zlomení žádné krystalové mřížky jako v případě "flashe" a že tedy mám začít po troškách tak jsem začal ... mám semleto 40 gramů na jemno. Tedy cca 50 ran. Jinak tatík radil spojit voskem ... to nevím jak ale v týdnu to z něj dostanu.

No já nevim. Když už tak bych prach alespoň flegmatizoval vodou a následně sušil.
1.Možná kvůli rozdílné délce kanálků potažmo jejich objemu.levahoo píše:Pánové znalci, mám na Vás dva dotazy:
2.Pravděpodobně vrtán pod úhlem aby byl co nejkratší.
3.Hlavně mohou být spojeny s tělěm závitem,skolíkováním či spájením.
Že by konečně z pořádného dřeva - vrby či břízy?Alexxxus píše: Synthesia bude vyrábět prach švýcarského typu. Mám slíbený vzorek.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ano snad konečně pořádné dřevo třeba Balza by byla dobrá tuším ...
Prach z balzy je s vrbou výkonnostně srovnatelný,ale pochybuji,že balza ve švajcu někde roste.
Jsem zvědav.
Jsem zvědav.
Díky, na ty pistony se ptám proto, že jsem je dneska u GG objednal (prý je zas mají), a nevím, jestli je teda nějaký rozdíl mezi tím pro horní a pro dolní hlaveň.1.Možná kvůli rozdílné délce kanálků potažmo jejich objemu.
2.Pravděpodobně vrtán pod úhlem aby byl co nejkratší.
3.Hlavně mohou být spojeny s tělěm závitem,skolíkováním či spájením.
Kanálky pod úhlem vrtaný jsou určitě, jen mě zajímal přechod mezi rámem a hlavní, protože z pohledu ústí to vypadá, jako by šel u mě ten pro horní hlaveň trochu mimo.
pistony by měli být stejné, pokud mají jiné dírky tak se změní tlaky, chce to pohlídat. 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Tááák a 250 gramu je semleto ... nikoho k ničemu nenavádím je to strááášně nebezpečné mlýt černý střelný prach stráááášně ...
to moze byt brate ako navod na sebevrazdu...
ja som si drvil prach na panvicku kresadla v keramickom maziari, a len po ca 1 - 2 gramy a mal som bobky...
samozrejmost su okuliare alebo ochr.stit a rukavice, no ak by buchol ten mlyncek, tak amen tma...
ak ti to teraz vyslo, nabuduce uz nemusi... nedrazdi hada bosou nohou...
myslim ze niekde som cital ze vybuchova citlivost BP je naraz 2 kg kladivo z pol metra vysky...

ja som si drvil prach na panvicku kresadla v keramickom maziari, a len po ca 1 - 2 gramy a mal som bobky...

ak ti to teraz vyslo, nabuduce uz nemusi... nedrazdi hada bosou nohou...

myslim ze niekde som cital ze vybuchova citlivost BP je naraz 2 kg kladivo z pol metra vysky...
- Black Powder
- Administrator
bufallo:
to co tu ty popisujes je uz sirenie poplasnej spravy.
Ako potom drvia prach vo fabrike? Tam ho valcuju pod niekolko 100kg valcami a dotykova sila je ohodne vyssia, ako ty popisujes.

Ty zijes len teoriou ziskanou z cudzich zdrojov a vlastne skusenosti nikde.
to co tu ty popisujes je uz sirenie poplasnej spravy.
Ako potom drvia prach vo fabrike? Tam ho valcuju pod niekolko 100kg valcami a dotykova sila je ohodne vyssia, ako ty popisujes.

Ty zijes len teoriou ziskanou z cudzich zdrojov a vlastne skusenosti nikde.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.