Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
bufallo
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od bufallo » 18 kvě 2011 10:39

maju problemy s pistonami, ja som chcel samostatne dva do rezervy, a ze vobec nie su.. ani neposlali...
ako je to vlastne, robia si vlastne alebo od niekoho nakupuju???
neskusal niekto ci tam nepasuju nejake, napr. z Remingtonu alebo Coltu od Pietty? mozno aby nezdrzovali zakazky tak poslali aj bez pistonov... treba kontaktovat zakaznicke centrum kde je problem...

Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 18 kvě 2011 10:45

Ja som si rovno kupil nove pistony Remington, vymenil som si ich, maju mensiu dierku, sedia lepsie do zapustenia, su zarovno ramu, lepsie cistenie. Musel som ich skratit o 0,5mm, lebo nesiel preklapat udernik, ked tam boli zapalky, lebo prehlbily na novej verzii poistnu drazku, tym ma kohut dlhsiu drahu v poistnej polohe pada nizsie a prekrival zapalku na pistone. Zda sa mi zlozitejsie vyrabat si pistony, ked su lacne na trhu a potom ich dodatocne posielat. Zvysuju sa tym zbytocne vyrobne naklady.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
levahoo

Příspěvek od levahoo » 18 kvě 2011 18:36

Tak dneska jsem taky konečně vstoupil do téhle rodiny :)
Mám jen úplně pitomý dotaz - jak je měřena délka hlavně? Od ústí k okraji rámu anebo od ústí k pistonům (resp. vnitřní délka hlavně). Díky!
Přílohy
DSC02406.JPG
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 kvě 2011 19:04

No to je po novu malinko jiné, původně to bylo od rámu po ústí mínus přechodový spoj uvnitř hlavně, nově je hlaveň v těle takže třeba 3´´ je + cca 8mm (teoreticky, neměřil jsem to).
Jinak asi platí rozměr od rámu po ústí, je li tam 3´´ je to třípalec, není pak co řešit.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
levahoo

Příspěvek od levahoo » 18 kvě 2011 19:21

Měřil jsem to teď špejlí - od ústí po konec hlavně to mám 7,4 mm - což dělá asi 3palce, od okraje rámu k ústí to je cca 6,5 cm, čili něco přes 2,5 palce. Mám tedy brát, že je to 3-palcák?
Jinak je to perfektní kousek, jel jsem pro něj přes půl republiky, abych ho měl v tvrdochromu, stálo to za to.
krakos

Příspěvek od krakos » 18 kvě 2011 20:43

Lavahho, ogaro, smím-li se zeptat kolik si za ten krásný kousek dal?

Je to standardních 7.500,- nebo chcou za ten tvrdochrm nejaké příplatek. Moc sa mi ta krochnička líbí a aji bych do možná šél. Ale su taký jakýsi nerozhodný.
Mysím sa zastavím do tych Tvrdonic, podívu sa na teho derigéra, sfóknu sklénku nebo dvě vínka u spolužáka, hopsnu do auta a za chvílu bude s derigérem aji doma :-) Enem dófám, že mne zasejc nebudú ve Strážnici naháňat švestky jak nejakého zlobivého nepodaru... :evil: minule ňa tým pěkně nasrali...

Enem ta cena by ně zajímala, aby mě, pracujícího a vykořísťovaného zedníka, to nepolóžilo a děckám bylo co nacpat do gágorú... :-(

Tož dík moc za info.

Kraken

PS: Poslúchajte ogaři, včíl mne tak napadlo... Nekde tady v tym vláknovi, kdosikvá ťápal, že by měli tu flintu dělat v různých rážách, a délkách laufú. Máte nekdo neco iného než tu ráži .45? Dělá sa to vůbec v takém buldočkovi jako ja ráža .50 ?

Ešče jednúc děkuju předem za vyčerpávajúcí informace a neskonalú ochotu.
levahoo

Příspěvek od levahoo » 18 kvě 2011 20:49

Krakosi, zaplatil jsem standardních 7 a půl. Jen sehnat ho byl problém, po tvrdochromech se prostě zaprášilo.

A jestli ještě někdo poradí s tou hlavní, budu rád. Dík.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 kvě 2011 21:09

bude to 2,5´´ mám jednoho znašeného 58mm a je to od rámu po ústí. Můj 3,5´´ to má 3,5´´ od rámu po ústí :twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
levahoo

Příspěvek od levahoo » 18 kvě 2011 21:27

Tak bude ta 2,5 palcovka. Dělal už někdo nějaké větší srovnání přesnosti a energií střel u různých délek hlavní u těchle věciček? Je mi jasný, že delší hlaveň by měla být přesnější, ale zajímal by mě rozdíl na obranné vzdálenosti kolem 10m.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 kvě 2011 22:13

na 10m je to o rukách, ale delší má větší výkon. Ale jak tu bylo psáno swiss to srovná :mrgreen:
levahoo

Příspěvek od levahoo » 18 kvě 2011 22:25

Díky moc, mám ho spíš na mazlení, než na nějaké přebory na střelnici. Měl jsem trochu strah, jak bude tahle kratší verze vypadat v reálu, jestli nebude rozměrově "nevyvážená", ale vypadá moc dobře, prostě derringerovsky:) Fórum jsem procházel, píše se spíše o zkušenostech s klasickou 3,5 a s delšími kousky. Celkově, je velký rozdíl ve střelbě a v chování při ní mezi delší a krátkou variantou?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 kvě 2011 23:40

Tam to nějak moc poznat není, nehledej v tom nic rapidně rozdílného.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 19 kvě 2011 09:26

s tymi pistonami to bolo tak, ze povodne boli v objednavke spolu s derickom, ako rezerva, len ich neposlali, ze nie su... ale slubili ze ked budu, tak poslu v obalke postou, a gratis... tak dufam ze nesklamu... :wink:
aj tak by ma zaujimalo, odkial beru pistony normalne pre vyrobu?
aka znacka a typ, ked maju problem ich dodavat, tak nech mame inu cestu..
aj som si myslel ze pouzivaju nejake standardne vyrabane, zrejme pre revolvery, koli rozmerom.. ale nejako nemam casu momentalne to skumat..
rodinne zalezitosti...

inak ten chromak je paradny, perfektne ladi s ciernymi crienkami... :shock:
Filo

Příspěvek od Filo » 19 kvě 2011 13:11

Pár přízpěvků výše se řešila ustová rychlost,potažmo energie střely.Osobně se mi naměřené hodnoty zdají nízké,ovšem může to být způsobeno různými vlivy.Ostatně na můj dotaz do GG mi psali že rychlost je 225 m/s.Bohužel už ale nespecifikovali jaká navážka,delka hlavně ani typ střely.
Proto jsem se rozhodl udělat malý testík.
Hladla nepřichází v uvahu,nemám k ním přístup,navíc by se asi splodinami zasírali.A naměřená rychlost může být pro někoho nic neříkajícím pojmem.Pro někoho dostatečná,pro jiného nízká.Takže volba padla na balistickou želatinu.
Na netu jsou sice nějaké návody ale nikdo nepopisuje nic příliš určitě(možná jsem měl více hledat)Pokud má někdo praktické zkušenosti s její výrobou rád se přiučím.
Po troše experimentování mi přišla jako vhodná "koncentrace" 200 gramů(10 sáčků)práškové želatiny na 1 litr.Konzistence je na omak dost tuhá,mohu li subjektivně soudit tak o něco tuhší než tkáň(pro srovnání s mým stehením svalem :) )
V lednici byla 24 hodin,teplota želatiny 7 stupňů.Nalita v seříznuté PET lahvi.
Použitá zbraň GG 5",2 gramy vesuvitu,projektil ogivál origo GG.
Nástřely z obou hlavní (vzdálenost asi 30 cm od bloku)prošli nekompromisně přes 15 cm želatiny,prorazily dno petky a zmizeli hluboko v půdě.
Ještě k nabíjení.Mezi ogivál a prach dávám ucpávku z polymerové pryže,ogivál i ucpávku mažu lithiovou vysokoteplotní vazelínou.
kersanti

Příspěvek od kersanti » 19 kvě 2011 13:15

Nějaký obrázek z testu by nebyl?
Odpovědět