skryt? no?en? v l?t?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Olaf

Příspěvek od Olaf » 11 črc 2006 18:27

Viper napsal:
Amerika - je povoleno snad úplně všechno, brokovnice úplně a zbytek snad jen s krátkou registrací.
Výsledek - historicky nejnižší kriminalita.
Tak nevím zda tento příklad, je ten nejšťastnější. Tam kde je mezi lidmi hodně zbraní může být historicky nejnižší kriminalita ale důležitý je výchozí bod. To co jsi napsal může být pouze relativní pravda, nikoliv skutečná. Jistě se shodneme na tom, že za každým průserem je selhání lidského faktoru. No a pokud bude každý člověk vlastnit kvér není logické, aby se snižovala kriminalita páchaná střelnou zbraní. Myslím si,že je známo dost a dost případů z poslední doby právě z ameriky, jež ukazují co takové všelidové ozbrojování s sebou přináší. A ve většině případů se nejedná o zabití jednotlivce ale hned celé skupiny lidí. A když si chce školák vystřelit na svého učitele, proč nééé. Já vím, teď to trochu zlehčuji, najít ideální cestu kterou se ubírat není tak jednoduché. Právo na ozbrojení, tedy pokud tomu nebrání nějaké objektivní důvody, bychom měli mít všichni stejné. Přísnější testy nám zase ne zcela dokáží eliminovat selhání jedince v budoucnu, stejně tak nic nenapoví o chování adepta v případě jakékoliv zvýšené psychické zátěže. To zjistíme ve většině případů až když je pozdě. A babo raď.... :oops: :oops:

Viper

Příspěvek od Viper » 11 črc 2006 19:19

No, neříkám, že američani jsou nejlepší. Ovšem je tu jeden velký rozdíl. Pokud mají zbraň všichni, tak s tím pachatel musí počítat. Také ví, že pokud dojde ke střetu a on bude postřelen, tak mu nikdo nic nedá a z nemocnice půjde na pár let do vězení. To je samozřejmě i ve znění zákona. U nás je to trochu něco jiného. Tady se zbraně pořád omezují, spřísňují se pravidla a zákon taky nic moc. Pachatel ví, že když někoho přepadne, tak ten buď nemá zbraň, nebo ji nepoužije. A pokud už ano a pachatel to přežije, tak ho zatknou, propustí pro nedostatek důkazů (nebo pro co) a on ještě půjde a zažaluje bránícího se za ublížení na zdraví. A nakonec to dopadne tak, že ten co se jen bránil přijde o zbraň, zbroják, bude dlouze vyšetřován, třeba půjde i do vězení a bude platit agresorovi odškodné.
Já neříkám, aby to tu vypadalo jak na divokém západě, ale stačilo by jen, aby zákon nenáhrával zločinu.
Doufám, že příklad je psán srozumitelně - a opravte mě, jestli si to maluji nereálně.
rostar

Příspěvek od rostar » 11 črc 2006 19:35

Viper: Naprosto s tebou souhlasím. Agresor by měl nést následky vždy v první řadě. Každý se brání jak umí, víc nebo méně účinně. Obránce může ve strachu o svůj život vážně zranit nebo i usmrtit útočníka. Každý nemá výcvik a sebeovládání asijského bojovníka. Podstatné je, že nebýt agresora nemusel by se bránit. Ale naštěstí už i náš zákon umožňuje bránit se účinně. Pak už to záleží na soudu. R
Si vis pacem, para bellum
Olaf

Příspěvek od Olaf » 11 črc 2006 21:23

V podstatě s Vámi souhlasím. Jen mě jde o jeden detail, který se mi přímo podbízí z příspěvků některých kolegů, zde na tomto fóru. Pokud někdo líčí současnou situaci v našem státě tak, že se nedá bezpečně ani jít s dětmi do lesa, jednoho krásného dne mohu takového mládence, který žije v ustavičném strachu ze spoluobčanů, potkat v lese, nemusím se mu na první pohled líbit a nedejbože náhodou sáhnu do kapsy např. pro kapesník a bude vymrněno. Nevím asi jsem tedy naivka a možná se mi to jednou vymstí. Ale na druhé straně bych nechtěl po většinu života v každém protijdoucím vidět člověka, který mě hodlá napadnout. Těmto lidem jejich život ani trochu nezávidím. Žít ve věčném strachu nedokážu a ani si to nedovedu představit. V takovém rozpoložení se pak lehce člověk ukvapí a s největší pravděpodobností není již schopen střízlivě posoudit nastálou situaci, jelikož dlouhodobá fóbie zanechává trvalé následky. :oops:
cybernetic

Příspěvek od cybernetic » 11 črc 2006 21:40

olaf
vždy chodím s "otvorenými očami",a odhadujem možnú hrozbu,zopár krát mi to pomohlo.
Inak: nech si každý nosí zbraň kde chce a kedy chce.... kludne sa hraj na charitu a odovzdávaj peňaženku na požiadanie každému....
Situácia kedy budeš potrebovať zbraň skôr či neskôr príde,to mi môžeš veriť.
Olaf

Příspěvek od Olaf » 11 črc 2006 22:01

No ještě mě nikdo nepožádal o peněženku a pokud si možná někdo, někdy vůbec troufne, nebudu se kvůli tomu vláčet dvacet let s kilovým kusem železa a přidělávat si jenom starosti.
Vláďa

Příspěvek od Vláďa » 11 črc 2006 22:15

Koukám, že debata, jak nosit, se zvrhla v debatu nosit nebo nenosit. Myslím, že je to každého věc, jestli zbraň nosí, nebo nenosí. Každý si musí zvážit své důvody pro a proti, a podle toho se rozhodnout. A pokud si řekne, že nosit, stane se to součástí jeho každodenních zvyklostí a návyků natolik, že to už nejsou starosti navíc. Bude to asi tak automatické, jako zapnutí bezpečnostních pásů, nebo zamknutí dveří při odchodu z domu.
Byl tu někdo na nějaké akci Aegisu, kde kluci ukazovali ty nové ledvinky? Je to už delší doba, co jsem o nich slyšel, ale nějak nejsou na trhu. A myslím, že je to škoda, takže pokud máte, prosím, někdo informace, podělte se.
Dík..
.45 ACP je pádný argument :)))
Fiochi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiochi » 11 črc 2006 22:20

cybernetic:
Chodím po světě 53 let, nikdy jsem nepatřil mezi svatoušky a nikdy jsem ve svém životě zbraŇ nepotřeboval a se svojí povahou snad nikdy potřebovat nebudu! Zadstávám názor, že se dá na 99.999 procenta vyřešit jiným způsobem. Pro upřesnění - mám několik zbraní pro nošení, ale pokud je mám u sebe tak je to jenom cestou na střelnilći a nejsou nabité! A navíc z nich střílí moje nezletilé dcerky. Jednoho krásného dne pronesusu, že bych chtěl střílet jako ony a to nestřílím špatně.
Nejlepší obranný sprej je 9 Luger až 50BMG
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 11 črc 2006 22:21

Posledni informace jsou, ze by SNAD mely byt dostupne na podzim. Ted na ne maj monopol nektere ozbrojene slozky.
Skoda :-( Na podzim uz zase bude nositelny normalni pouzdro.
Vláďa

Příspěvek od Vláďa » 11 črc 2006 22:27

to cmk: jojo, máš pravdu, až bude malinko chladněji, lehčí vesta, nebo slabá mikina, a je po problémech. Jak tady už bylo napsáno, dostuné ledviny, mají své mouchy, a hlavně jsoui lehce k poznání :(
.45 ACP je pádný argument :)))
rostar

Příspěvek od rostar » 11 črc 2006 23:41

Fiochi: Pokud nemáš černý pás tak se vůbec nechlub tím, že nosíš u sebe nenabitou zbraň a nejsi připraven jí použít. Tímto se stáváš potencionálním dárcem zbraně pro černý trh. :lol: Lidem co se chlubí zbraní a přitom na nich na první pohled vidíš, že by jí možná ani neuměli použít, říkáme: ,,nosiči zbraní do podsvětí". Tyto lidi považuji já osobně za velice nebezpečnou skupinu. To samozřejmně není myšleno na tebe :wink: R
Si vis pacem, para bellum
vito

Skryté nošení v létě

Příspěvek od vito » 12 črc 2006 07:09

To Olaf: Jedno staré moudro praví: Raději zbraň nosit dvacet let zbytečně, než ji nemít jednou, když ji potřebuji k záchraně života. Nic není samozřejmě černobílé, nicméně je to hluboká moudrost.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 12 črc 2006 08:20

Vláďa píše:dostuné ledviny, mají své mouchy, a hlavně jsoui lehce k poznání :(
No a co ze jsou k poznani... tim lepe. Zbran je schovana a o to jde.
joot

Příspěvek od joot » 12 črc 2006 08:26

Andy píše:
Vláďa píše:dostuné ledviny, mají své mouchy, a hlavně jsoui lehce k poznání :(
No a co ze jsou k poznani... tim lepe. Zbran je schovana a o to jde.
No to je spíš špatně. Když si někdo může tipovat, že mám v tom velkým vybouleným zbraň, tak by mě to moc neuklidnilo :(
joot

Příspěvek od joot » 12 črc 2006 08:28

cmk píše:Posledni informace jsou, ze by SNAD mely byt dostupne na podzim. Ted na ne maj monopol nektere ozbrojene slozky.
Skoda :-( Na podzim uz zase bude nositelny normalni pouzdro.
Včera jsem vymámil vzorek. Není to úplně finální verze, ale z hlediska vzhledu a nenápadnosti - super. Teď už jenom přemýšlet, jestli je na škodu, že budou komerčně dostupné ...... a tím pádem profláknuté :(
Odpovědět