skryt? no?en? v l?t?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
joot

Příspěvek od joot » 09 črc 2006 20:40

George píše:Tož normálně bez pouzdra zezadu za opasek jako v holyvůdu :lol: Akorát sem pak blbě sedí, ale vidět nic není, když má člověk volný triko.
Taky je dobrý na ty záda padnout :) To nemám ze svý hlavy, ale od odborníků, kteří nás x-krát před veškerým nošením na zádech varovali :)

Viper

Příspěvek od Viper » 09 črc 2006 20:59

No, já to beru tak, že když chci nosit zbraň, tak jde pohodlí stranou. Takže nosím normálně podpažní horizontální pouzdro a střeleckou vestu. Jestli pistoli někdo viděl, to nevím, ale nikdo v metru zatím policii nevolal. No, i když mám třeba vestu rozepnutou, tak zahlédnot zbraň je dost těžké. Totiž - jak kalhoty, tak vestu a triko mám černé. K tomu černé pouzdro Dasta a černé střenky zbraně. Takže z pouzdra kouká jen část niklovaného rámu zbraně a ten proti černému okolí zaniká.
joot

Příspěvek od joot » 09 črc 2006 21:13

Viper píše:No, já to beru tak, že když chci nosit zbraň, tak jde pohodlí stranou. Takže nosím normálně podpažní horizontální pouzdro a střeleckou vestu. Jestli pistoli někdo viděl, to nevím, ale nikdo v metru zatím policii nevolal. No, i když mám třeba vestu rozepnutou, tak zahlédnot zbraň je dost těžké. Totiž - jak kalhoty, tak vestu a triko mám černé. K tomu černé pouzdro Dasta a černé střenky zbraně. Takže z pouzdra kouká jen část niklovaného rámu zbraně a ten proti černému okolí zaniká.
Není od věci něčím tu siluetu rozbít. Když si třeba pověsíš na krk "machršňůrku" s mobilem, zaujme netrénované oko a nebude zkoumat, proč jsi tak zatraceně drsnej v černým a nabalenej :) I když by to normální člověk nenosil :)
bman

Příspěvek od bman » 09 črc 2006 22:12

jj, v létě to je na pytel
přemýšlel jsem i o vestě, ale zase chodit na slunku a při 30kách ve vestě
je trochu divný.

asi nejrozumější mi teda přijde asi volná košile a pod ní to schovat
nebo ledvinka. na tu asi mrknu na zahraniční obchody

si řikám proč např. dasta neudělá nějaký 3 modely ledvinek,který
by se podobaly klasickým (třeba i sportovním od alpinu) a ja bych si pak přes inet. obchod
vybral kterou a bar. provedení. Pak by to prostě ušili

Jak schováváte G19?
Je v něčem lepší vnitřní pouzdro než klasika?
vito

skryté nošení v létě

Příspěvek od vito » 10 črc 2006 07:10

To .357: Tůhle jsem byl v Kauflandu a před vchodem byl stánek, kde měli odhadem dvacet druhů ledvinek ve všech možných barevných kombinacích od červené přes khaki až k černé. Firmu samozřejmě nevím, chci jenom říci, že jsou.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 10 črc 2006 11:00

Hmmm, to se tu už několikrát řešilo. Ono, nosit kilovou zbraň (i nabitý Glock bude vážit tak 700-800g.) v něčem pofiderním (z tržnice) za pár korun bych si neodvážil. Nehledě na zodpovědnost za zbraň. Ty profesionální ledvinky jsou strašně profláknuté a také nejsou superbezpečné..

Nakonec člověk dospěje do stavu kdy nosí prosté opaskové pouzdro pod volným tričkem. Pokud je vše tak jak má, tak nic moc nevyčnívá. Jen to případné tasení je potřeba nacvičit...

Podpaždní pouzdra se dají nosit pod sakem a nebo u obleku. A když uhodí třeskutá horka nevypadáte jak exot, když dete v saku... Jen se potíte jak "dvéř od chlív..."
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
vito

Skryté nošení v létě

Příspěvek od vito » 10 črc 2006 11:29

To HanuIv: Ano, to máte pane kolego pravdu. Proto jsem v předchozím příspěvku upozorňoval, že je důležité, co chcete nosit. Já v ledvince nosím Kevina. Pokud chci nosit třeba Glocka, pak jedině v opaskovém pouzdře a přizpůsobit tomu horní část oblečení. Myslím si ale, že Kevin na většinu situací úplně stačí. A pokud to chci vylepšit, tak se mi do stejné ledvinky vejde i 85 UL. Tu ledvinku mám samozřejmě příslušně zabezpečenou.
Viper

Příspěvek od Viper » 10 črc 2006 17:33

Jo, celý v černým vypadám jak securiťák. Ale jak jinak? Volná dlouhá košile nejde, protože jsem trochu silnější postavy a nevypadal bych zrovna nejlíp. Zůstanu asi u vesty a pouzdra - v podpažním se potím až moc, takže preferuji opaskové. Ledvinka? Tady bych se možná zeptal jak moc zůstává zbraň v pohotovosti. Když mám rozepnutou vestu, tak dokážu z opaskového pouzdra tasit během vteřiny. Tedy jak moc mě zpomalí zapnutá ledvinka?? (ne, že bych čekal problémy)
ps: nejlepší řešení - pokud nemusíte nosit zbraň denně, tak ji v těch vedrech nechte doma.
Olaf

Příspěvek od Olaf » 10 črc 2006 19:20

Můžu se zeptat, kdo z Vás již měl potřebu v parném letě tasit proti nějakému zloduchovi?? Pokud pominu lidi ,kteří se bez kvéru neobejdou /profese, nošení na střelnici atd./,neznám důvod, proč bych se měl s kilovou pistolí vláčet např. po lese a to jsem prosím milovníkem zbraní. Pokud ovšem vycházíte z nějaké statistické pravděpodobnosti, že jednou za dvacet let ji můžete potřebovat, pak sorry. Živě si dovedu představit zděšení člověka, ne zrovna milovníka zbraní, když se začte do podobných příspěvků. Upozorňuji, že nikoho nechci tímto příspěvkem napadat, nikoho se nechci dotknout. Jen chci naznačit, že těch situací, kdy budete potřebovat kvér není za lidský život zase tolik a jedno je zcela jasné, že pokud ho budete mít u sebe, budete se chovat v situaci která by se dala odvrátit rozumnějším způsobem, zcela jinak vzhledem k tomu, že máte kilového chlapáka na opasku. Těm, kteří sází na tu statistickou pravděpodobnost tedy přeji příjemných dvacet let s pistolí za opaskem a úspěšné vyhledávání konfliktních situací, a to třeba v trenýrkách :roll: :roll: :roll:
cybernetic

Příspěvek od cybernetic » 10 črc 2006 20:27

olaf
včera som skoro odpravil psa na večnosť.Pri prechádzke lesom zastal/plemena nepoznám,ale ksichtom skoro pitbul/ cca.10 m odomňa a začal sa "krásne usmievať".Po charakteristickom zvuku cvaknutí záveru sa pes rozbehol ku mne v tej istej sekunde si ho majiteľ privolal.Majiteľa som nevidel,ale tuším ,že poznal zvuk záveru :)
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 10 črc 2006 20:31

olafe- bandu vozralejch cyganu na tebe! kdyz sedis doma u pc vklidu tak se to povida :?
Fiochi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiochi » 10 črc 2006 21:03

Olafe:
Plně se ztotožnuji s tvým názorem. Na normálního smrtelníka mám dost zbraní, ale abych se s nimi tahal- kdyby něco - to bych byl blb sám před sebou! Za svůj život jsem se dostal párkrát do situace, kdy jsem byl napaden. Nikdy mi nedělalo problém přesvědčit útočníka jak je silný, ůchvatný a moudrý, to opravdu nezkutečně zabírá. Ovšem mi na druhou stranu nedělalo problém mu nacpat rypák pěstí do mozkovny a smíchat mu velký mozek s malým aby měl blbeček o čem přemýšlet. Opravdu nemám důvod chodit ozbrojený. Když mi bude chtít někdo dostat, tak mi dostane i kdybych měl ochranku. LOVEC TOTIŽ VŽDYCKY VYHRAJE.
Nejlepší obranný sprej je 9 Luger až 50BMG
Olaf

Příspěvek od Olaf » 10 črc 2006 21:57

Přesně tak. Nějaký ožralka se vždycky nějak vyřeší i bez toho kvéru a pokud bude někdo úkladně usilovat o můj život a nebude to zrovna nějaký primitiv, stejně mě dostane. Ale jak říkám, nic nemám proti zbraním ale nemám vůbec dobrý pocit z některých témat, co se tu řeší. Snažím se s lidmi vycházet a předpokládám, že pokud svým vystupováním lidi/zejména pod vlivem alkoholu/ zbytečně neprovokuji, nebudu mít ani důvod zbraň použít.
No a přinejhorším nejakou tu baňu přežiju. Ale mám takový dojem, že někteří lidé by po obdrženém facanu byli schopni střílet a to mě zkrátka přímo děsí. Každý jsme hold jiný, já bych s tím vědomím, že jsem někoho možná ne zcela důvodně zprovodil ze světa nedokázal žít. No a kdo má potřebu denně nosit /v ČR/ bouchačku s největší pravděpodobností také ví proč. V tomto případě ale bude platit to, co jsem napsal výše, totiž že mu ten kvér stejně bude na prd, když si na něj ten jeho úhlavní přítel kterému něco provedl počká za rokem a natáhne mu jednu železnou trubkou. :lol: :lol:
Lada

Příspěvek od Lada » 10 črc 2006 22:00

Je lepší mít zbraň a nepořebovat ji než nemít a potřebovat ji :wink:

Takových situací kdy se zbraň hodí (jakákoli) může nastat nepřeberné množství a to nejen večer někde naulici, ale i za dne atd.... šmejdů u nás pořád přibývá se mě zdá.....

Navíc nastává spousta situací kdy není člověk sám, ale s přítelkyní, dítětem, celou rodinou.....a tady už možnost efektivní obrany beze zbraně či možnost útěku nebývá moc na místě....

No je to každého volba a chápu obě dvě strany, hodně také záleží v jakém prostředí se člověk pohybuje....někdo si ani nevědomuje co se kolem děje,ale samo pravděpodobnost není zas velká, každý sám strůjcem svého osudu.....

Vemte si jen kolik lidí u sebe nosí nůž a to je sakra nebezpečná zbraň když s ní člověk umí zacházet a někdy není ani potřeba.."(trocha chlastu, fetu a dějou se věci :? )"...co tady s holýma rukama, samo bránit se dá ale šance nejsou moc dobré dle umu útočníka a schopnosti obránce....
Třeba olaští cikáni se jinak neperou, nenapadají, než s nožem ti se bez čůra nehnou z baráku a umí s tím zacházet obstojně a styl boje taky není špatnej a i ostatní co nosí nože s němi umí jakš takž zacházet :? a když se ocitnete v podobné situaci co by jste za ten kvér co trčí doma v tom momentě dali! i třeba za blbej klacek či šutr poblíž.....

Jinak já u sebe zbraně nosím jen občas....
Olaf

Příspěvek od Olaf » 10 črc 2006 22:10

PB napsal:
olafe- bandu vozralejch cyganu na tebe! kdyz sedis doma u pc vklidu tak se to povida Confused
Každý máme hold jiné zkušenosti a jinak provokativní ksicht. Nemám snědé spoluobčany nijak v lásce a již z tohoto důvodu se také vyhýbám místům, která častěji navštěvují. Docela je i možné, že si mě záměrně kvůli postavě k fackování nevybírají. Jen jsem chtěl říci, že každý z nás se musí chovat trochu obezřetně a potom se dá ledacos i eliminovat. Možná kdybych bydlel uprostřed takového géta, budu kvér nosit také denně. Ale jen to může svádět
k lehkomyslnému použití a to i v případech, kde je i jiné východisko :oops:
Odpovědět