Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
thor6
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od thor6 » 01 dub 2011 22:19

crossbowhunter-pravda,lovy beze zbraní jsou taky na odreagování perfektní,ale stejně bych raději volil variantu č.1,jen ne "hromovou holí",raději kuše a luk,je to výzva :wink: .a na slovensku je v oborách povolen lov lukem?jestli ano,tak mi ježíšek stoprocentně naježí kladkáč :lol: .

crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 01 dub 2011 22:33

Hej v obore a zvernici je legalny lov lukom no moc by som neponahlal s tym.Chalani sa stazovali ze kopa tychto zariadeni nie je na to vybavena.Ide hlavne o posedy ktore nevyhovuju lukom a su nevhodne umiestnene.Naviac musis byt polovnik a vsetky tieto formality.Dalsia vec je cena, kde odstrel muflona stal 900€ ale ak by si mal zaujem skusim zistit viac.
thor6

Příspěvek od thor6 » 01 dub 2011 23:30

900 eur?no to je darda,tak to pospíchat nebudu,ale pokud zjistíš víc,budu rád.no a jak je to s loveckým lístkem,mám šanci získat slovenský?
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 01 dub 2011 23:46

v ss máš odpoveď :wink:
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 02 dub 2011 00:49

Dnes jsem zastřílel s karbonovýma. Parádička. Už nechci dural ani vidět. :lol: Dural vydrží tak 2 výstřely a pak se začne deformovat. Ten šíp není pak rovný. Karbonem jsem i trefil do hliněného valu a nic. Vše ok. Odkrokuji 35 metrů a pác. Do černého. Pác a znovu terč. 10 střel s rozptylem do 20 cm. Střelba v kleče. Pak to začalo unášet doleva.Pak jsem nemohl trefit ani pytel. Pác a šíp metr od pytle ve svahu. :lol: To už jsem si všiml, že něco rachotí v optice. No stala se ta klasická věc. Čočka se uvolnila. Optika je ko. Pokoušel jsem se to opravit ale už přes to nejde ani vidět tak jsem poslední šíp vystřeloval od boku jak koltem na 10 m. :lol:

For crossbowhunter: Jakou používáš optiku při lovu na Ukrajině? Musím koupit tak volím mezi Čínskou na WWW.kuše.cz, nebo varizone. A teď mě ještě napadlo, co takhle lumizone? Sice někdo nadává na optiku se světýlkem ale proč? Optika se svítícím bodem se používá třeba i u puškohledů Swarovski za desetitisíce. A myslím, že do terče je taky dobrý. V čem to světýlko vadí? Pokud se vybije baterie tak přece je ten pučkohled taky plně funkční. V čem při lovu pomáhá to světýlko?

Chci si koupit optiku aby mi seděla a je pro mě užitečná konzultace protože je to pro mne nový svět. Díky
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 02 dub 2011 09:16

http://www.hermes.sk/e-shop/swarovski+1 ... -sv.bobka/ čo povieš na tento?
ale nie, teraz vážne, prečítaj si to spätne a narazíš na optiku akú používam a ktorá je určená na lov :wink:
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 02 dub 2011 10:36

Jo našel jsem na 2 straně. Máš taky lumi-zone. a právě někdo to kritizuje tak o to mi šlo v dotazu.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 02 dub 2011 12:22

Puskohled s prisvitem je super. Za slunce neni prisvit videt a v seru te oslepuje. Teda aplikace, kterou jsem mel moznost videt. Pritom zamer byl uplne jinde. Melo to pomahat ovetlit zamerny kriz ale ne jeho primym osvetlenim, nebo nedejboze vyvedenim skleneneho vlakna vnitrkem krize a tudiz potrenout kriz silene zelilit. Udelat to spravne vyzaduje nemalou zkusenot a ten kdo ji ma si ji necha zaplatit. i tady plati kdyz dva deleji totez, neni to totez. Pry to naplati pro lumizone, nevim, nevidel jsem, ale neberu excalibra jako spolecnost, ktera potrebuje prodat za kazdou cenu, ale spis jako nejoho, komu na znacce zalezi. Dovolil bych si poradit, aby jste vydali penize za prisvit v puskohledu pote, co se pres nej podivate v pozdneodpolednich hodinach, kdyz nizke slunce dovoli naj9t mista se svetlem a se serem
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 02 dub 2011 13:08

Nic není zadarmo, tak i přísvit u levného puškokukátka dále snižuje cenu mechaniky-optiky.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 02 dub 2011 14:06

To je drsné

http://www.polovnictvo.com/modules.php? ... c=61&PNO=0

Ale to lumizone nemám možnost testnout. To nikde v obchodě není. Musím se spolehnout na reference.

borec ale pak týden hledá šípy. :-)
thor6

Příspěvek od thor6 » 02 dub 2011 16:19

HANYKING-ať už se rozhodneš pro varizone,nebo lumizone,tak tvoje volba bude správná.akorát u lumizone počítej s cenou asi o 1000kč vyžší.Bob9 a crossbowhunter je používají a jsou spokojeni.
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 02 dub 2011 18:23

crossbowhunter píše:pokial máš ten neutíchajúci pocit, prečo to neriešiš formou trestného oznámenia?možno preto že potom by padlo na teba a platil by si až by si bol čierny :lol:
Trestní oznámení na crossbowhuntera, protože valí na fórech (nejen slovenských, ale i českých) lidem kódy do hlavy?! Snad si nemyslíš, že jsem uvěřil tomu, žes kdy složil kance. Dle mého soudu akorát věříš vlastním (poněkud primitivním) lžím. Nazdar!!!
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 02 dub 2011 19:08

Camerone66 : k začiatku témy si ma nazýval pytliakom, teraz preventívne neveríš.Čo tak si v hlave ujasniť čo vlastne chceš?
Podla súkromných správ čo mi prišli, na tvoje pubertálne excesy tu nik nie je zvedavý a preto by bolo možno vhodné si ich nechať pre seba :wink:
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 02 dub 2011 19:53

Hanyking-už přestan řešit tu optiku,není to tady o ničem jiném než o tvých dotazech na optiku,i když ti všichni říkají to samé dokola!
Camerone66-jak řekl Crossbowhunter:pouštění se do útoků na osobní rovině tady fakt nikoho neobohatí.
Měl bych dotaz ohledně ného S5 systému od EXC,píšou že funguje spolu s dopadovýma brzdama i samostatně.Co mě zaráží,že to není stavitelné,nepřijdu tedy o kousíček výkonu,když ramena nevykonají takový dopředný pohyb?A vůbec nějaký názor na užitnou hodnotu-zbytečné ano,ne?!
BTW-dnes jsem zkoušel na tlumiče na tětivě,mám ty"střapce"nikoli ty plstěné originály,a opravdu je to rozdíl,samozřejmě zo není 100% rozdí,ale je to rozhodně slyšitelné!(zkoušeno tedy pouze na Flemish tětivě)
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 02 dub 2011 20:07

crossbowhunter píše:Camerone66 : k začiatku témy si ma nazýval pytliakom, teraz preventívne neveríš.Čo tak si v hlave ujasniť čo vlastne chceš?
Podla súkromných správ čo mi prišli, na tvoje pubertálne excesy tu nik nie je zvedavý a preto by bolo možno vhodné si ich nechať pre seba :wink:
Neoháněj se tady sz lidí z fóra a raděj nám sděl, jak se získá na Ukrajině povolení k odstřelu kance 150 lb kuší se 4x20 „optikou“. Někde hodně zpátky na tomto fóru jsem se zmínil, že bys ho (toho kance) tak leda upytlačil a jestli vůbec na Ukrajině. Pokud chceš krmit takovými nesmysly lidi z fóra přes sz, čert tě vem, ale hleď si uvědomit, že toto fórum
je pro širokou veřejnost, tak mě ty tvé lži dost iritují. Možná, jsi přešel sem, protože u Alwareze (ani u ostatních zúčastněných) na http://www.horar.sk bys s největší pravděpodobností neuspěl, tak to zkoušíš v u nás, že. Máš ty vůbec nějakou kuši? Na horaru jsi byl více bombarďák přes luky. Asi jak se to hodí, pravda...Ale chápu proč nemáš v oblibě Alwareze. Na rozdíl od tebe věřím, že on alespoň něco šípem ulovil.
Odpovědět