Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
smiegl40
Re: Diabolky

Příspěvek od smiegl40 » 28 bře 2011 12:20

asi ne, špiní mi také ale sukenky jsou hezké jako ze soustruhu, já tam jedu ve středu na exkurzi takže se na to zeptám a a napíšu to sem jaký to má důvod. .

Steyr LG 110 FT, Sightron SIII 10-50x60
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 28 bře 2011 12:28

už jsem byl panem Kolebačem požádán o fotky. Tak dnes večer něco nafotim, doufám, že ještě nějaký po vytřídění zbyly.

JSB byly vždycky čisťounký a hlaďoučký, nikdy nešpinily holt asi nějakej šotek, určitě se to vyřeší. Pak dej vědět co zjistíš
666karel

Příspěvek od 666karel » 28 bře 2011 12:46

máš pravdu, v pátek mě došla krabice a trošku to černí prsty. doufám že to nebude mít vliv na funkci
smiegl40

Příspěvek od smiegl40 » 28 bře 2011 12:50

budu informovat, proč se toto děje ale je to jen nějaký lubricant, otri ji o hadr a je jako ze stříbra, bude to asi zasírat hlavěň. No zjistím to jestli to bude stálý jev nebo jen dočastné.
smiegl40

Příspěvek od smiegl40 » 29 bře 2011 22:41

Jedu zítra do bohumína, jestli někdo z prahy chce vzít nějaké olovo od zdroje tak mi to hoďte SZ, a napište telefon, pouze pražáci, max do 10 hod ráno.
Markus25

Příspěvek od Markus25 » 30 bře 2011 10:17

Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost z čištěním(praním) diabolek?Vzhledem k tomu že se tu píše o lubrikovaní a špinění diabolek z JSB tak je to jednoduchý způsob jak je vyčistit.Akorát nevím jestli je vhodné mazat WD-40??

odkaz na video kde maník vyčistí a namaže diabolky :
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 30 bře 2011 11:59

JSBčka jsou normálně čisté, a že někdo našel špinavé vidím jako selhání kontroly. Pravděpodobně odešlo gufero těsnící zadní část razidla kde je mazané a olej natekl k pracovní části.
Vypráním nic nezkazíš, max. si poškodíš sukínku.
WDčkem se nemaže ale uvolňuje a čistí.
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 30 bře 2011 12:09

Taky si myslím, že praním diabolek jako jsme viděli na tom videu vede k mechanickýmu poškození... Osobně bych diabolky jen pomalu přesypal na sejtko a prolil opakovaně technickým benzínem.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
phantomls

Příspěvek od phantomls » 30 bře 2011 13:15

Také jsem měl již 2 krabičky JSB MATCH S 100, které docela dobře špinily.
Gamo Hunter 440 .177,
Slavia 631 de Luxe,
Slavia 630,
ČZ 236,
LOV 21,
DU -10 Condor
jardin38

Příspěvek od jardin38 » 30 bře 2011 17:40

Je fakt, že mám taky poslední dobou nějaké zapráskané ruce od diabolek z JSB. Ale na přesnost to vliv naštěstí nemělo.
EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
smiegl40

Příspěvek od smiegl40 » 01 dub 2011 00:30

Zdravím, jak jsem slíbil že až pojedu do JSB tak se poptám proč diabolky někomu špiní a někomu ne. Komu nešpiní tak pochází diabolky ze staší výroby, tudíž ležely někde ve skladu třeba u prodejce. Komu špiní, znamená to že má diabolky čerstvější výrobního data a tudíš i v podstatě lepší. Před nedávnem, došlo v provozu ke změně maziva v lisech (raznicích) kvůli ještě preciznější přesnosti výroby a by nedocházelo k předčastnému mechanickému opotřebení nástrojú a diabolo byly dokonalejší.
Je možné že za nějaký čas se mazivo opět zamění za jiné. To vyloučeno není. V každém případě na funkci přesnosti to opravdu vliv nemá múžete mi v toto věřit.

Kdo poctivě a průběžně váží diabolo po dobu 3 let tak musí uznat že došlo k nemalému zlepšení

co se týče váhových odchylek diabolo. Já osobně diabolo vážím po celou dobu a mohu naprosto se stoprocentí jistotou říci že to co jsem převážil před dvěma roky se delilo minimálně na 6 až 7 váhových hromádek po 5 mg a nyní maximálně 4 hromádky a možná jedna z toho má maximálně 20 kusů. Takže diabolo jsou v pohodě.

Kdo si myslí že mu diabolo z některých krabiček střílí hůře s větším rozptylem a některé lépe tak to možné je ale ne kvůli nepřesnosti diabolo ale kvůli tomu že každá hlaveň je naprostý unikát a prostě vyhovuje jí jiná serie ( mne třeba vyhovovala serie z nejstaršího stroje s nejlepším soustřelem 1,5 mm na 50 metru a nejhorším 10 mm na 50 metru, která jiným puškám nevyhovuje ale je stále v normě a soustřelu cca 11 mm na 50 metru a doporučuji
vřele a s jistotou vám povím návod jak to vyřešit. Prostě požádat JSB A POKUD BY TO BYLO V JEJICH MOŽNOSTECH zaslat na dobírku od každé krabičky jinou sérii diabolo (např. exact 4,52 po jedné krabičce od každé série kterou mají skladem cca 5 serií ) a pak každou krabičku otestovat a která bude nejlépe vyhovovat vaší hlavni objednejte větší počet krabiček třeba 40 * 500 a máte klid a jistotu že vám to bude fakt fungovat. Pokud nemáte finance tak jiné řešení není. Ale bavíme se tady o ideálním střelivu takže kdo nehoní fantastické soustřely tak se tímto zabývat nemusí.
smiegl40

Re: výroba diabolo

Příspěvek od smiegl40 » 01 dub 2011 01:03

Ve středu jsem si prohlídl, díky panu Kolebačovi Provoz a výrobu JSB MATCH DIABOLO. Provozem nás provedl pan Pražan a velmi mu za to děkuji. Opravdu nádherná exkurze na kterou se nezapomíná.

Koho zajímá zhruba jak se vyrábí diabolky se kterými většina ráda střílí tak pro něho je určen tento stručný popis.
Podnik JSB MATCH DIABOLO se nachází na krásném místě starého Bohumína obklopen rybníčky, ideální klidné místo které mne fakt překvapilo. Ještě více mne překvapila rozloha celého podniku kde se vyrábí takové obrovské množství diabolo a vyváží se do mnoha států kde jsou velmi oblíbené díky přesnosti. Podnik je opravdu malý a dělí se na 4 části. Kanceláře a vzorková prodejna. Vlastní výrobna diabolo, třídírna diabolo, testovací místo pro diabolo. Nejvíce se budu věnovat vlastní výrobě diabolo a mohu říci že to není vůbec nic jednoduchého jak jsem si myslel. Ze surového olova které je téměř čisté 99, 6 procent ( přesné číslo mi vypadlo z hlavy to mi snad odborníci odpusí ale neliší se o více než pár desetinek) se v odlévacím kotli olovo roztaví, naleje se do ocelových válců se dnem přibližně 30 cm v průměru a 80 cm vysokých nechá se pozvolně stydnout. Pak se válce zakládají do protlačovacího stroje kde pod tlakem 2000 mpa se válec tlačí a průřezem cca 7 mm se tvoří drát z olova a natáčí se na špulky. Potom se špulky zakládají do stroje který přes mnoho kladek zavede mezi 2 kola a drát narosto rozválcuje a uprostřed placky zůstane maličká kulička olova jedna za druhou která potom stroj oddělí od placky. Jednotlivé kuličky jsou určeny jako polotovar pro výrobu jednotlivých tipů diabolek. Na dalších jednotlivých strojí kterých je tam asi 8, to jsem přesně nepočítal. Přímo ve strojích které vyrábí diabolky které jsou mega 4 metry x 2 metry x 1,5 metru a naprosto předimenzované kvůli nonstop provozu a minimálizaci poruch díky opotřebení a únavě. Raznice je přibložne 20 cm v průměru na tak maličkou diabolku a tlačí ji tam hřídel silná jak ruka a pohání ji neskutečně siný moror a ještě více mne ohromily neskutečně velké kladky snad půl metru v průměru. No prostě mega. Výroba lisování jedné diabolky trvá zhruba vteřinu. Poté jdou diabolky na čistící sito nebo nějaký stroj kde se o sebe třou a zbaví se přebytečného materiálu a pak jsou do třídírny kde se manuelně pomocí lupy třídí a to již dělají ženy. No když jsem se nad tím zamyslel tak za jednou dabolkou je opravdu mnoho a mnoho práce. Nemluvě o její vymyšlení a zajímavé je to že tento stroj nikdo nevyrobí je totíž vymyšlený pane schulzem který nejdříve lisoval diabolky ručně pro svoji potřebu, poté přidal na stroj motor kvůli jednoduchosti a po revoluci výrobu zautomatizoval a neustále zdokonaluje s kolektivem který nemálo napomáhá vývoji a zdokonalování výroby a modelů diabolo. Jsem opravdu rád, že jsem měl tu možnost a nahlédl jsem do místa kde se tvoří mé oblíbené střelivo které ve světě dosud nemá konkurenci.

Koho znervozňuje špinění střeliva, může ho šetně nasypat do síta a ponořit do nějakého čistícího prostředku které rozpustí mastnotu. Vše se musí dělat s největší optrností i sebemenší tlak na diabolky nadhazováním je nevratně zdeformuje v zadní části a pak nebudou střílet dobře.
Do hlavně nandavat diabolo palcem rovně i toto má obrovský vliv na přesnost , nandaná dibolka i pod malým úhlem udělá do košilky drážku a tlakem na šikmo ji může nepatrně poškodit a .... je to jasné jak to dopadne v teči. :| .
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jetson » 01 dub 2011 09:03

Už jsou u JSB nějaké cedule, které člověka navedou na cíl? Já to před 2 rokama dost hledal a nechtělo se mi věřit navigaci, která mne furt hnala ke dveřím, za kterými bych tipoval spíš kasárna, maximálně střelnici, ale ne JSB. :D
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
DrobasMirek

Příspěvek od DrobasMirek » 01 dub 2011 10:52

mě ani tak netrápí to mazivo, ale v porovnání s jinýma krabičkama mám v těch co jsem koupil nedávno potrhaný sukýnky a svár.. hned jak budu mít foťák pošlu foto jak do JSB tak asi i sem.. nejsem zrovna střelec co by ho tápila natržená sukýnka, ale když už tak chci mít to střelivo v cajku :wink: jinak díky za vyčerpávající info
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 01 dub 2011 11:33

Špinění ne, ale co to mazivo provede v pístovce??? (Dieseling)
Odpovědět