Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 27 bře 2011 07:25

thor6 tak to jsi mě potěšil díky ;-) mě střelba na takhle velké dálky fakt baví, je to nádhera a perfektně mě to uklidní, přeju ti ať se daří co nejvíc, mám z tebe radost ;-)
Jinak každý rozumný člověk co si poznal schopnosti kuše pochopí, že terč velikosti černého na vzduchovkovém terči je opravdu pro mechanickou zbraň na dálky přes 100metrů mimo realitu, stejně jako pro kulovnici na kilometr :-))) víc asi nemám opravdu k problému už co dodat ;-) Ale třeba terč velikosti lidské hlavy-třebas polévkový talíř už na ty vzdálenosti reálný i je a zasahovat jej pravidelně si myslím že už je ostrostřelectví hodné hodně velkého uznání, moc lidí, kteří toto umí po světě nechodí ;-)
Jo thore a až prohlédneš úplně :-) .. skončíš u luků-stejně jako já :-))

thor6

Příspěvek od thor6 » 27 bře 2011 11:23

DFender-mne taky bere střelba na větší vzdálenosti,máš pravdu,že je to velmi uklidňující,jakoby byl člověk v tunelu a kolem něj neexistuje nic,jen kříž v optice a cíl,na chvíli se zastaví čas.no když si vzpomenu,jak jsem se trefoval poprvé na 30m,a teď mi to jde mnohem líp na 65,a od 65 je ke stovce už jen "kousek".ještě před třemi měsíci jsem si nedokázal představit,že bych střílel dál než na 50m,no a už jsem za touto hranicí a to jsou moje tréningy omezené jen na víkendy a to ještě ne každý to vyjde.víceméně v rozletu mně brzdí jen vhodné místo,kde bych mohl tu stovku bezpečně střílet.no už jsem holt takový,čím je cíl dál,tím víc mne láká ho trefit :lol: .každopádně se budu snažit neudělat ti ostudu :wink: .á propos-po nějakém luku koukám už dávno,takový malý šikovný kladkáč.......zas budou vánoce a kdo ví :D .HANYKING-excalibur řeší výkon kuší délkou nátahu,ramena jsou stejná,snad jen s vyjímkou apexe.určitě by bylo moc zajímavé vlastnit nějaký armádní speciál od excaliburu,něco v duchu barnett delta storm,i když pro tyto účely je vhodnější kladková kuše,je mnohem užší a kompaktnější,něco jak stryker,nebo pse tac-15.no a mne ještě zajímá-vyráběl excal. kladkovou kuši?
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 27 bře 2011 12:20

A excalibur dělá armádní speciály?
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
DFender

Příspěvek od DFender » 27 bře 2011 13:22

Jenom malinko tě zbrzdím, mezi 65 a 100 metry je u kuše ještě hodně daleko :-)) ale neber to ve zlém :-) ono pak už na tyhle dálky je parabola šípu hrozně veliká, převýšení nad záměrnou jde do metrů a přesnost a náchylnost na vítr jde logicky opravdu dost rychle pryč .. Luk moc doporučuju, je to ještě větší relax nežli kuše, určitě se k němu dopracuješ ..

Excalibur vyráběl Paradoxe, paradoxní kladkovou kuši s nulou na let-off :-) nádherná záležitost, jednou ji budu mít doma ve sbírce :-)
MartinT

Příspěvek od MartinT » 27 bře 2011 17:24

Ahoj, armadni special od excalibru neexistuje. Tvurce excalibru se venuje loveckym kusim a vse tomu podrizuje. Nemyslim, zem by mel chut vymenit vehlas sve znacky na ukor pokusu, ktery je dopredu odsouzen k neuspechu. Kuse je nevhodna zbran pro masove rozsireni v armade. Diky potrebe munice, vaze, skladnosti, manipulovatelnosti a v neposledni chvili i dostrelu.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 27 bře 2011 17:59

co sa tyka strelby z luku a relaxu,tak na 100%suhlasim s Defenderom..neviem preco ale je to tak..vzdy idem perfektne uvolneny,prijemne unaveny a nabity dobrou energiou..nevlastnim sice moderny kladkac,pretoze co sa tyka lukov vzdy ma zaujimali tradicne luky,teda ziadny stabik,zameriavac ani nic ine..lukostrelba a la ranny stredovek..paradox som nasiel u kusi,tu som chcel vzdy modernu,s optikou a pod..z luku strielam na dlhe vzdialenosti(80-90m)a osobne si myslim ze strelba z luku je ako plavanie..az sa to raz clovek nauci,vie to stale..
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 27 bře 2011 19:00

tady to jede :D tak taky přispěju,na 100-120m terfit plochu talíře s kuší je fakt masakr.Já tuhle konzistenci(sotva)udržím na 75m.Takže mě to moc neláká.Kdybych chtěl snipovat pořídil bych si PSG1 a ne kuši :lol: .
Jo a luky,o tom sním taky.Měl jsem jž dva pokusy,oba neúspěšné.První kladkáč,a páč jsem o tom něvěděl lautr nic,střílel jsem z prstů a bez chráničů,netrefil ani stodolu.A pak si koupil reflexní sportovní,a sskoro pokaždý když jsem to šel zkoušet jsem si hnul s krční páteří.Takže šel taky z domu.Mooooc bych do toho šel,ale neznám z okolí nikoho,kde bych čerpal rady a zkušenosti....
BTW-snad poprvé musím dát Spitamenovi za pravdu :lol: :lol: :lol: ,luk mě fascinuje klasickej,žádný stabilizátory,základky,piny...Tradiční lukostřelba,nebo jak tomu zainteresovaní říkají.A pak samozřejmě druhý opak-moderní výkonné kladkové
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 27 bře 2011 21:13

Ahoj a k čemu zamýšleli využít kuši bernett delta storm? Barnett uvádí, že tento model vyrobil na zakázku pro speciální komanda. Mě napadá třeba použití ve výbušném prostředí. Jinak podle mne když je na pistoli tlumič je stejně tichá jako kuše.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 27 bře 2011 22:20

Zklamu te, marketing, reklama, marketing. Nehledej za tim nic vic
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 27 bře 2011 23:11

Taky mě to tak připadá. Do války to moc není když mají pušky které zasáhnou cíl na 2.4 km. Dnes jsem posunul hranici ma 31 metrů a už musím mířit cca 20 cm nad terč. Je to normální?
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 28 bře 2011 09:34

Říká se tomu balistická křivka, nehledej v tom záludnosti ale fiziku. Seřiď mířidla.. :wink:
azip

Příspěvek od azip » 28 bře 2011 10:53

Mám prosbu. Sháním koncovku na reflexní rameno Exclib. Obeslal jsem mailem všechny prodejce, ale nikdo nemá. Nabízejí pouze celá ramena. Přitom moje rameno je v pořádku a pouze praskla koncovka a kousek se uštípl. A je tam ostrá hrana, která by mohla rozříznout tětivu. Tak zháním novou koncovku. Pomůže někdo?
DFender

Příspěvek od DFender » 28 bře 2011 11:45

Bob9 píše:Kdybych chtěl snipovat pořídil bych si PSG1 a ne kuši :lol: .
Jenže na to potřebuješ kilometrovou střelnici ;-) což prostě naše zem rodná nenabízí :-)
Jinak lukama jsem samozřejmě začínal v klasice-tenkrát se tady taky o nějaké kladce jen vyprávělo a nikdo ani nevěřil, že by to mohlo fungovat :-D pak olympijský luk a kladka jako třešnička na dortu poslední :-)

azip ta koncovka je součástí ramene, to opravdu asi budeš muset vyměnit kus za kus ..
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 28 bře 2011 12:54

Možná by ta koncovka šla opravit 2 složkovou pryskyřicí na modely letadel. Te drží. Zafixovat prasklinu a nahradit alespoň částečně chybějící úlomek.
Než kupovat celé rameno.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 28 bře 2011 13:11

DFender-pravda s takovou distancí je problém,ale nejméně o dvou pěkných a kvalitních"šestistovkách"vím.tedy žádná s přístupem veřejnosti,ale to mě nějak nepálí :wink: To je už pěkný postřílení,třebaže potenciál těchto zbraní by se dal využít ještě víc.
A k těm lukům-kdyby jsi začínal znovu,co by jsi volil?Jaký luk,šípy?Prostě jako úplný začátečník.Když kouknu na nabídku je tu snad jen Samick a KAP...
BTW-když jsme k tomu zabrousili-CheyTac M200,je to sice už dost hi-tec a já rád klsiku,ale je to mazeeel :wink:
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Odpovědět