Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 25 bře 2011 12:33

thor6 píše:to DFender:ahoj,zkoušel jsi střílet s optikou 4x40 na 100-120M?zdá se mi,že tato optika není to pravé ořechové pro takovou vzdálenost :roll: .pohrávám si s myšlenkou pořídit si na to fomei 7x50 heavy,myslíš,že je to dobrý nápad?nic proti 4x40,střílím s ní v pohodě na 60m,ale jít s ní na stovku mi příjde jako střílet na 50m bez optiky.
Jasně že nejenom zkoušel :-)) mně vyhovuje, zvětšení mi stačí-vzhledem k možnostem kuše-úplně bohatě, já jsem zvyklej střílet tyhle vzdálenosti jen okem ;-) takže mě to nepřipadá málo, spíš jsem nadšen z toho jak blízko terč vidím :-))
jinak Fomei 4x40 je odzkoušená, můžu vřele doporučit několikaletým užíváním bez jediného problému na Exomaxovi, jak jsem již ostatně nekolikrát psal 8-), k té 7x50 asi bych se toho vůbec nebál, ale vlastní zkušenost nemám ..

Ještě k náklopné montáži, její původ opravdu s puškama nemá nic společného :-), je to udělané na základě náklopné montáže používané na kuši Aserma z 90. let, naprosto stejný princip jen zpracování jiné, náklopné montáže používal i Bear Jennings, Buckhunter a jiní, dávno dávno před Cermanem ..

spitamen

Příspěvek od spitamen » 25 bře 2011 12:44

martin,odkial si kupoval dig.hunter?chcel by som opacit co je to za vecicku..musi to byt super nastroj,podla toho co si predtym o nom pisal...
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 25 bře 2011 13:12

martinT - ja osobne by som tej výrobe na cnc neveril.
dobré spracovanie sa dá dosiahnuť aj na klasickom stroji, stačí šikovný nástrojár.
neviem či máš predstavu čo stojí výroba jedného dielu na cnc stroji.tam musíš počítať s využitím stroja, tvorbou programu a jeho odladením, jeho nastavením, výrobou, výstupnou kontrolou, prestojmi, opotrebením materiálu, prípravkami ...
preto sa mnohé zákazky odmietajú vo firmách, pretože náklady sú vyššie ako návratnosť, čo dáva menším firmám robotu, pretože pracujú s tovarom, ktorý sa neoplatí dávať robiť na cnc, tak to robia na klasike s podstatne menšími nákladmi.
naviac pochybujem že predaj ultramaxu a tej náklopnej montáže je natolko vysoký aby sa oplatila výroba na cncčku, takže to pravdepodobne robí šikovný chlap ako fušku niekde vo fabrike, v garáži, prípadne niekde v stodole.
cnc stroje nevynikajú až natolko v opracovaní, nad klasickými strojmi so zručnou obsluhou.samozrejme že neberieme do úvahy stroje ako nakamura, ktoré sú zase určené na úplne iný druh výroby.ale najrozšírenejšie mazaky sa v kusovej a drobnosériovej výrobe dajú nahradiť.
čo sa týka náklopnej montáže, tak som ju mal možnosť otestovať na gulovnici a po pár úpravách bola super.

na 100m by musel na optike uklikať 143,59 MOA.takže s použitím kvalitnej optiky s využitím balistickej vežičky a osnovou mil-dot by to šlo.otázne je či by sa tá optika nerozletela na kúsky.
thor6

Příspěvek od thor6 » 25 bře 2011 15:51

ahoj,no já se ptal DFendera na optiku 7x50,protože čtu každý příspěvek a tudíž vím,že i on střílí s náklopnou montáží a víceméně jsem dal na jeho doporučení a pořídil jsem si tuto montáž s optikou fomei 4x40.ta optika je ok.,jen mi trochu vadí to lovecké téčko,ale zvykám si.já právě uvažuju o té 7x50 proto,že už na 60m dost špatně vidím,kam jsem trefil.tak potom na 100 a víc metrů už budu tuplem prd vidět.buďto budu muset po každé ráně utíkat k terčovnici,nebo si pořídit hvězdářský dalekohled :lol: .no já jsem se ještě nedostal na stovku,protože nemám místo,kde by se takto dalo bezpečně střílet.na mém místě to jde max na 60,dá se i 65,ale to už je na "hraně".a právě po 5ti metrech se chci dostat na 100 a víc metrů.a ještě k té montáži:nevím,jestli je dělaná na cnc stroji,ale zpracovaná je opravdu pěkně a kvalitně,navíc bezvadně funguje.taky ji můžu doporučit.jo a jak přesně napsal crossbowhunter,chci trefovat na 100 a víc krabičku od cigaret a ne jen ten pytel hader,je mi jasné,že jednoduché to nebude,ale časem to snad zvládnu.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 25 bře 2011 19:52

Ahoj, ta domenka CNCckovani se zaklada na mnozstvi a shodnosti vyrobku. Ano zadat si tu vyrobu ve firme s CNCckem - to se asi nestalo. Ale to preci neni jedina cesta jak se k CNCcku dostat ;-). A udelat si program pro CNCcko , nato ti staci kompa a spousta casu po veceru. No konec spekulaci. Je jedno jak je delana, ale zp;sob na me udelal dojem.

DigitalHuntera mam primo od vyrobce, jen jsme pouzil sluzeb dovozce, ktery ma bohate zkusenosti s obchodem se zbranemi z USA. A velmi se mi to vyplatilo, kdyz jsem sledoval anabazi s dovozem.

DigitalHunter je vlastne videokamera, se zazname vystrelu na SD kartu v podobe obrazku nebo videa. A obsahude balisticky pocitac na kompanzaci zamerneho krize. To co se na klasickym puskohledu dela kominky, ja delam cudlikama. Ale vecer si zalezu k pecku a ucim se z chyb pri vystrelu.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 26 bře 2011 01:41

Jaký kušohled by jste doporučili k barnettu delta storm? Vím, že tu jelo vlákno o optice ale už je tady 44 stran a nedohledal jsem to.
Střílím tak na 21 metrů a chtěl bych střílet i na 40 metrů.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
DFender

Příspěvek od DFender » 26 bře 2011 07:33

thor6 píše:chci trefovat na 100 a víc krabičku od cigaret a ne jen ten pytel hader,je mi jasné,že jednoduché to nebude,ale časem to snad zvládnu.
:-) nezvládneš, nemá na to zbraň ;-) .. mimochodem když to budeš dávat s kulovnicí, tak budeš platit za výbornýho střelce :-), kuší je to utopie .. pytel hader ti bude malej, vzpomeň si na mě, na tyhle dálky venku doporučuju terč cca 1000x1500 ..
MartinT

Příspěvek od MartinT » 26 bře 2011 10:30

Ahoj, proc by nezvladl? Ma minimalne 2 ze 4 prerekvizit. Ma ambici to delat a ma kusi, ktera to muze zvladnout. Jeste je potreba pecliva znalos kazdeho jednoho sipu, se ktery to bude delat a perfektni strelecky postoj. 120 m e equinoxem je to same jako kilometr s kulovnici. Drzim palce.

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
DFender

Příspěvek od DFender » 26 bře 2011 11:52

Jenom jednu, ambici to dělat .. kuše(jakákoli) a šípová střela(jakákoli) nemá na to, aby jsi s ní zasahoval terč o velikosti 6x7cm(asi tak počítám cigára jsou) na 120metrů, pokud si někdo myslí že ano, je úplně mimo realitu a možná je lepší to veřejně neprezentovat :-D, 120m s jakoukoli kuší střílet na jablko, jako bonus venku :-), je jako z dílny Walta Disneyho :-). O tom se nedá diskutovat, to je prostě fakt se kterým se člověk musí smířit .. Ale pobavil jsi mě :-))
MartinT

Příspěvek od MartinT » 26 bře 2011 12:18

Je fajn ze jsem te bobavil. Muj MAX to se 4 z mych sipu na 120 metru zvladne. Jen mu to cas od casu zkazim ja. Neumim tohle z ruky a ze stoje, ale s oporou to neni nemozne. Equinox je to to same jako MAX, jen s jinou pazbou. Ale najit ty spravne 4 sipy trvalo hoooodne dlouho. Navic 120 se nedava za kazdeho pocasi. Tech 100-120 je stvatecni odstrelovacska. Je to svatek, ne ktery si musim vzdy pockat a temer vzdy me nekdo vyrusi. Je velmi poucne videt jak to zbrklost a adrenalin dokazi tak preciznimu kousku mechaniky dovedenemu ke krase a dokonalosti podelat. Muj MAX bude vzdy o nekolik radu nademnou. Pisu o sobe, o tom co jsem zazil a poznal a vse v souvislosti s motem v mem podpisu.
Kuse neni odstrelovacka. Temer kazda kulovnice ma na to dat kilometr, docela hodne strelcu ma na to se na ten kilometr trefit do terce. Ale na to aby to byli rany jistoty a ne nahody si musis vybrat nebo udelat strelivo. Kdys si budes daltat tucet sipu, udelas z nich max 3 stejne. Jen 3, jen 3, ktere se budou na tech 120 m chovat stejne.

HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 26 bře 2011 13:32

Jak ty šípy přepravuješ? Jí je dávám po obalů od zářivak ale to je asi špatně. Krčí se jim tam letky.

A co si myslíte o kuši ultramax? Je to kuše snů nebo jen drahý přebytečný výkon? Střílel jste s ní někdo?
Na té prezentaci vypadá hodně dobře!!!
DFender

Příspěvek od DFender » 26 bře 2011 13:41

Bavím se dost ... Ale výborně, rád bych to viděl, protože jsi patrně (téměř jistě) jediný na světě kdo to dává-kdy a kde? Přijedu kamkoli, není problém ..
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 bře 2011 14:32

ahoj,jen troška k mým ambicím:co se týká palných zbraní,tak mám 25ti leté zkušenosti.neříkám,že jsem profík,ale dvojka máslo taky ne :wink: .ale co se týká kuší,tak jsem jak víte,začátečník.jo dělám pokroky,kuše byla pro mne něco uplně nového,o čem jsem neměl ani páru,nicméně mně to už pár let lákalo.teď jsem ve stádiu,kdy trefím krabičku na 60m každou druhou ranou,nebo těsně vedle.vím,vám zkušeným to může být k smíchu,ale povíme si za pár let :) .jasně,střílím to s oporou lokte,z ruky mi to moc nejde.i když sem tam se zadaří.vycházím z toho,že co dám na 60,tak na 100 to bude jednou tak horší,nevím,jestli je to utopie,ale zkusím a uvidím.taky souhlasím s Martinem,bude i třeba sledovat šípy,jak ktrerý lítá na větší vzdálenosti,chce to laborovat,pozorovat,no času mám dost a chuť taky,nicméně jsem realista,dobře vím,že každou ranou na 100 a více metrů cigára netrefím,ale stejně se o to pokusím :) .mimochodem,DFendere-inspiroval jsi mne ty :wink: .
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 bře 2011 22:14

HANYKING-ahoj,no ten ultramax je vlastně jak víme exomax,jen je použito delší tělo,čímž se dosáhlo delšího nátahu a tím i vyžšího výkonu,ramena excaliburu jsou určitě dimenzována na víc jak 225lbs a toho patrně tvůrce využil.já bych do ní asi nešel,stejně mi příjde předražená,no a já jsem chtěl mít origo kanaďana,ne nějaký custom,navíc nejsem si jistý,jak by se řešila záruka,když to není originál.
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 27 bře 2011 00:43

thor6 : Ahoj, tak to jsem si myslel, že to jsou silnější ramena. Pokud jsou to ramena z maxe a jsou více vytížena je to na úkor životnosti. Ale tady je to asi předimenzováno. Záruku by dal prodejce.
Určitě by bylo zajímavé, kdyby excalibur dělal i skládací model jako je delta storm.
Odpovědět