Tak dnes jsem se znova zamiloval - ne že by moje S634 s kompletně inovovaným pajšlem byla špatná, ale to zlamování hlavně mi furt nedalo spát. A tady na bazaru prodával dost pohodovej týpek HW97K za 5.500,- tak jsem neodolal. Sice jsem si pro ni jel něco okolo 500km za totálního marastu - pro upřenění u nás na jižní moravě pršelo v pátek celý den (8°C), ale okolo Frýdku Místku padali trakaře v podobě brutální vánice, během 30min ... 10cm sněhu na silnici(-2.5°C), několikrát jsem hledal kde je vlasně silnice, potkal jsem jednu dodávku a jeden osobák, kteří tu silnici nenašli a skončili v 2m-vém příkopu krajnice, no prostě masakr, ale to HW za to stálo - po dnešním hrubém nástřelu optiky (dost foukalo) jsem byl na výsost spokojený. Na 10m zprohýbala asi 15cm kolečko železného plechu o síle 1mm a po zásahu do předešlé jamky po JSB Exact 4,5mm, ho dokonce i protrhla. Měl jsem z toho takovou radost, že jsem to zapomněl vyfotit.
Co se týče samotné střelby, čekal jsem brutální kopance do ramene - po zkušenosti s S634 s novou pružinou a pístem - ale byl jsem mile překvapen, buď to je ta gumová botka nebo je to z nadšení, prostě HW97K mi nepřipadá jako kobyla, stejně tak i hlasitost je opravdu snesitelná vzhledem k tomu výkonu.
Jediný kdo byl překvapený byla moje mladá, furt si chtěla vystřelit, ale já střílel ve stoje jen s oporou ruky vs roh domu.Ta moje to zkoušela ve stoje, protože má malý ručičky a nechtěla pažbu odřít o omýtku domu, ale nebyla schopná udržet HW v klidové poloze. Ani se nedivým - HW 4,2kg + optika 0,5kg versus moje mladá 40kg (i se stříbrem a obečením

) - no po 5sec to vzdala musel jsem jí oporu udělat ze zábradlí vypodloženým hadrou, aby nepoškrábala pažbu. Na 10m (venku a furt dost foukalo - tak proto ta vtipná vzdálenost) trefila střed, ALE nečekal takový kopanec a měla oko dost blízko optiky ........ od někoho kdo vyrostl v myslivecké rodině a navíc střílel na asfaltové holuby brokovnicí, jsem takovou základní chybu nečekal, takže má bouli a fialkové obočí - aspoň ušetří za makeup
Sumasumárum němci neumí jen auta (audi A4-moje druhá holka, doufám že tohle ta moje neuvidí)

, ale i vzduchovky.
Tady je pár (slovy dvě) fotek mojí nové krásky.
Zkusím ještě nástřel na 20m v hale a pak sem zkusím hodit i foto online soutěžního terče.