TEST DIABOLO JSB EXACT 4,52 cal 4,5
Zdokumentoval jsem převážení diabolo na váhách JS-WG 40G X 0,005 gram což by na tes mělo stačit nejsou to zrovna naprosto špičkové váhy ale jsou kalibrované a na tento pokus naprosto stačí vážím s nimi již 3 roky diabolo a výsledek jsem nyní zdokumentoval i pro ostatní k do tuto možnost nemají.
Jinak výsledky během 3 let jsou podobné někdy jsem dokonce zaznamenal odchylky 0,525 až 0,565 načež jsem napsal do JSB přímmo panu Schulzovi který mi vřele a rychle odpověděl a vysvětlil v dopise proč se tak děje. A připojil vřelou omluvu s pozorností podniku. Což se na dnešní dobu opravdu cení. A stále JSB patří mezi nejlepší výrobce a těžko bude někdo lepší.
Pokud si dobře pamatuji tak mi vysvětlil že mají procentuelní odchylku kterou se snaží nepřekračovat a otřepy a nepravidelné hrany na diabolkách jsou způsobeny rozcalibrování stroje a to že se dostaly diabolo na trh i přes kontrolní pracoviště si nedovede vysvětlit. A pokud na nějaký výrobek s touto vadou objevím bylo to způsobeno právě tímto a upozorním s připojením fotodokumentace se seriovým číslem na krabičce kvůli zjednání okamžité nápravy a to příslušné oddělení JSB Match Diabolo nebo přímo na jeho email.
ZÁVĚR:Nějak bych se z výsledku nestresoval rozdíl při ústové rychlosti 240 m/s je při váze 0,530 - 0,560 necelý milimetr propad , mnohem větší starosti jsou otřepy na diabolkách na košilce nebo v nejhorším případě hrana po lisování na boku diabolo tak to je fakt špatný, prováděl jsem kdysi test takto poškozenách diabolek a dokáže odlétnout jakýmkoli směrem klidně o 5-10 mm na 25 metrů. Když k tomu připojíme trochu vánek, něco rozdíy tlaku v regulátoru. A pak si marně člověk láme hlavu proč ze 6 dibalolek někdy jedna odletí i když nefouká vítr.

Kdyby se chtělo udělat někomu podobný test a nebude litovat času je to cca 2 hodky života at ho zdokumentuje a pověsí na vlákno.