P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
byl jsem strilet uplna parada sice jenom 3 rany ale ma to fakt silu tramek 10x10 skrz a jeste se to zavrtalo do stromu 4 gramy vesuvit lc akorat to cisteni cistil jsem to horkou vodou ale natekla mi i do pazby jak to presne cistite vy a rozebirate i zaver
Re: předovky Ardesa
Na Pursuitu jedním šroubem vyndám hlaveň a je hned ve vaně, trochá tekutého mýdla 5min a nemám co řešit.
Jinak mám čísté olovo z baterek, nepoužité, je moc tvrdé na perkus. Legovat ho umím, ale opak. Není nějaká snadná rada, jak ho změkčit?
Jinak mám čísté olovo z baterek, nepoužité, je moc tvrdé na perkus. Legovat ho umím, ale opak. Není nějaká snadná rada, jak ho změkčit?
Pursuita čistím v celku.Zacpu zátravku vypláchnu lauf vodou.Opakuji několikrát,pak vyjmu šroub a dočistím jako klasickou zadovku.Největší neřád je beztak ze zápalek(v tom mají křesadla výhodu).
S tvrdou olověnou slitinou toho moc nejde udělat.Leda vyměnit třeba za trubkové.Zrovna mám jeden 5ti kilový kousek v zásobě.Jinak i s tvrdým olovem se dá střílet...
S tvrdou olověnou slitinou toho moc nejde udělat.Leda vyměnit třeba za trubkové.Zrovna mám jeden 5ti kilový kousek v zásobě.Jinak i s tvrdým olovem se dá střílet...
Máš pravdu, dá se s ním střílet, ale to nabíjení po desáté ráně de opravdu špatně. Prostě to tam musím namlátit a to není to pravé ořechové
Okolo zápalky sa to naozaj zle čistí, hlavne na Evolutione. Ja som na kritické menej dostupné miesta (okolo zápalky) natrel trocha lítiovej vazelíny a hneď to išlo ľahšie dole pri čistení.
chramst: To, že po desáté ráně jde nabíjení špatně, znamená že musíš najít jiné, lepší mazání střely. Tím "namlácením" střelu deformuješ a přesnost je pryč. K tomuhle stylu nabíjení prostě nesmí vůbec docházet.
Máš vlastně jen tři možnosti. Buď najít jiné, lepší mazání pro střelu, nebo vytírat hlaveň po- například - každé páté ráně. Nebo si zvolit jiný druh střely. Například Minii nebo REAL a ani u nich nelze nabíjet bez vytření hlavně nekonečně dlouho! Nejpozději po 25 ráně je dobré hlaveň vytřít,i když nabíjet ještě lze. Tím docílíš snadné zasunutí střely na prach a přesnost zásahu se obnoví.
Střelba tvrdým olovem v předovkách nemá žádný smysl i když takovou střelu vystřelit pochopitelně lze. Taková tvrdá střela se nedokáže správně namačknout(naformovat) při výstřelu do drážek, je pak nedostatečně přesně vedená v hlavni a přesnost zásahu je malá(přesto že se trefíš do "černého")
Všechny válcové střely musí být z čistého měkkého olova. Jen koule mohou být nepatrně tvrdší.
Máš vlastně jen tři možnosti. Buď najít jiné, lepší mazání pro střelu, nebo vytírat hlaveň po- například - každé páté ráně. Nebo si zvolit jiný druh střely. Například Minii nebo REAL a ani u nich nelze nabíjet bez vytření hlavně nekonečně dlouho! Nejpozději po 25 ráně je dobré hlaveň vytřít,i když nabíjet ještě lze. Tím docílíš snadné zasunutí střely na prach a přesnost zásahu se obnoví.
Střelba tvrdým olovem v předovkách nemá žádný smysl i když takovou střelu vystřelit pochopitelně lze. Taková tvrdá střela se nedokáže správně namačknout(naformovat) při výstřelu do drážek, je pak nedostatečně přesně vedená v hlavni a přesnost zásahu je malá(přesto že se trefíš do "černého")
Všechny válcové střely musí být z čistého měkkého olova. Jen koule mohou být nepatrně tvrdší.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Keď som používal strely REAL 320gr (dlhšie), tak som pekne rovnomerne natlačil strelu aj po 30 výstreloch. Potom som prešiel na strelu REAL 250gr (kratšia) a po 15 výstrele som už musel prečistiť. No a v tom to vlastne bolo, strela "dlhšia" a "kratšia". A samozrejme tým aj množstvo maziva na nej (viac a menej). Bolo mi to samozrejme jasné, ale nečakal som, že takáto troška maziva urobí taký rozdiel v počte nabíjaní bez prečistenia. 

Mám Realy 320dr, baterkvé olovo de brzo špatně nabíjet, trubky jsou v pohodě.To mazivo je včelí vosk, parafín a podle možnosti trocha jedlého oleje, nebo sádlo. Přesnost je daná dost očima, musím koupit nějaké sklo, když vidíš trochu hledí a mušku je to špatné. Už mám trochu přetočený tachometr
Tak musím našetřit na ten puškohled

A co byste řekli na FOMEI 7x50 Ranger 25,4mm (bez červeného bodu) Neni příliš drahý, vlastně za pusu. Asi 3300Kč.
Ten Pursuit by to mohlo přežít?
Ten Pursuit by to mohlo přežít?
Ja mam na Trackerovi Deltu 3-9x40 uz tri tri a pul roku a drzi.A stal asi 1700,-
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak sem koupil za 1850 Nikko Stirling Mountmaster. 3-9x40 IR MD. Má to i paralexu a podsvícený zeleně a červené mildot. Je namontovaný , jen jít na střelnici. Zdá se, že je to nějaká novinka, tak se dám překvapit.
Jen aby ty pecky vydrzel.Ale predovka ma preci jen takovou prijemnejsi ranu a kopnuti je takove kulatejsi,ne ostry kopanec.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Mám BSA 3-9x40 také na 30-30W a drží od 96roku. Zázrak, třeba dude i druhý.
Deerhunter ,Lightning,Tracker 209 ,Yukon ,EVOLUTION, neviem si vybrat,ide mi o jednoduchost pouzivania,cistenia,spolahlivost,taktiez nemam skusenosti s predovkami,cize brat ohlad aj na to,ak mi budete radit poprosim uviest aj preco,este potom by som potreboval poradit,co vsetko mam k tomu objednat.
dopredu vdaka
dopredu vdaka