GUNLEX: Ofici?ln? v?zva v?em majitel?m zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Někdy mi to připadá jeko furt dokola, víc zatím vysvětlit k Lexu asi neumím. Chápu připomínky a doporučuji účast na členské schůzi (Valné hromadě), kde je určitě prostor pro diskusi, návrhy, dotazy, osobní seznámení, atd.
Re: GUNLEX: Oficiální výzva všem majitelům zbraní
Ano v tom jsme za jedno... je to jako zadrhlá gramofonová deska... ze strany nespokojených členů ale i ze strany vedení. Já taky nevím jak to líp vysvětlit. Prostě problém je v tom, že chci a moc rád budu lákat lidi do Lexu, ale tak nějak mi chybí ta motivace pro ty lidi. Ono když jim přednesu tu stokrát omletou písničku tak ta funguje vždycky jenom chvilku a pak se začnou ptát k čemu mi to členství v Lexu je. A v tu chvíli ta ohraná píseň začíná být ohraná už moc. Chce to vizi. Chce to plán. spuštění dalšího fóra a úprava stránek není plán hodný čtyřset korun od každého člena. Nebo ono je kolem střelců opravdu takový ticho? Já bych třeba uvítal informaci jak daleko se rozvinula spolupráce se slovenským Lexem a jakým způsobem mu český Lex pomohl nebo pomáhá. Nebo to taky byla jen planá informace? Rád bych věděl jestli došlo k nějakým konkrétním krokům nebo jestli nezůstalo jen u projevu sympatií. Jestli celá aktivita nespočívá v tom, že jim český Lex třeba jen "drží palce" v boji s ministrem Lipšicem. Když už mluvím o spolupráci se zahraničními organizacemi tak nikde jsem se například nedočetl jestli je nějaká vize celoevropské federace Lexů nebo na jaké úrovni existuje spolupráce. V jednom případě jsem se snad dočetl že s němcema nemá ani cenu komunikovat, že to sami vzdali, ale to je vše. Když se na celoevropské úrovni dokáží sdružit šipkaři nebo fandové stolních fotbálků, tak proč to nejde střelcům?
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Tak, mě zatím taky LEX nepřesvědčil.
Sice je hezká písnička, že LEX bojuje za naše práva a tak podobně. Ale, proč nikde není napsáno, co už LEX dokázal za svojí existenci, od čeho nás uchránil a tak podobně? Prostě "hmatatelné" věci.
Bez těchto důkazů mi to příde jen jako vykřikování motivačních hesel, jen aby hlavně lidi platili příspěvky.
Ani nejde zjistit, kolik je vlastně v LEXU členů.
Druhá část je web. Když vemu, že to všechno běží na redakčním systému wordpress, tak opravdu nevím, co je tak složitého a na různých úpravách webu. Například spuštění fóra je opravdu otázkou jednoho dne, včetně vytvoření kategorii a nastavení práv.
Ke grafickému podání se raději ani nevyjadřuju.
Celé fungování lexu je takové kostrbaté. Třeba platby. Copak sdružení nemá automatizovaný systém s evidencí členů s napojením na přichozí platby z banky. Pokud je to dobře napsané. Dvě kliknutí stačí na kontrolu neplatících členů a odeslání emailu s upozorněním, či podobné vychytávky.
Tu druhou část berte jen jako profesionální deformaci, trošku dělám do věcí na webu a tak sem se k musel vyjádřit.
Sice je hezká písnička, že LEX bojuje za naše práva a tak podobně. Ale, proč nikde není napsáno, co už LEX dokázal za svojí existenci, od čeho nás uchránil a tak podobně? Prostě "hmatatelné" věci.
Bez těchto důkazů mi to příde jen jako vykřikování motivačních hesel, jen aby hlavně lidi platili příspěvky.
Ani nejde zjistit, kolik je vlastně v LEXU členů.
Druhá část je web. Když vemu, že to všechno běží na redakčním systému wordpress, tak opravdu nevím, co je tak složitého a na různých úpravách webu. Například spuštění fóra je opravdu otázkou jednoho dne, včetně vytvoření kategorii a nastavení práv.
Ke grafickému podání se raději ani nevyjadřuju.
Celé fungování lexu je takové kostrbaté. Třeba platby. Copak sdružení nemá automatizovaný systém s evidencí členů s napojením na přichozí platby z banky. Pokud je to dobře napsané. Dvě kliknutí stačí na kontrolu neplatících členů a odeslání emailu s upozorněním, či podobné vychytávky.
Tu druhou část berte jen jako profesionální deformaci, trošku dělám do věcí na webu a tak sem se k musel vyjádřit.
dracekvo: to co vim, tak opravdu zadny takovy online system evidence clenu nema. A vcelku se nediv, protoze si uvedom, jake rocniky tam jsou ve vrcholnych pozicich a ty proste radeji veri papiru nez SQL
Nicmene verme, ze se to v brzke dobe zmeni k lepsimu.

| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
- g-relax
- Kontaktovat uživatele:
harrykv: Vážený mistře klávesnice, co se tak na 20 dnů odmlčet, a teprve potom pokračovat ve drcující kritice, pokud však bude na místě? Na Tvém místě bych o gramofonové desce raději pomlčel...
dracekvo: Jak si představuješ ty "hmatatelné" věci?
dracekvo: Jak si představuješ ty "hmatatelné" věci?
člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
g-relax: Nějaké info, čeho se lex účastnil, co se mu povedlo vyjednat a tak. Prostě takové základní info, co lex za dobu svojí existence dokázal a aby bylo vidět, že jeho existence má opravdu smysl.
Myslím, že by to bylo daleko účinější pro lidi jako jsem já kteří stále neví, jeslti se k lexu přidat nebo ne. Pokud to někde je, ale je to zapadlé v historii článků, tak by třeba stálo za to, to dát někam na popředí, aby to bylo lépe na očích.
S474N: a není to škoda? Přece jen, pokud to dělají lidé ve svém volném čase, tak podle sebe vím, že toho času opravdu není nikdy dost, na to, aby se plejtval nad věcmi, které se nechají celkem snadno zautomatizovat.
Myslím, že by to bylo daleko účinější pro lidi jako jsem já kteří stále neví, jeslti se k lexu přidat nebo ne. Pokud to někde je, ale je to zapadlé v historii článků, tak by třeba stálo za to, to dát někam na popředí, aby to bylo lépe na očích.
S474N: a není to škoda? Přece jen, pokud to dělají lidé ve svém volném čase, tak podle sebe vím, že toho času opravdu není nikdy dost, na to, aby se plejtval nad věcmi, které se nechají celkem snadno zautomatizovat.
- g-relax
- Kontaktovat uživatele:
dracekvo: S tím naprosto souhlasím, to je fakt dobrý nápad. Ten prodám. 

člen LEX z.s. - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní | http://www.gunlex.cz/
vážený pane g-relax.... chtěl jsi vědět v čem bych viděl zlepšení a co můžu udělat pro Lex já. To jsem napsal a jsem si vědom, že to je opakování se. Nemyslím, že bych nějak extra kritizoval a když jsem napsal to na co jsi se ptal tak se dočkám takovéto reakce?... Mě nikdo zavírat hubu nebude, tu zavřu sám a udělám to na vždy.
Jednoduše: svůj vstup do Lexu považuji zatím za neuvážený a pokud se během letošního roku nic nezmění nevidím důvod proč nadále platit příspěvky. Teď tedy na těch 20 dní se v tématu Lex opravdu odmlčím a pak jsem zvědav. Ale znovu opakuji, nepovažuji úpravu stránek a spuštění dalšího zbytečného fóra za pokrok
PS: nechtěj abych napsal to co si opravdu myslím, protože to by mohlo skončit u soudu a to bych opravdu nepřál ani sobě a ani Lexu

Jednoduše: svůj vstup do Lexu považuji zatím za neuvážený a pokud se během letošního roku nic nezmění nevidím důvod proč nadále platit příspěvky. Teď tedy na těch 20 dní se v tématu Lex opravdu odmlčím a pak jsem zvědav. Ale znovu opakuji, nepovažuji úpravu stránek a spuštění dalšího zbytečného fóra za pokrok
PS: nechtěj abych napsal to co si opravdu myslím, protože to by mohlo skončit u soudu a to bych opravdu nepřál ani sobě a ani Lexu
Jules Winnfield a Vincent Vega:
Hoši, tady je třeba psát a chovat s konstruktivně, protože pokud se zde nedohodneme v písemné formě, kde ruka je pomalejší myšlenek, jak to asi bude vypadat při hovoru-diskusi z očí do očí, kdy jde vše hlavy ven okamžitě ústy ??? Chovejme se jako kolegové, muži, kterým jde všem o jednu věc. Kritika ano, ale bez emocí a v klidu s rozvahou. Díky.
Ale ano, já tohle chápu.
Ale chtěl bych prostě mít nějaké argumenty, kterými bych mohl přesvědčit kolegy, že „prostě tohle kluci, to má smysl“.
Chápu, že „v jednotě je síla“ a že by bylo ideální kdyby 100% rozumných držitelů zbraní bylo členy LEXu.
Ale nedokážu přesvědčit nikoho, když sám nejsem přesvědčen, nebo když vlastně ani nevím, co těm lidem říct.
Já to nějak vnitřně cítím, že je dobré mít nějaký nástroj, kterým se dají otupit snahy některých zákonodárců, snažících se omezit / zakázat držení zbraní.
A i sám bych byl rád kolečkem v tomhle nástroji, jenže se tak trochu obávám, že třeba ten LEX není to, co by to mohlo být.
A že se stanu členem třeba zbytečného spolku, kde se nebude nic dít, ale já budu mít pocit – mám průkazku.
A chápu i, že nejtěžší je „ten vlak rozstrkat“, naskočit do jedoucího je už jednoduché.
A nevím, jestli ten vlak už jede, nebo se teprve topí pod kotlem a nebo jestli vlak třeba ještě nemá ani kola.
Tady mi vůbec nejde o nějaké příspěvky, pravděpodobně bych stejně platil víc, než jen ty 4 kilča, ale jde mi tu o tu užitečnost LEXu.
Je, nebo není ?
A hlavně – nechci být pokladník.
Ale chtěl bych prostě mít nějaké argumenty, kterými bych mohl přesvědčit kolegy, že „prostě tohle kluci, to má smysl“.
Chápu, že „v jednotě je síla“ a že by bylo ideální kdyby 100% rozumných držitelů zbraní bylo členy LEXu.
Ale nedokážu přesvědčit nikoho, když sám nejsem přesvědčen, nebo když vlastně ani nevím, co těm lidem říct.
Já to nějak vnitřně cítím, že je dobré mít nějaký nástroj, kterým se dají otupit snahy některých zákonodárců, snažících se omezit / zakázat držení zbraní.
A i sám bych byl rád kolečkem v tomhle nástroji, jenže se tak trochu obávám, že třeba ten LEX není to, co by to mohlo být.
A že se stanu členem třeba zbytečného spolku, kde se nebude nic dít, ale já budu mít pocit – mám průkazku.
A chápu i, že nejtěžší je „ten vlak rozstrkat“, naskočit do jedoucího je už jednoduché.
A nevím, jestli ten vlak už jede, nebo se teprve topí pod kotlem a nebo jestli vlak třeba ještě nemá ani kola.
Tady mi vůbec nejde o nějaké příspěvky, pravděpodobně bych stejně platil víc, než jen ty 4 kilča, ale jde mi tu o tu užitečnost LEXu.
Je, nebo není ?
A hlavně – nechci být pokladník.

- g-relax
- Kontaktovat uživatele:
Matěj: Občas se podívej v průběhu března (2011
) na lexácký web a doufám, že Tě některé novoty i články zaujmou.

- BlackAdder
Původně jsem se do debaty o smyslu vstupu do Lexu nechtěl zapojovat, ale mám pocit že tady převažuje spíš negativní naladění, takže se ho pokusím trochu "vyvážit".
Jsem držitelem ZP a členem Lexu pár měsíců - oboje bylo v podstatě současně. Jelikož jsem byl vždy zbraním nakloněn a situaci jsem sledoval už několik let, jsem si vědom toho, že existuje v podstatě kontinuální snaha práva na vlastnictví, držení a nošení zbraní omezit. Stejně tak vnímání střelecké veřejnosti ze strany veřejnosti nestřelecké je dost na prd - asi každý znáte. Pokud máte ve svém okolí lidi, kteří si při zmínce o tom, že z nějakého důvodu vlastníte zbraň neklepou na čelo (v lepším případě), tak vám gratuluju.
Když jsem se z nějaké zmínky na netu dozvěděl o existenci Lexu a přelouskal články na jejich webu tak jsem prostě došel k názoru, že pokud je tohle lobbystické sdružení v podstatě jediné, které hájí práva střelců, tak budu jeho členem. Z logiky věci vyplývá, že pokud chci za něco lobbovat, musím mít v zádech dostatečný počet členů (voličů) a že na činnost potřebuju peníze. Svým členstvím jsem tedy alespoň "pasivně" podpořil své bezpečí + svůj koníček a ty hloupé čtyři stovky ani nezmiňuju - víc mě stojí každotýdenní návštěva střelnice.
Je fakt, že bych si taky přál, aby byl Lex (a výsledky jeho činnosti) víc vidět a aby členství bylo považováno za něco naprosto normálního pro každého vlastníka zbraně, aby se v novinách objevovalo víc článků jako byl ten v HN. Na druhou stranu pokud je výsledkem dosavadní práce dnešní stav zákona o zbraních, tak já jsem spokojený. Asi by bylo bláhové se domnívat, že se to bude měnit k lepšímu.
Prostě pokud moje členství posílí pozici Lexu při bránění mého práva vlastnit zbraň a výsledkem je, že mi toto právo nebude omezeno, tak mi to za to stojí.
Jsem držitelem ZP a členem Lexu pár měsíců - oboje bylo v podstatě současně. Jelikož jsem byl vždy zbraním nakloněn a situaci jsem sledoval už několik let, jsem si vědom toho, že existuje v podstatě kontinuální snaha práva na vlastnictví, držení a nošení zbraní omezit. Stejně tak vnímání střelecké veřejnosti ze strany veřejnosti nestřelecké je dost na prd - asi každý znáte. Pokud máte ve svém okolí lidi, kteří si při zmínce o tom, že z nějakého důvodu vlastníte zbraň neklepou na čelo (v lepším případě), tak vám gratuluju.
Když jsem se z nějaké zmínky na netu dozvěděl o existenci Lexu a přelouskal články na jejich webu tak jsem prostě došel k názoru, že pokud je tohle lobbystické sdružení v podstatě jediné, které hájí práva střelců, tak budu jeho členem. Z logiky věci vyplývá, že pokud chci za něco lobbovat, musím mít v zádech dostatečný počet členů (voličů) a že na činnost potřebuju peníze. Svým členstvím jsem tedy alespoň "pasivně" podpořil své bezpečí + svůj koníček a ty hloupé čtyři stovky ani nezmiňuju - víc mě stojí každotýdenní návštěva střelnice.
Je fakt, že bych si taky přál, aby byl Lex (a výsledky jeho činnosti) víc vidět a aby členství bylo považováno za něco naprosto normálního pro každého vlastníka zbraně, aby se v novinách objevovalo víc článků jako byl ten v HN. Na druhou stranu pokud je výsledkem dosavadní práce dnešní stav zákona o zbraních, tak já jsem spokojený. Asi by bylo bláhové se domnívat, že se to bude měnit k lepšímu.
Prostě pokud moje členství posílí pozici Lexu při bránění mého práva vlastnit zbraň a výsledkem je, že mi toto právo nebude omezeno, tak mi to za to stojí.
Ano, vidím to zhruba stejně.
BlackAdder: toto je opravdu reálný pohled na Lex a na důvod, proč být členem. Věcný, konstruktuvní a následováníhodný. Kéž by ho přečetli a následovali všichni váhající. Skutečně ty čtyři kila ročně stojí za to, nemluvě o ostatním.
- jomekabi
- Bydliště:Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz/
BlackAdder: Tomu rikam konstruktivni pristup, pod to se Ti klidne podepisu. V zasade o to take jde v tzv. Cekanicke iniciative, tj. zviditelneni LEXu a zvyseni efektivnosti jeho prace.
Ostatnim:
Jste-li cleny LEXu, zapojte se do vnitrni diskuse. Zacit muzete napr. tim, ze se pripojite k CI. Ale propirat tohle vsechno verejne opravdu neni to prave orechove. Jde o vnitrni problemy sdruzeni a vnitrne by se taky mely vyresit. A nejake vykriky o tom, ze forum by slo spustit behem nekolika minut, jsou opravdu mimo misu.
Nejste-li cleny LEXu, budto do nej vstupte a aktivne neco delejte, aby sdruzeni bylo dle vasich predstav, nebo zustante necleny a vyckejte, jestli se neco zmeni. Nikdo nikoho ke vstupu nenuti, je to vse pouze na vas.
Ostatnim:
Jste-li cleny LEXu, zapojte se do vnitrni diskuse. Zacit muzete napr. tim, ze se pripojite k CI. Ale propirat tohle vsechno verejne opravdu neni to prave orechove. Jde o vnitrni problemy sdruzeni a vnitrne by se taky mely vyresit. A nejake vykriky o tom, ze forum by slo spustit behem nekolika minut, jsou opravdu mimo misu.
Nejste-li cleny LEXu, budto do nej vstupte a aktivne neco delejte, aby sdruzeni bylo dle vasich predstav, nebo zustante necleny a vyckejte, jestli se neco zmeni. Nikdo nikoho ke vstupu nenuti, je to vse pouze na vas.