GUNLEX: Ofici?ln? v?zva v?em majitel?m zbran?

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jomekabi
Bydliště:Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz/
Re: GUNLEX: Oficiální výzva všem majitelům zbraní

Příspěvek od jomekabi » 09 bře 2011 18:20

S474N: Ne, neznam se s kazdym, ale s hodnema, aspon z tech aktivnich (ja vim, to neni zas tak moc :-) ). Vetsina tzv. neaktivnich se nejspis stejne nezapoji, ti stejne budou cekat na vysledek ozivovaciho procesu. :wink:

K tomu, kdo provozuje forum: Kdyby ho neprovozovali ti "nezkuseni", neprovozoval by ho nikdo, protoze nikdo ze "zkusenych" se k tomu nemel. Tak to holt (bohuzel) je.

harrykv: Samozrejme si tady muzes psat co chces, ale bylo by plodnejsi, kdybys sve pripominky take napsal primo na foru, na ktere si tady stezujes. Lide, kteri to forum provozuji, nemaji povinnost sledovat veskera zbranova fora.

harrykv

Příspěvek od harrykv » 09 bře 2011 19:33

Já už radši nepíšu nic nechi být OT :cry:
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2011 20:11

harrykv: presne kvuli lidem jako ty jsem to sem napsal. Nemyslim tim ted tebe konkretne, ale kvuli tomu, ze normalni lidi nectou tyhle veci a potom se divi.

jomekabi: opravdu se k tomu nikdo nemel? A kolik si jich konkretne ty oslovil s zadosti bud o zalozeni nebo o pomoc pri zakladani? A kdyz uz si to pasoval sam do role, ze to zalozili nezkuseni, proc tito nevyjdou ze "zabehnutych standardu" a vymysli si svoje nesmysly, jako napriklad to, na co jsem poukazoval?

Naopak, je velmi vhodne, aby se to resilo na neutralni pude. Navic bez registrace, kterou clovek potvrdi ty nesmyslna pravidla ani nemuze napsat tam, kam chces, aby psal. A taky je lepsi psat tam, kde takove prispevky "nemohou nahodou zmizet". Jen at se k tomu muzou preci vyjadrit vsichni. I treba zajemci, kteri maji zajem do LEX vstoupit. Nehlede na fakt, ze Harrykv pouze reagoval na mnou napsane, takze bys ho tady buzerovat nemusel.

Jinak s tou povinnosti sledovat ostatni fora si me opravdu rozesmal. Vzdyt na tom zakladnim LEX foru prosimte nikdo neni a sam ses rad, ze tady tomu muzes delat reklamu. Abychom to nazvali spravnym jmenem.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
jomekabi
Bydliště:Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz/

Příspěvek od jomekabi » 09 bře 2011 22:19

Ach jo, co Ti prelitlo pres nos?

S tou nezkusenosti jsi zacal Ty, ja Ti jen odpovidal. Cituji: "A nakonec muj komentar - zajimave, ze forum chteji provozovat ti, kteri s jeho provozem nemaji zadne zkusenosti a delaji to presne naopak, nez je to bezne." Tak prosim Te neprekrucuj, co kdo pasoval do jake role.

Neoslovil jsem vubec nikoho, ani ty, kteri to nakonec vytvorili. Tot vse, neminim tu o tom diskutovat.

Zadnou reklamu tu delat neminim, stejne by to bylo k nicemu. Jen jsem odpovedel na Tvoji kritiku. Tim koncim, tschuss.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 09 bře 2011 22:28

jomekabi: me nic pres noc nepreletava, pouze nesouhlasim s nesmyslnymi pravidly, ktere evidentne vytvorili ti, co tomu ani nerozumi. Proboha, kdyz uz necemu nerozumim, tak se bud zeptam nekoho zkusenejsiho nebo alespon okopiruji to, co dela. Ale prichazet s nejakymi novinkami, ktere jdou navic naprosto proti logice a beznemu fungovani na internetu, to mi opravdu hlava nebere. A navic buzerovat tady nekoho za to, ze to neresi tam, kde se to tyka - jak to tam asi clovek muze resit, kdyz se tam bez te nesmyslne registrace nedostane?

Vcelku nechapu tento postoj - jeho ucelem ma byt odradit pripadne zajemce o vstup do LEX nebo jaky je ucel toho pravidla? Stale mi tu nikdo konkretne neodpovedel.
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

jomekabi

Příspěvek od jomekabi » 09 bře 2011 22:53

Ne, nesnazim se nikoho odradit, nezacal jsem celou tuhle nesmyslnou diskuzi. A odpovedel jsem Ti, i kdyz jen svym soukromym nazorem, proc to tak je. Proste je to clenske forum, na kterem clenove budou navzajem znat sva jmena. Na valne hromade se take nepredstavuji pod nickem. Libit se Ti to nemusi, ale tak to holt je.

Tim opravdu koncim, probirat zalezitosti clenskeho fora LEXu na verejnem foru nepokladam za regulerni.
Wojtyla

Příspěvek od Wojtyla » 10 bře 2011 09:28

S474N píše:Jenom si dovoluji touto formou upozornit pripadne zajemce o pristup na forum LEX na tuto skutecnost (sam z vlastni zkusenosti vim, ze lidi moc pravidla nectou):
mě osobně to vyhovuje, vzhledem k případný spolupráci s lidma který neznám, v současné době je to tak že má každý svuj nick (především proto že nekteré nicky - třeba jako ten tvuj jsou na internetu známé a pod vlastnem jménem by si tě nekdo hned nezařadil)...ale zároven je uvedeno občanské jméno, tak jak je v rámci občanských sdružení obvyklé...je to z mého pohledu i jistá psychologická bariéra pro případnou autocenzuru v rámci (ne)anonymity...a dává to pro mě jaksi osobnější rozměr komunikaci.

zároveň forum je striktně členské, tedy uzavřené, neměla by to být další tlachárna jaký je na internetu kolem zbraní počítám tak 5 celkem aktivních....mělo by to být pouze místo pro vnitřní potřebu sdružení, rychleší propojení členů sdružení, a místo v ideálním případě konstruktivních debat nad činností sdružení....

to že se o LEXu bude povídat i na jiných forech, to se bude stejně a je to dobře...a trofuám si tvrdit že veškeré jak pozitivní (asi dvě na celym internetu:-)) tak i negativní připomínky k činosti sdružení, jeho vedení vnímá a řeší.

nakonec snad jen - já jsem jen řadovej člen, žádný funkce nemám ani nechci, takže to co jsem napsal je muj subjektivní pohled na vec nesnažím se vystupovat jako nákej LEX guru..:-)
Wojtyla

Příspěvek od Wojtyla » 10 bře 2011 09:33

eště bych jen dodal, že já osobně forum velmiá vítám neb to vnímám jako šanci moct mluvit s představenstvem celý rok a ne jen na VH jednou ročně a možnost společně neco vymyslet a případně LEXu pomoct...
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 10 bře 2011 09:35

Takze jeste jednou a rozebereme si to poradne, aby to pochopili opravdu vsichni.

Na foru LEX jsou tyto pravidla:
1. U všech Vašich odeslaných diskuzních příspěvků bude zobrazeno též Vaše občanské jméno (automaticky doplní server z přihlášky člena), s čímž udělujete souhlas provozovateli tohoto fóra.
2. Veškerá Vaše aktivita na tomto fóru musí být v souladu s platnými zákony a ostatními právními předpisy ČR.
3. Vulgární vyjadřování a osobní útoky vůči členům Sdružení a ostatním účastníkům fóra jsou přísně zakázány.
4. Ve svých příspěvcích se držte obsahu tématu, který vyplývá z jeho názvu. Nezakládejte duplicitní témata.
5. Reklamní či obchodní činnost ve prospěch někoho jiného než Sdružení LEX je zakázána.
6. Bez souhlasu představenstva Sdružení není dovoleno zveřejňovat interní informace publikované na tomto fóru.
7. Při porušení některého z výše uvedených pravidel bude uživatel napomenut, při závažném nebo opakovaném porušení pravidel mu může být zablokován přístup na toto fórum.
Na zadnem z me znamych for se pravidlo jedna nevyskytuje ani neaplikuje. Neexistuji zadne realne a podlozene argumenty proto, aby takove pravidlo bylo zavedeno.

Argumenty "zakladatelu" jsou tyto:
1) Clenske forum - taky provozuji clenske forum, kde je soukroma sekce pro cleny a nejak stale nevidim duvod, proc by mela byt smesovana registrace s prezdivkou se skutecnym jmenem.
2) Valna hromada - tak srovnavat valnou hromadu s uzivatelskym forem, to myslite vazne?
3) Neaktivni se nezapoji - takze pokud to dobre chapu, je forum udelano stejne pouze pro ty, kteri prisli s Cekanickou iniciativiou -vseho vsudy par lidi, kteri se tam budou vzajemne placat po ramenou?
4) "Horkorkevne" vypady - zajimavy agrument, zvlaste v kontextu s pravidly - bod 2, 3 a potazmo i stanovenou represi v bode 7. Takze provozovatel (administrator, moderatori) ma dostatek informaci a prav k tomu, aby dotycneho "horkokrevneho" dostatecne zchadil. Navic zajimave je, kolik takovych "horkokrevnych" se vyskytovalo treba v diskuzich pod clanky na hlavni strance LEX? Mas vubec takovou informaci? Kolik jich bylo potreba chladit tam, kde takove pravidlo neni zavedeno?

Takze panove, pokud uz to chcete takto, tak laskave zmente zpusob registrace. Proc by se nejprve pri registraci mel vyplnovat nick, na ten se udelat registrace a potom doplnit jmeno a prijmeni? K cemu tedy ta prezdivka? Proc rovnou registrace neobsahuje udaje jmena a prijmeni. Predejdete tak hlavne vy nasledne zklamanym uzivatelum, jak tu predvedl harrykv a rovnou clovek i vidi, co se po nem chce.

A nakonec, muzes mi sdelit, jak mam takovou vec realne probirat na foru, kde abych mohl toto napsat, tak se musim zaregistrovat a souhlasit s temi nesmyslnymi pravidly? To mam nabourat SQL databazi a vlozit prispevek primo do tabulky nebo jak to mam udelat?

A na zaver mensi moje shrnuti. Jestli takoveto jednani ma presvedcit kohokoliv noveho, aby vstoupil do LEX, tak me doslova jima hruza a doslova se i desim toho, jake budou dalsi kroky. Bohuzel, cela tahle vec me cim dal tim vic presvedcuje, ze "Cekanicka iniciativa" a vse v jeji navaznosti je naprosto nepromyslena doslova hura akce, kde se zrejme nejaci "politicti odpadlici" chteji asi zviditelnit. HOWGH!

harrykv: zklamal si me. Mas nejaky nazor a nestojis si za nim a nechas se zastrasit. Takhle se chlap opravdu nechova. :( :roll:

S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 10 bře 2011 09:36

Wojtyla: tobe to vyhovuje, jinym treba nikoliv, takovy je zivot. Problem je pouze ten, ze ja na zaklade nekolikalete praxe v tom vidim problem a predevsim to, ze to jde proti vsemu "dosud obvyklemu". Jde hlavne o to, ze nejprve si clovek nevedomky zalozi registraci a az potom se razem "divi", ze se tam zobrazuje neco navic. Jak jsem psal vyse, at je registrace tedy rovnou jmenem. :wink:

Wojtyla

Příspěvek od Wojtyla » 10 bře 2011 09:54

to že stávající proces registrace je řekněme kostrbatej je fakt...ale k registraci a vubec přítupu na forum se váže zaplacení/nezaplacení členských příspěvků a proto se některé veci dělají ručně zatím...pokud jsou mé informace správné tak je v procesu databáze jakási která by potom tyhle veci mela umět sama (sorry nejsem IT takže jsem to možná popsal jako blbec:-)

to že to není na jiných forech obvyklé myslí že neznamená vubec nic...tohle není klasické forum kde se zaregistruješ a mužeš prudit (přispívat:-) a myslím si že je to tak dobře...stejně jako nemužeš bez členství hlasovat na VH, nebo se zučastnit uzavřené VH tak prostě bez členství nemužeš na forum určené pro členy...me to přijde logický...

k výhradám k pravidlům či zpusobu registrace bych dodal snad jediný....seš v tomhle směru odborník, tak pojd, pomoz klukům co to dělaj, porad, změn, udělej...myslim, že tvejch zkušeností v tomhle smeru si je každej vědom a pokud bys dokázal i potlačit svuj konfrontační tón a změnil ho na konstruktivní, tak se veci mužou pohnout rychle dopředu...a o to by nám všem členům melo jít především, takže za mě, ega stranou a pojdme neco udělat...

esli te teda mužu poprosit, zaregistruj se (to jedno kliknutí souhlasu s pravidlama osobnost tvý velikosti jistě přežije) a dojděte s klukama náký dohody...(já temdle vecem prd rozumim, takže nemužu nic naprogramovat nebo tak) to že za tebou kluci nepřišli na začátku se poradit, přeci neznamená že do procesu nemužeš jakožto dloholetej člen LEXu vstoupit ted?

tak hergot satanáši, zastrč rohy a dem na to:-))))
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 10 bře 2011 10:38

souhlasím se satanem, fóra mají problém získávat nové lidi, lex chce oslovit veřejnost ale s tako nastavenými pravidly neosloví nikoho, bude tam pár členů ale ne všichni. Kdo touží exhibovat na webu?Jiných fór s mozkem je hromada, co se cpát do blbákova?
Nějakou spoluprácu s lexem sem zvažoval i já, ovšem těch negativ je víc než bych skousl. Možná až se časem dostanete do reality, tak se můj pohled změní.
Zatím je to kroužek kluků z práglu a okolí, co by chtěli dotovat, ale tak nějak nic za to krom stupidních pravidel!
PS:už ani číst ty bláboly tu mně nebaví.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 10 bře 2011 10:59

Wojtyla píše:to že to není na jiných forech obvyklé myslí že neznamená vubec nic...tohle není klasické forum kde se zaregistruješ a mužeš prudit (přispívat:-) a myslím si že je to tak dobře...
Neuraz se, ale tohle neni argument. Jasne jsem ho vyvratil v predchozim tvrzeni v bode 4. Kolik lidi realne predstavuje nejakou hrozbu toho, cim tu strasis? Kolik lidi na jinych forech toto dela? Jak dlouho tam vydrzi? A NEJZASADNEJSI dotaz, kolik lidi TOTO DELALO A DELA NA HLAVNIM WEBU LEXU, kde je pod kazdym clankem diskuse? Odpovim si sam - NIKDO.
Wojtyla píše:k výhradám k pravidlům či zpusobu registrace bych dodal snad jediný....seš v tomhle směru odborník, tak pojd, pomoz klukům co to dělaj, porad, změn, udělej...myslim, že tvejch zkušeností v tomhle smeru si je každej vědom a pokud bys dokázal i potlačit svuj konfrontační tón a změnil ho na konstruktivní, tak se veci mužou pohnout rychle dopředu...a o to by nám všem členům melo jít především, takže za mě, ega stranou a pojdme neco udělat...
Mozna to nevis, ale jsem s jedinci, kteri to maji na starosti i v jinem kontaktu, nez jenom zde. Prave tam jsem nejdrive probiral toto tema, argumentoval jsem uplne stejne, jako ted tady. Protoze jsem byl odmitnut, tak jsem to holt musel vytahnout ven. Jinak tento postup je taktez bezny napriklad i v software, pokud tam nekdo najde diru a vyrobce nereaguje ci to nechce resit, tak se to zverejni. Nic vice, nic mene.

Jinak obecne, nejhorsi je bezmoc cokoliv zmenit. Zde si jedinec ci dva neco usmysli a misto toho, aby se o tom debatovalo, tak je videt, jak to dopada. Proc nemuze byt na foru LEX vytvoreno tema, viditelne pro vsechny, kde bude hlasovani? At se preci vyjadri sami lide, co jim je blizsi. Kazdy z clenu ma svuj pravoplatny hlas, tak at jej preci pouzije. V kazdem pripade, kdyz vidim, jak se nelze domluvit na takove "banalite", kde mam vzit jakoukoliv jistotu, ze se pujde domluvit na necem, co je opravdu dulezite a na cem zalezi?

A jeste nakonec, pokud tu chce nekdo argumentovat nejakou anonymitou nebo horkymi hlavami, tak mu doporucuji pro zacatek precist si napriklad tento clanek:
:arrow: http://adler.blog.idnes.cz/c/181237/Je- ... ta.html#t2
Wojtyla píše:esli te teda mužu poprosit, zaregistruj se (to jedno kliknutí souhlasu s pravidlama osobnost tvý velikosti jistě přežije) a dojděte s klukama náký dohody...(já temdle vecem prd rozumim, takže nemužu nic naprogramovat nebo tak) to že za tebou kluci nepřišli na začátku se poradit, přeci neznamená že do procesu nemužeš jakožto dloholetej člen LEXu vstoupit ted?
Ja tam zaregistrovany jsem, ale vadi mi to z podstaty veci a taky kvuli lidem, kteri ani netusi, do jake opratky davaji svuj krk a zjistit to pozde - viz treba tady ten harrykv, ktery to navic neunesl a smazal to, co napsal.

edelweiss: ja si naopak myslim, ze by to zde melo byt - at si to preci kazdy precte :wink:

Wojtyla

Příspěvek od Wojtyla » 10 bře 2011 11:01

EDEL - víš nadávat na to že to je nahovno je snadný...a že plno vecí nahovno je je svatá pravda...přístup "je to k rpdu a až s tim neco udeláte tak se stanu členem" taky nic nezmění...sdružení bude takový jaký si ho sami uděláme...a to jde jen zevnitř...bez členství nelze hlasovat, tudíš nelze nic zmenit...a že je třeba menit (stanovy, přístup představenstva ke členské základně a podobně) je nad slunce jasné...ale bez členství a bez toho že přijedeš na VH a bouchneš do stolu spolu s ostatními kteří chtějí změnu se to nikam nepohne...

pravidla fora nejsou pravidla členství v LEXu...zaměnuješ pojmy...

a jen pro tvojí informaci poslední dobou nejprogresivnější skupina v LEXu je z Brna a okolí:-)))
Wojtyla

Příspěvek od Wojtyla » 10 bře 2011 11:10

S474N píše: Jinak obecne, nejhorsi je bezmoc cokoliv zmenit. Zde si jedinec ci dva neco usmysli a misto toho, aby se o tom debatovalo, tak je videt, jak to dopada. Proc nemuze byt na foru LEX vytvoreno tema, viditelne pro vsechny, kde bude hlasovani? At se preci vyjadri sami lide, co jim je blizsi. Kazdy z clenu ma svuj pravoplatny hlas, tak at jej preci pouzije. V kazdem pripade, kdyz vidim, jak se nelze domluvit na takove "banalite", kde mam vzit jakoukoliv jistotu, ze se pujde domluvit na necem, co je opravdu dulezite a na cem zalezi?
pokoušet se měnit přeci neznamená jednou neco říct a když nebude po mém tak se vztekat...pojdme o tom klidně debatovat klidně vytvoř tema na foru gunlex...já osobně jsem pro uvádění občanského jména, nemám s tím nejmenší problem, za tím co píšu si stojím i pod svým jménem klidně uvedu i adresu:-)
S474N píše: Ja tam zaregistrovany jsem, ale vadi mi to z podstaty veci a taky kvuli lidem, kteri ani netusi, do jake opratky davaji svuj krk a zjistit to pozde - viz treba tady ten harrykv, ktery to navic neunesl a smazal to, co napsal.
co přesně je ta strašlivá oprátka??
Odpovědět