Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Jindra M
Re: Flobertka

Příspěvek od Jindra M » 11 úno 2011 13:34

Těch 7,5 Joule se mi zdá u mého derringeru Rex LS 5" až dost....... :D

Kulička se zarazí víc jak centimetr do dřevěné desky a špičatá ještě víc :oops:

Jaký to rozdíl oproti revolveru KORA ze kterého se střely od dřevěné desky odrážely a nestačil jsem uhýbat :lol:

Ale nejde jen o průraznost, ale hlavně o přesnost a ta má být u nového Foxe ještě lepší neř u derringeru Rex LS.

Domluvil jsem si s panem Dresslerem schůzku a zítra se jedu na Foxe podívat, slíbil že mi ho předvede tak pak podám informace co a jak.

drát

Příspěvek od drát » 11 úno 2011 20:11

Já sem taky spokojenej z revolverem REX L 4" :D kam se sere Alfa
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
alfa 441

Příspěvek od alfa 441 » 12 úno 2011 09:34

fox je velmi zajímavý asi si ho pořídím jako dvojku ke své milované alfě ale chce to mít napřed v ruce jaká je kvalita atd......u alfa 441 naprostá preciznost bez nejmenších vůli a povrchových vad i po 5letech cca 4000 ran.... rád si přečtu nějakou recenzi na fox-- dík
drát

Příspěvek od drát » 12 úno 2011 11:24

A co takhle hledat :roll: vpravo nahoře máš ikonku s lupou a napsáno hledat. :idea: O Dreslerrovkách je tady toho napsáno dost.
prak s gumou č.6
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 12 úno 2011 20:11

alfa441
pokud jsi spokojený se zbraní vyrobenou z tak nekvalitního materiálu jako je zinek, tak jsi dost nenáročný a REX vyrobený z kvalitní oceli by ti snad měl stačit :lol:
cernunos

Příspěvek od cernunos » 12 úno 2011 21:49

Jindra m:a proč by nemohl být plně spokojen s flobertkou,jejíž nenamáhané čísti jsou ze zinku ,když napohled a výkonostně je stejná jako Dreslerky?Myslím,že flobertky Alfa jsou vzhledově i dost pěkné a jaká že je ta výjimečná výhoda celoocelového Dreslera,když se tak malý deringer nedá ani rozumně uchopit větší rukou??To nechápu.Alfy jsou ze zinku,protože je to inteligentní řešení problému nelegálních zásahů do konstrukce zbraně za účelem zvýšení výkonu(jako třeba přestavby na 22.Long Rifle) a není nutné,aby byly celé z kvalitní oceli,protože to není žádná .357 Magnum,takže bych to nazval až mrháním kvalitního materiálu na takový druh zbraně.Mě se třeba ta 441 líbí a hodlám si jí výhledově pořídit.A už mě moc nebaví ty propagační oslavné famfáry ohledně Dreslerových flobertek,protože jim upřímně moc nevěřím.Jak může vyrábět něco silnějšího než je povolených 7.5J,aniž by si toho někdo ze zákonných orgánů povšimnul??
duffioso

Příspěvek od duffioso » 12 úno 2011 22:40

Cernunos:presne kvuli takovym jako ty,se nekdo v tech flobertkach zacne stourat a budou akorat problemy.Vzdycky se najde nekdo,komu se nelibi,ze je neco silnejsi,rychlejsi,apod. nez by melo byt.Vzdyt je to jedno,neni treba to vytahovat.Tohle forum necte jen strelecka verejnost.
Jinak nic ve zlym,ale je to jako bych kricel na souseda,ze jeho vzduchovka ma vic nez 16J v dobe,kdy jde kolem policajt.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Fesoj

Příspěvek od Fesoj » 12 úno 2011 23:08

Hele nic proti ale každá ze zde zmíněných zbraní má svý kouzlo.... U našich "Alf" je dost povedenej vzhled a u deringerů Dreslera je zase asi něco jinýho.... Jen musim říct že na střílení pro lidi s větší rukou je opravdu na nic... Pardon prostě mi příjde že to tu moc rozmazáváte .... Každýmu se líbí něco jinýho... Nevim ale jestli tu někdo honí stále výkon tak ať si udělá ZP a koupí dospělou zbraň tyhle flusátka jsou stejnak tak pro holky nebo jen pro těžký začátečníky.... Ať Alfa nebo Dresler tak oba maj cenu našponovanou tak vysoko že za ty prachy si pořídim cokoliv dospělejšího a funkčního. Já flobu vlastnim a jsem spokojen s Alfou nic extra neočekávam a potěšení nabídne! Když si chci zastřílet s výkonem zvolim větší kalibr !!! 8)
Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45

a stále s ženou....
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 13 úno 2011 01:50

Alfa je opravdu vzhledově hezká, ale to ja asi tak všecho co se dá na ní kladně hodnotit.
Rám má ze zinku a na tomhle obrázku zinkové Kory můžeš vidět, jak se její vzhled zinkového rámu časem ještě vylepší :lol:

Že je zinková slitina měkká a má nízkou pevnost, snadno se tedy odře a otluče ví asi každý.
Co každý neví je to, že všechny zinkové slitiny stárnou a časem se jejich pevnost stále snižuje a to se nedá ničím ovlivnit.
Ocel je stálá a časem její vlastnosti nijak neutrpí.

Pokud ti to nevadí, tvoje věc ale já dávám přednost oceli která má stálé vlastnosti a několikanásobně vyšší pevnost a pokud se občas nakonzervuje olejem a nenecháš ji zrezivět tak vypadá pořád stejně.

A co se týče přesnosti střelby, tak revolver REX má podle mé zkušenosti asi poloviční rozptyl než KORA nebo ALFA a to už tady potvrdilo více lidí, stačí si projít tohle vlákno a podívat se na srovnání na fotkách terčů.
Přílohy
Kora.JPG
Kora.JPG (20.72KiB)Zobrazeno 1970 x
brezvi

Příspěvek od brezvi » 13 úno 2011 09:36

Jindra M píše: Ocel je stálá a časem její vlastnosti nijak neutrpí.
Nechci to tu řešit, ale je to blbost. Zadejte si do googlu precipitační rozpad ocelí a uvidíte, že česky se tomu říká stárnutí!!!
b52

Příspěvek od b52 » 13 úno 2011 10:10

ahoj alfa 441---- mam ji taky a nedám na ni dopustit na blbnutí venku nemá konkurenci přesnost průraznost a stárnutí zinku nech příštím generacím to se tě netýká jinak toho Dreslera si klidně kup měl jsem ho taky a střílí to /ale jestli jsi zvyklý na alfu s pořádným ůchopem a 9 ranami v bubnu tak nevím každopádně podej potom reference ahojky
nenabitá zbran je jak ferrari bez benzinu krásná ale na hovno!
drát

Příspěvek od drát » 13 úno 2011 10:26

Nikdo tady žádnej výkon nehoní, a asi si tu pár lidí neumí sehnat informace a snad ani číst, který tu jsou už dávno napsaný, protože se tu pořád dokola řeší to samí v skoro pravidelnejch intervalech. :roll: :idea:
Video bylo pořízeno protože se tady taky pořád dokola objevoujou bludy okolo nábojů flobert, jestli je náboj z kuličkou nebo bez silnější atd. flobertka není nijak upravena a stříleno s originál municí S&B, takže ještě jednou , ,
Kdo sledoval displej vydedukoval další věc, dost velkej rozdíl naměřených hodnot, tudíž bude blbost chtít po flobertce přesnost jako z pistole vzduchové nebo na Co2 a střílet na vzduchovkovém terči desítky, na to flobertka není.
Na přesnost má vliv taky jedna dost podstatná věc REX http://www.mojefotky.cz/clientimg/drat/ ... f8006f.jpg , Alfa http://www.mojefotky.cz/clientimg/drat/ ... a63f4e.jpg
Další věc, velikost, zas je to o přístupu k informacím http://www.dressler.ic.cz/firma.htm a upozorňuju na slovo "miniaturní" :wink: a jelikož aspoň trochu funguje zpětná vazba, tak přišel výrobce s o trošku větší pažbičkou ale pořád se jedná o malou zbraň která se vejde do kapsy http://www.dressler.ic.cz/FOX%20PIST%20POR%20600.jpg , http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=400309 , http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=424310 , http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=425166 , http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=425167 , http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=424310
Kdo je trochu v obraze u flobertek, neušla mu informace že p.Dressler pracoval ve vývoji jak u f.Kora ( Kroko) Brno tak u f. Alfaproj
prak s gumou č.6
b52

Příspěvek od b52 » 13 úno 2011 12:34

Jindra M píše:alfa441
pokud jsi spokojený se zbraní vyrobenou z tak nekvalitního materiálu jako je zinek, tak jsi dost nenáročný a REX vyrobený z kvalitní oceli by ti snad měl stačit :lol:
nevím co by mělo být na zinku špatného německý arminius ho používá jak 38 tak 357
i na svůj flobert a zřemě soudruzi chybu neudělali.
nenabitá zbran je jak ferrari bez benzinu krásná ale na hovno!
Jindra M

Příspěvek od Jindra M » 13 úno 2011 14:27

V sobotu jsem byl navštívit p. Dresslera a prohlédnout si jeho novou pistoli FOX 120 http://www.dressler.ic.cz/pistole%20FOX.htm.
Oproti předchozím modelům má o dost větší rukojeť a výborně padne do ruky (a to mám tlapy jako medvěd :P ). Takže si teď může každý vybrat-buďto malou zbraň s malou rukojetí která vleze do každé kapsy nebo větší která dobře padne do ruky, ale je míň skladná (vleze ale do větší kapsy a váží jen půl kila)
Pistole FOX 120 je plnohodnotná terčovnice a bude se vyrábět i se stavitelnými miřidly.
Viděl jsem i několik nástřelek na 10 metrů a rozptyl tam byl kolem 10 mm (!!!) a to je na flobertku dost dobrý.

Mohl jsem si ji osahat a prohlédnout, ovládání je snadné, před zlomením hlavně je potřeba zmáčknout páku před spouští a je vybavena pojistkou která nedovolí vystřelit pokud není zámek hlavně uzamčen.

Zpracování je na vysoké úrvni, konstrukce celoocelová a střenky z ořechového dřeva.

Koncem března ji mám slíbenou tak jak příjde, udělám nějaké srovnávací nástřelky a dám je sem.
Přílohy
FOX PIST 400.jpg
FOX PIST 400.jpg (50.46KiB)Zobrazeno 1882 x
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 13 úno 2011 15:03

Taky zvažuji jeji koupi, mám muž rok REXE 4" s mikrom mířidly, jenom ta muška /obyč. kolíček/ se mě moc nelíbí. Bude to při nošení trhat kapsu a všude zachytávat! Za ty peníze by si už zasloužila tato flobertka mušku oblejších tvarů třeba jako to má zrovna REX.
Odpovědět