A můžeme se vrátit k podstatnému-úpravám.Já jsem v předchozích příspěvcích schválně ukazoval kam až může velká volnost v úpravách vést, ale ty reálné správně shrnul Sportovec a je jen na každém co si s toho vybere.Postrádal jsem tam jednu která má jednoznačný kladný vliv na rozptil bez ohledu na munici a jiné úpravy.Jedná se o bezvadné provedení ústí hlavně,které je možno provést mělkým,kolmým zahloubením ústí na průměr o něco větší než je vývrt v drážkách,nebo osvědčené zakončení hlavně kuželem 110° a hlavně ostré, čisté hrany na celém obvodu ústí,bez sražení či zaoblení.Podívejte se na nové malorážce na ústí a zapláčete

U toho vyleštění spouště jsem postrádal informaci o následném mazání,nevím čím maže Sportovec ale já jsem u všech úprav spoušťáku hned po vyleštění vetřel pomocí kousku kůže suchou práškovou MOLIKU.Velmi to vyhladí a zjemní chod spouště a spoušť nemění chod v mraze.Navíc se tam neusazují spaliny.
U vylehčování úderníku a jeho pružiny je třeba si uvědomit ,že vylehčením úderníku zkrátíte celkovou reakční dobu -od stisknutí spouště do výletu střely z hlavně,což je žádoucí.Pokud preferujete snížení odporu spouště,pak snižujete sílu bicí pružiny a můžete se snadno dostat na hranici kdy ještě dochází k odpálení ale už nedostatečně energickému a spolehlivému u ktrého nemusí být rozvoj hoření stejnoměrný a projeví se to zvětšením rozptilu Vo.Poznáte to na hradlech které je vhodné používat na každém tréningu pro odlišení vlastních chyb od chyb střeliva.Já věřím jenom tomu náboji který si sám zkompletuji,což u .22LR dost dobře nejde

Zvlášť u takto vyladěného úderníku a pružiny je třeba v prostoru úderníku a jeho pružiny nemít žádný tuk nebo olej,který by zvlášť v chladu brzdil úderník ,ale mazání zajistit suchou práškovou MOLIKOU vetřenou do úderníku a pomocí filcáčku i v prostoru úderníku.
Uložení železa do pažby je lepší svěřit zkušenému,nebo si aspoň nechat poradit.Už dávno před tím co jsme v Čechách poprvé slyšely výraz beding se dělaly do malorážních pušek epoxidová lůžka.
Frézovaná celoduralová pažba ,jakou má Sportovec splňuje jeho perfekcionalistické potřeby a zastrašuje

Co jsem napsal nejsou žádné pravdy do kamene tesané , ale pouze mé zkušenosti z úprav zbraní za 40 let a profesní znalosti. Sportovec, až mu skončí ban to jistě ještě doplní.