N?kupn? povolen? (nutnost uveden? modelu)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Michal7610
Dneska PZ+ZP na počkání .
Re: Nákupní povolení (nutnost uvedení modelu)
tak to uz se zmenily ja kdyz tam byl pred x lety tak chteli po me pomalu i cislo zbraneMichal7610 píše:Dneska jsem si šel vyřídit nákupku v Přerově. Odchod s nákupkou za 30 min. Vyplnil jsem iniciály a napsal samonabíjecí pistole. Nic víc o pistoli vědět nepotřebovali. Nalepil kolek a hotovo.

- Danminator
Budu si zachvilku kupovat svou první zbraň, je to pistole samonabíjecí. Ovšem na ZP mám napsáno: oprávněn nosit zbraň kategorie B. Zajímá mě tedy, pokud budu chtít nosit pistoli na ochranu zdraví, zda mi toto bude stačit, nebo budu muset dostat nový ZP, kde bude k nošení povoleno také držení? Protože na nákupním povolení mám nabytí, držení, nošení. Děkuji
Píše se tam jenom věta o nošení. Né o držení.
Dominátore nošení je nadřazeno držení, bez držení nelze nosit, takže logicky když máš na ZP nošení tak je automatické že to držení máš. Jinak k držení tě opravňuje NP nikoliv jen ZP. To platí ale i pro nošení. Neboj policajt ti v tom pomůže, jen nesmíš dávat blbý otázky který by jsi měl znát při zkouškách. Jen si dávej bacha abys na nákupním povolení měl uvedeno to nošení !!! Pokud nebude, nehádej se a zažádej si znova.
Jules Winnfield a Vincent Vega:
- Na takovejhle kšeft bysme měli brát brokovnice. - Kolik jich je?
- Tři, čtyři... - Včetně toho našeho?
- To nevím. - Takže to znamená, že jich tam taky může bejt pět.
- Může. - Chtělo to brokovnici.
Je to uz dva roky, tak si to nepamatuju, ale na NP se uvadi, ze ji chci na noseni ? Fakt si to nepamatuju... Myslel sem ze staci mit jen tu kouzelnou formulku zezadu na ZP.
No jo, fakt to tam je. A já si uz nepamatuju co sem tam napsal, nebo nenapsal
Jak je mozne to zpetne zjistit ?
No jo, fakt to tam je. A já si uz nepamatuju co sem tam napsal, nebo nenapsal

G19
To Avax... čoveče to jsem nikdy neřešil, ale asi nezbude nic jiného než to zjisti na příslušným útvaru PČR (pokud si to nearchivuješ sám). Oni by to měli archivovat určitě. Jistota je jistota, tak si tam radši zajdi. Už to tu někdo zmiňoval (nebo na konkurenční foru), že i přesto že podával "Žádost o povolení k nabytí vlastnictví / držení / nošení zbraně kategorie B" žádal tedy i nošení tak mu to nošení škrtli a měl jen vlastnictví a držení. Musel žádat znova. Pokud si to člověk nepohlídá, a nevšimne si toho, nevědomky nošením zbraně porušuje zákon. Jinak pro pořádek: samozřejmě na každou zbraň kat.B se žádá extra nákupní povolení, tudíž je logické že na každou je extra povolení k nošení.
Zde je žádost o NP v *.pdf kde můžeš jasně vidět že je tam *)nehodící se škrtněte
Pokud by ti "nošení" na povolení chybělo, myslím si, že můžeš podat žádost ještě dodatečně s tím že v žádosti škrtneš "nabytí vlastnictví, držení" necháš jen "nošení" a vyplníš údaje o tvé zbrani kompletně. Tím pádem budeš mít na jednu zbraň dvě platné povolení, jedno na "nabytí a držení" a druhé na "nošení". Snad jsem to napsal srzumitelně
Zde je žádost o NP v *.pdf kde můžeš jasně vidět že je tam *)nehodící se škrtněte
Pokud by ti "nošení" na povolení chybělo, myslím si, že můžeš podat žádost ještě dodatečně s tím že v žádosti škrtneš "nabytí vlastnictví, držení" necháš jen "nošení" a vyplníš údaje o tvé zbrani kompletně. Tím pádem budeš mít na jednu zbraň dvě platné povolení, jedno na "nabytí a držení" a druhé na "nošení". Snad jsem to napsal srzumitelně

- Danminator
Už tomu nošení rozumím, díky
V případě, že půjdu v pondělí s předvyplněnou žádostí o povolení na pčr, v úterý koupím zbraň a ve středu ji přijdu registrovat, tak nemusím škrtat nic? Zbraň bych chtěl do budoucna nosit.Tento proces mě bude příští týden poprvé čekat a jsem z těch papírů lehce vyšokován. Teorie byla k naučení lehčí

V případě, že půjdu v pondělí s předvyplněnou žádostí o povolení na pčr, v úterý koupím zbraň a ve středu ji přijdu registrovat, tak nemusím škrtat nic? Zbraň bych chtěl do budoucna nosit.Tento proces mě bude příští týden poprvé čekat a jsem z těch papírů lehce vyšokován. Teorie byla k naučení lehčí

Podáš žádost bez škrtání, do 30ti dnů dostaneš povolení (to jsi vynechal), zkontroluješ jestli je to ok, koupíš zbraň, do 10ti dnů předložíš k registraci. Jednoduché.
Všici píšete že jste si nákupku vyplňovali sami, mě ji vyplnil příslušník a dal mě ji jen podpisu přičemž ji ani nepustil z ruky.
Už vím odpověď na to jak jsem se ptal když dostanete novej ZP a nákupku máte ještě na ten starej - tak pokud se neshodují číslo ZP a číslo na nákupce - nákupka neplatí.
Už vím odpověď na to jak jsem se ptal když dostanete novej ZP a nákupku máte ještě na ten starej - tak pokud se neshodují číslo ZP a číslo na nákupce - nákupka neplatí.
Zdravím , tak ZP a NP by už bylo...jen jsem asi "přehlédl" , dotaz : ...zda-li půjdu koupit zbraň do obchodu,nechává si prodejce nákupní povolení ? A když koupím zbraň od "někoho" ? Není dobré si radši udělat kopii ? Jak to vidíte v praxi ? M.
-
- Moderátor
Prodejce si nákupku nechat nemůže ani omylem, leda kopii, nákupka je tvoje a když bys jí neměl, tak nemáš jak prokázat že máš u sebe nepřihlášenou zbraň. Originál je vždy tvůj, kopii můžeš poskytnou protistraně.
Díky moc za odpověď . Přesně toto jsem si myslel,ale u nás na policii při výdeji mi bylo řečeno,že si NP může prodejce ponechat,že už tam kopii mají. Asi mysleli tu kopii. S tím prokázáním máš úplnou pravdu. Zbraň si budu kupovat poprvé,mám strach,abych neudělal nějakou blbost ... ! M.
Povolení k nabytí vlastnictví, držení či nošení zbraně kategorie "B" nikomu nedávej (maximálně si pro tento případ pořiď kopii) a doporučuji uložit i prodejkou anebo kupní smlouvou pěkně do šanonu a šup s ním do trezoru 

Jojo,děkuji. Takže - NP okopírovat,originál JEN UKÁZAT v prodejně nebo jinému prodávajícímu , kopii můžu ponechat a originálek pěkně zpátky k sobě,správně...?